ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Αλλαγές στις συντάξεις κάθε τρεις μήνες - Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις

Δεν ήταν αρκετή η μείωση της τάξης του 5% που έγινε μέσα στον Ιούλιο. Μάλιστα οι ειδικοί λένε ότι η μείωση ειδικά στην περίπτωση του ΕΤΕΑ θα έπρεπε να είναι τριπλάσια....


Πλέον υπάρχει η λεγόμενη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και έτσι όλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μείωση.
Μάλιστα όπως λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καπωτάς η νέα μείωση θα είναι μέσα στο 2014 και θα είναι της τάξης του 3%.

Το ΕΤΕΑ καταβάλει συντάξεις σε 1.044.000 δικαιούχους. Οι μειώσεις αφορούν όλους.

Τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου δείχνουν ότι μέσα στο έτος θα καταγραφούν ελλείμματα της τάξης των 170 εκατομμυρίων. Η μείωση του Ιουλίου δεν εξοικονομεί παρά 70 εκατομμύρια και έτσι η νέα μείωση θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Ήδη οι ασφαλισμένοι έχουν χάσει τεράστια ποσά από τις συνεχόμενες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τους.
Ενδεικτικά κάποιος που λάμβανε σύνταξη 200 ευρώ ως τον Σεπτέμβριο του 2011 σήμερα λαμβάνει σύνταξη 175, αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με σύνταξη 300 ευρώ το 2011 έχει χάσει ως σήμερα σχεδόν 95 ευρώ, ενώ ένας συνταξιούχος με επικουρική 400 ευρώ το 2011 σήμερα παίρνει μόλις 238 ευρώ.

Οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκινούν από 12% και φτάνουν ακόμη και στο 45% για εκείνους που ξεπερνούσαν τα 500 ευρώ.

Στις τέσσερις μειώσεις που έχουν γίνει ως σήμερα οι συνταξιούχοι έχουν χάσει από 24 ως και 272 ευρώ το μήνα, ενώ όλα δείχνουν ότι το παράδειγμα του ΕΤΕΑ σύντομα (από 1/1/2015) θα ακολουθήσουν και όλα τα υπόλοιπα ταμεία καθώς πλέον η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι νόμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.