Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Καθάρισαν οι "φουσκωτοί" στην Άρτα

Πριν καν αρχίσει ο χθεσινός αγώνας του Αστέρα Ιτέας στην Άρτα κόντρα στην Αναγέννηση, το αποτέλεσμα είχε κριθεί έξω από το γήπεδο.....

Ο αγώνας έληξε με ευρεία νίκη των γηπεδούχων με 4-0, απέναντι στην μέχρι χθες καλύτερη άμυνα του ομίλου, αποτέλεσμα όμως που δεν αντέχει σε καμία κριτική, ενώ δεν έχει νόημα να γίνει αναφορά και στις φάσεις του αγώνα, αφού όλα είχαν κριθεί μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα. Χαρακτηριστικά, το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 στο εικοσάλεπτο με τον Αστέρα να μην καταβάλει κάποια προσπάθεια αντίδρασης απέναντι σε μία ομάδα που είχε κερδίσει με χαρακτηριστική ευκολία στον πρώτο αγώνα.
Οι άνθρωποι της Αναγέννησης επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά -παρόμοια γεγονότα έγιναν και στον αγώνα με τον Όμηρο Νεοχωρίου- ότι εκτός από αγωνιστικό φαβορί ήταν και οι απόλυτοι κυρίαρχοι έξω από το γήπεδο διαθέτοντας μάλιστα μέσα επιβολής επί των αντιπάλων τους που πάνε το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες πίσω. Δυστυχώς με τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν στην Άρτα, η Αναγέννηση έδειξε ότι δίκαια έχει στις φανέλες της και το μάυρο χρώμα!
Η αποστολή του Αστέρα πήγε στην Άρτα αυθημερόν και έφτασε στο γήπεδο αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα για να έχουν χρόνο να ετοιμαστούν πάικτες και προπονητής. Οι ντόπιοι "φίλαθλοι" και παράγοντες όμως είχαν διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει φιλοξενία και το έδειξαν από την πρώτη στιγμή.
Αρχικά οδήγησαν το πούλμαν του Αστέρα σε άλλη είσοδο από αυτή που εισέρχονται οι ομάδες όπου άφησαν την αποστολή να περιμένει για πάνω από σαρανταπέντε λεπτά. Και όταν είχαν κατέβει σχεδόν όλοι από το λεωφορείο και είχαν βγάλει και τις αποσκευές τους περιμένοντας υποτίθεται να εισέλθουν στο γήπεδο δέχθηκαν επίθεση από δεκάδες οπαδούς της Αναγέννησης μεταξύ των οποίων και αρκετοί "φουσκωτοί". Επόμενο ήταν στην συνέχεια που η αποστολή επέστρεψε στην αρχική είσοδο οι πάικτες και ιδιαίτερα οι μικρότεροι να μην έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα και το αποτέλεσμά του αλλά το πότε θα φύγουν και πώς! Ακόμη και όταν η διοίκηση του Αστέρα, σκεφτόμενη την σωματική ακεραιότητα όλων αλλά κυρίως των πιο μικρών -στην αποστολή υπήρχαν παίκτες 16 ετών-, αποφάσισε να αποχωρήσει από το γήπεδο εμποδίστηκε και απειλήθηκε και πάλι.
Επόμενο ήταν με όλα αυτά, ο Αστέρας να μπει στο γήπεδο για ένα μόνο αποτέλεσμα, την ήττα. Οι άνθρωποι της Άρτας όμως ήθελαν να είναι σίγουροι ότι κάνουν καλή δουλειά ακόμη και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έβαλαν τους παίκτες του Αστέρα σε ξεχωριστά αποδυτήρια, από αυτά της Αναγέννησης και των διαιτητών, δίπλα στο κυλικείο των φιλάθλων, και στο απόγειο του πνεύματος φιλοξενίας που επέδειξαν δεν έδωσαν όυτε νερό στους ανθρώπους του Αστέρα που έπρεπε να το αγοράσουν από το κυλικείο δίπλα σε αυτούς που πριν λίγο τους προπηλάκιζαν εκτός του γηπέδου με κίνδυνο να επαναληφθούν παρόμοιες εικόνες. Επίσης, έξω από τα αποδυτήρια του Αστέρα, και για την "ασφάλεια" της αποστολής, υπήρχαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα μαυροφορεμένοι φουσκωτοί.
Λίγο πιο μέσα και πιο συγκεκριμένα στους πάγκους, προφανώς για συμπαράσταση στους οπαδούς τους, έκαναν επίθεση στον πάγκο του Αστέρα ο γυμναστής και κάποιοι παίκτες της Αναγέννησης. Φυσικά αιτήματά τους τα γνωστά. "Ή θα κάτσετε να χάσετε ή..". Μέσα στον αγωνιστικό χώρο τώρα και σε όλη την διάρκεια του αγώνα έπεφταν συνέχεια βεγγαλικά στα οποία η διαιτησία έκλεισε τα μάτια πλην μίας περίπτωσης στο 12ο λεπτό όταν τραυματίστηκε ελαφρά ο Βάσος από κροτίδα που έσκασε δίπλα του και διακόπηκε για λίγο ο αγώνας. Στην συνέχεια αν και συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό δεν έγινε καν σύσταση προς την εξέδρα ενώ ακόμη και όταν έπεσε κροτίδα δίπλα στον πρώτο επόπτη αυτός είπε συνεχίζεται! Επίσης, δεν αναφέρεται τίποτα από τα παραπάνω στο φύλο αγώνα.
Και ενώ όλα αυτά εκτυλίσσονταν μέσα και έξω από το γήπεδο, στο οποία να αναφέρουμε ότι υπήρχε και εισαγγελέας, η αστυνομία, παρότι παρούσα, παρακολουθούσε διακριτικά.
Για την ιστορία, τα τέσσερα γκολ της Αναγέννησης πέτυχαν οι Λέντζος (3΄), Μπόμπορης (18΄ και 75΄) και Χριστογιάννης (25΄). Ο Αστέρας τελείωσε τον αγώνα με δέκα πάικτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 56΄. 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αναγέννηση Άρτας (Δ. Μπαλάφας): Νικολάου, Τρομπούκης, Χρηστογιάννης, Λυτός (84΄ Μπέτσας), Παπαρούνης, Λέντζος, Γούλας (79΄ Τριαντάφυλλος Ν.), Νικοπολίδης, Τάσσος (63΄ Βερλέκης), Σταμούλης, Μπόμπορης
Αστέρας Ιτέας (Γ. Λύτρας): Αλεξανδρής, Σινγκούρ, Παπαγεωργίου, Κέβιν, Δελής, Ιωάννου (88΄ Χρόνης), Κουβέλης, Βάσος (46΄ Χάιδος), Χαρδαλούπας, Τοπούζι, Πολυζωϊδης (84΄ Βήχος)
Στον άλλο αγώνα, Όμηρος Νεοχωρίου και Αχέρων Καναλακίου έμειναν στο 0-0 και πήραν ακόμη έναν βαθμό. Στην τελική βαθμολογία η Αναγέννηση τερμάτισε πρώτη με 12 βαθμούς, ακολουθεί ο Αχέρων με 10, στην τρίτη θέση ο Αστέρας Ιτέας με 7 και ουραγός με 5 βαθμούς ο Όμηρος.
Οι επόμενες κινήσεις του Αστέρα θα είναι η δημοσιοποίηση των γεγονότων και η προσφυγή και καταγγελία τόσο για τα γεγονότα πριν και κατά τον αγώνα όσο και για τις αποφάσεις των διαιτητών και κυρίως την απόφαση για την διεξαγωγή του αγώνα.
Οι λόγοι που αποφασίστηκε από την διοίκηση του Αστέρα να δώσει συνέχεια δεν είναι μόνο ο κίνδυνος που στον οποίο εκτέθηκαν παίκτες, προπονητής και παράγοντες ή το αποτέλεσμα που αν ήταν διαφορετικό θα ανερχόταν άλλη ομάδα στην Γ΄ εθνική. Το ζήτημα είναι και ηθικό γιατί πρέπει το ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τέτοιες πρακτικές και οι αγώνες να κερδίζονται μέσα στο γήπεδο από την ομάδα που παίζει καλύτερα. Κια όχι έξω από αυτό με μπράβους και απειλές.
Παρακολουθείστε βίντεο του αγώνα από τον NickHD. Φυσικά, δεν υπάρχουν φάσεις από τα εκτός γηπέδου αφού δεν επετράπει η βιντεοσκόπησή τους.
Φωτογραφίες μέσα κι έξω -ότι επέτρεψαν οι καταστάσεις- από το γήπεδο (by NickHD και Κ. Κολιός)
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου