Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κύμα καύσωνα θα σαρώσει τη χώρα από την Τετάρτη.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τα μέσα της εβδομάδας, αφού επιτέλους σταματούν τα μπουρίνια που σάρωσαν την Ελλάδα καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου και έρχεται ο πρώτος καύσωνας.....

Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να έρθει στη χώρα την Τετάρτη, ενώ θα κορυφωθεί την Πέμπτη με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφορ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς κελσίου
Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα εσωτερικά την ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς κελσίου
Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφορ, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα
Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο και την Κυριακή
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα ανατολικά.

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ.
    ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ -ΘΕΣΗ,- ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ-,ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 39ο C ΚΑΙ ΑΝΩ,ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ,ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΗΜΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25οC ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ''ΚΑΥΣΩΝΕΣ'' ΜΙΝΙ ''ΚΑΥΣΩΝΕΣ'' ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ''ΚΥΜΑΤΑ ΨΥΧΟΥΣ'' ΜΕ ''ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ'' ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10 o C,!!!
    N.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή