Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Νέος Μητροπολίτης Φωκίδας ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος

Ο Επίσκοπος Ανδρούσης Θεόκτιστος Κλουκίνας είναι ο νέος μητροπολίτης Φωκίδος όπως προέκυψε πριν από λίγο από την κάλπη της Ιεραρχίας. Ο μέχρι πρότινος βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης συγκέντρωσε 42 ψήφους. ...
Ο Επίσκοπος Θεόκτιστος (κατά κόσμο Θεόδωρο) γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1954, όπου παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του και στη συνεχεία σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1977.
Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Τιµίου Προδρόµου Στεμνίτσας Γορτυνίας το 1973, χειροτονήθηκε Διάκονος στην ίδια Ιερά Μονή το 1973 και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης το 1977 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως από το Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Θεόφιλο.
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το έτος 1981. Παράλληλα άσκησε το λειτούργηµα του Θεολόγου Καθηγητή στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Μεγαλόπολης, όπου χρημάτισε και ως Διευθυντής.
Υπεύθυνος για την πνευματική κίνηση της περιοχής της Μεγαλόπολης, που αριθμεί 50 ενορίες, υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολή του επί 36 συνεχιζόμενα έτη.
Στις 14 Οκτωβρίου 2009, εξελέγη Βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με τον τίτλο της Πάλαι πότε Διαλαμψάσης Επισκοπής Ανδρούσης. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 25 Οκτωβρίου 2009 στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συμπαραστούμενος από τους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Ζακύνθου Χρυσόστομο, Ηλεία Γερμανό, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, Κερκύρας Νεκτάριο, Σύρου Δωρόθεο, Γόρτυνος Ιερεμία, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τους Επισκόπους Ελαίας Θεοδώρητο, Κερνίτσης Προκόπιο, τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας Βάρνας Κύριλλο, Νευροκοπίου Ναθαναήλ και του Επισκόπου Ναζιανζού Θεόδωρου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
agioritikovima.gr

8 σχόλια:

  1. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ,ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΑ
    ΑΜΦΙΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ,ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΔΕΣ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ΠΑ ΠΑΑΑΑΑ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΥΤΟΣ" 8.36 .
    ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟΝ ΚΟΣΜΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΩ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΣΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ). Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ .... 9.1628 Ιουνίου 2014 στις 2:27 μ.μ.

    «Όταν έρθει ο Υιός του Ανθρώπου μέσα στη δόξα του και μαζί του όλοι οι άγιοι άγγελοι, θα καθίσει σε θρόνο δόξας και θα συγκεντρωθούν μπροστά του όλα τα έθνη και θα τους ξεχωρίσει όπως ο βοσκός ξεχωρίζει τα πρόβατα από τα κατσίκια. Και θα βάλει τα πρόβατα στα δεξιά του και τα κατσίκια στ’ αριστερά του. Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ’ αυτούς που θα βρίσκονται δεξιά του: «Ελάτε οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε το βασίλειο που έχει ετοιμαστεί για σας, διότι πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με μαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και με επισκεφτήκατε, φυλακισμένος και ήρθατε σε μένα». Και οι δίκαιοι θα του απαντήσουν. «Πότε, Κύριε, σε είδαμε να έχεις όλα αυτά τα προβλήματα και σε βοηθήσαμε;». Κι εκείνος θα τους πει: «Αλήθεια σας λέω, εφόσον το κάνατε σε έναν από τους ελάχιστους αδελφούς μου, σε μένα το κάνατε».

    Και τότε θα πει σ’ εκείνους που θα είναι στ’ αριστερά του: «Φύγετε από κοντά μου, οι καταραμένοι, στο πυρ το εξώτεpoν, που είναι ετοιμασμένο για το διάβολο και τους αγγέλους του. Διότι πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και δε με μαζέψατε, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και δε με επισκεφτήκατε, φυλακισμένος και δεν ήρθατε σε μένα». Και θα του απαντήσουν κι αυτοί: «Πότε, Κύριε, σε είδαμε να έχεις όλα αυτά τα προβλήματα και δε σε βοηθήσαμε;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ...... ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ 7 ΚΑΙ 55 ΜΟΥ.
    ΑΒΥΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ......
    ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ .


    Υ.Γ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.................ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ? ΚΟΛΑΣΗ Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ?
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ...ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 10 ΚΑΙ 13 ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ! Υ.Γ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΟΥΤΕ ΤΕΚΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή