Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ο Βαγγέλης Αποστόλου στο Π Σ Στερεάς Ελλάδας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Ο Βαγγέλης Αποστόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας
 

Παρουσία του Βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, πραγματοποιήθηκε στις 16/6/2014 η πρώτη  συνεδρίαση του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά τις εκλογές.....

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θα αρχίσει τις εργασίες του επίσημα από τις αρχές Σεπτέμβρη, θέλησε με αυτό τον τρόπο να κάνει μια πρώτη επαφή και γνωριμία με τις διαδικασίες, την οργάνωση και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης ωστόσο, σκοπός του  Βαγγέλη Αποστόλου ήταν να δηλώσει με εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον και τη θεσμική αναγνώριση με την οποία θα περιβάλλει τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, τόσο εκείνος όσο και τα δέκα εκλεγμένα μέλη της παράταξης του.
Στη σύντομη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην ανάγκη ισχυροποίησης του θεσμού της Περιφέρειας και την προώθηση και προάσπιση των θεμάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία ειδικά μάλιστα απέναντι σε μία κεντρική εξουσία, η οποία επιχειρεί διαρκώς τη συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων. Αναρωτήθηκε μάλιστα προς τι αυτή η τρίμηνη καθυστέρηση προκειμένου να γίνει η αλλαγή φρουράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση προετοιμασία της νέας αρχής  απέναντι στα πολλά και πιεστικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για δύο σημαντικά θέματα εκτός ημερησίας διάταξης: Αναφέρθηκε αρχικά στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης από την κυβέρνηση, μία υποστελέχωση η οποία προκαλεί προβλήματα στην ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία υπηρεσιών και υπαλλήλων, ενώ έπειτα τοποθετήθηκε στο φλέγον ζήτημα της παραχώρησης-εκχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο ΤΑΙΠΕΔ.

Δήλωσε μάλιστα σχετικά: "Οφείλουμε να διαφυλάξουμε με τρόπο συντεταγμένο και οργανωμένο και πέραν κομματικών συμφερόντων ακόμα, το δημόσιο χαρακτήρα του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και τα πολλαπλά άμεσα και έμμεσα οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία του για την τοπική κοινωνία. Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε και να προτάξουμε ένα μοντέλο, ένα σχήμα με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διοίκησης και των παραπαρνάσσιων δήμων Δελφών , Αμφίκλειας-Ελάτειας και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, προκειμένου η δικαιοδοσία, ο έλεγχος και η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου να βρίσκονται στα χέρια της τοπικής κοινωνίας προς όφελος της".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου