Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ» - Συγκέντρωση της ομάδας Ενημέρωσης – Παρέμβασης

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ» και ειδικότερα η ομάδα Ενημέρωσης – Παρέμβασης, πραγματοποίησε στις 05.06.2014 την προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Π & Π Κέντρο Αμφίκλειας.....
με θέματα συζήτησης, τον προγραμματισμό ενεργειών για αντιμετώπιση της επαπειλούμενης κατάργησης, στο τέλος του τρέχοντος μήνα, του Εμπορικού Τμήματος στην ΔΕΗ Αμφίκλειας, του οποίου η αρμοδιότητα ξεπερνάει και τα όρια του Καλλικρατικού Δήμου και για την οργάνωση της φετινής πυροπροστασίας, σε συνεργασία με το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και την Δημοτική Αρχή.

Λόγω και της επικαιρότητας, έγινε επίσης αναφορά και στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης, για παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο ΤΑΙΠΕΔ.
Μετά τις τοποθετήσεις και τον διάλογο που ακολούθησε η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» αποφάσισε:
Να προχωρήσει στην συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας, σε όλη την περιοχή που εξυπηρετεί το υπό κατάργηση τμήμα, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αυτοδιοικητικούς φορείς και συλλόγους. Την διαδικασία θα στηρίξει η επιτροπή που συστάθηκε. Στο email της ¨ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ¨ prot.amfiklia@gmail.com μπορεί επί πλέον να εκφράσει οποιοσδήποτε την διαμαρτυρία του για το θέμα.

Να εντείνει την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για ετοιμότητα σε ενδεχόμενη κλιμάκωση της κινητοποίησης.
Να κοινοποιήσει το παρόν στην σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και στην νεοεκλεγμένη, ώστε να εντείνουν τις επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς για το θέμα, μέχρι και τα Κυβερνητικά κλιμάκια.
Στο θέμα της πυρασφάλειας, επιβεβαιώθηκε η προωθούμενη εθελοντική βελτίωση του πυροφυλακίου και η ανάγκη ορισμένων επί πλέον συνεννοήσεων με Πυροσβεστική και Δήμο για συντονισμό και αξιοποίηση των εθελοντών.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Εμείς, οι πολίτες που χρόνια τώρα στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της πατρίδας μας και τον κοινωνικό της χαρακτήρα, θεωρούμε ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το κατάστημα της ΔΕΗ στην Αμφίκλεια.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί περίπου 40 κοινότητες και οικισμούς με πάνω από 15.000 και το καλοκαίρι πάνω από 25.000 κατοίκους αφού δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας αλλά και κατοίκους γειτονικών  Δήμων και Νομών (Φωκίδας και Βοιωτίας).

Η απόφαση να κλείσει το εμπορικό τμήμα του καταστήματος της ΔΕΗ στην Αμφίκλεια είναι επιπόλαια και  αντικοινωνική αφού αδιαφορεί για την ταλαιπωρία και τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει  στην τοπική κοινωνία που προσπαθεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν. Θα αναγκάσει τους εν λόγω πολίτες, ηλικιωμένους σε μεγάλο ποσοστό, να μεταβαίνουν στη ΔΕΗ της Λαμίας ή της Λιβαδειάς προκειμένου να εξυπηρετηθούν (διακανονισμοί, αλλαγές στοιχείων, βεβαιώσεις κλπ), διαδικασία με μεγάλο κόστος, επικίνδυνη και χρονοβόρα.

Απαιτούμε την απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία του καταστήματος της Αμφίκλειας, στο οποίο άλλωστε δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού, που παρατηρείται σε άλλα καταστήματα, αφού έχει δύο μόνιμους υπαλλήλους.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Ομάδα Ενημέρωσης & Παρέμβασης


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
1




2




3




4




5




6




7




8




9




10




11




12




13




14




15






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου