Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τρέμουν τις εθνικές εκλογές οι δανειστές

Όσο εμείς ασχολούμαστε με την μικροπολιτική ή καλύτερα με τα…
θεάματα που μας παρέχει και με το παραπάνω το παρακμιακό και μικρονοϊκό εγχώριο πολιτικό σύστημα, υπάρχει μια πραγματικότητα που μας αφορά και δεν μας την αναδεικνύει κανείς αρκετά για να την κατανοήσουμε: οι δανειστές μας τρέμουν στην ιδέα εθνικών εκλογών.
Κι όταν κάτι δεν το θέλουν οι δανειστές μήπως πρέπει να το θέλουν οι δανειολήπτες;
Όπως διαβάζουμε σε απόσπασμα άρθρου του ΒΗΜΑτος της Κυριακής, «οι πιστωτές μέσω διαφόρων θεσμικών παραγόντων στέλνουν μηνύματα στην Αθήνα καθώς ανησυχούν για την επόμενη ημέρα.
Για τους εταίρους (το είπε ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ) η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος».
Δηλαδή, με άλλα λόγια, η «σταθερότητα» για την οποία μας ζαλίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ οΕυάγγελος Βενιζέλος είναι απαραίτητη για να μας πιουν το αίμα ολοκληρωτικά, ενώ η ύψιστη έκφραση της δημοκρατίας, οι εκλογές, είναι… αποσταθεροποίηση (γιατί δεν μας επιβάλλουν μια χούντα άραγε με τανκς για χάρη της «σταθερότητας»;).
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι από τους ξένους «ουδείς θέλει να σκέφτεται ότι την επομένη των ευρωεκλογών θα υπάρξει πολιτική κρίση στην Ελλάδα και υπήρξε αιφνιδιασμός και ανησυχία όταν προ ημερών άκουσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο να θέτει το δίλημμα πως πρέπει να ψηφισθεί η Ελιά, αλλιώς το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό». Και είναι να απορεί κανείς με αυτούς τους… κουτόφραγκους, είναι άραγε δυνατόν ποτέ ο Ε. Βενιζέλος να κάνει κάτι ενάντια στη θέλησή τους; Και είναι να απορεί και κανείς με το ΒΗΜΑ, είναι δυνατόν ποτέ «σοβαρή» εφημερίδα να μεταδίδει την πληροφορία ότι οι ξένοι ανησυχούν μήπως ρίξει ο Βενιζέλος την κυβέρνηση;
Μάλιστα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, το μήνυμα των πιστωτών προς όλους (μας) είναι ότι «οι ευρωεκλογές είναι ευρωεκλογές (σ.σ. και εμείς που νομίζαμε ότι είναι κάτι σαν την Eurovision) και δεν ψηφίζεται ή καταψηφίζεται κάποια κυβέρνηση».
Συμπέρασμα, δεν το γράφει το ΒΗΜΑ φυσικά, αλλά σας το γράφουμε εμείς: αφού οι πιστωτές τρέμουν στην ιδέα εθνικών εκλογών, ίσως είναι η καλύτερα ιδέα να κάνουμε άμεσα εθνικές εκλογές. Να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη, πόσο «ντα» θα μας κάνουν οι «εταίροι» μας κι αν θα υπάρχει ευρώ για όλους εάν μας ζορίσουν πολύ!
Στην τελική ανάλυση, φταίμε δεν φταίμε για την κρίση, δεν θα θυσιαστεί ένα ολόκληρο έθνος για να έχει η Ευρώπη το μάρκο, δηλαδή ευρώ, που συμφέρει τη Γερμανία.
Πρέπει κάποτε και εδώ στο νότο να σηκώσουμε κεφάλι και να στείλουμε μήνυμα. Ή θα έχουμε μια Ευρώπη που θα μας χωρά όλους, ή δεν θα υπάρξει καμία Ευρώπη!
Και για να ειπωθεί αυτό πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, να προκύψει άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή, να δούμε μια άλλη μέρα πάνω από τον τόπο…
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου