Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙ……ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΝΗΣΙΟΣ & ΣΥΝΕΠΗΣ    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ   ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ  114  ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ & ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΓΕΝΙΑ  114
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1952-1967
Όσοι υπήρξαν φοιτητές στην 8ετία του αστυνομικού κράτους του Κ. Καραμανλή, περίοδος Συνταγματικής Μοναρχίας-Βασιλευομένης  Δημοκρατίας....

Μετά την απελευθέρωση ιδρύθηκε το τάγμα Κολυνδρού, το ΚολαστήριονΚολυνδρού, τάγμα βασανισμού  δημοκρατικών στρατιωτών (ιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι οδηγούνται στο τάγμα Κολυνδρού  με ειδικότητα  ημιονηγού-μουλαρά).
Στην περίοδο του αστυνομικού κράτους Καραμανλή οι δημοκρατικοί στρατιώτες ελάμβαναν την ειδικότητα του τυφεκιοφόρου και όλοι υπηρετούσαν τον Στρατό ξηράς. Ήταν η περίοδος του Κυπριακού, του βασιλικού πραξικοπήματος, αποστάτες- αποστασία, με τις ιστορικές δολοφονίες του Βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη και του φοιτητή ΣωτήρηΠέτρουλα.
Στις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και στην άγρια επιδρομή των δυνάμεων αποστολής, Αστυνομία Πόλεων & Χωροφυλακής τότε, προάσπιζαν του ανυπεράσπιστους φοιτητές οι οικοδόμοι της Αθήνας και του Πειραιά.
Σημαία της γενιάς του 114 :
ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
15%  ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Τον τίτλο της πήρε αυτή η γενιά από το ακροτελεύτιο άρθρο 114 του Συντάγματος 1952 που έλεγε : «Η τήρηση του παρόντος Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

ΓΕΝΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974
Αποτέλεσαν οι φοιτητές που αντιστάθηκαν ηρωικά στην ξενοκίνητη στρατιωτική Δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967.
Χρησιμοποίησε το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο σύνθημα της γενιάς του 114 σύνθημα  Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Η γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου αποτέλεσαν στην Μεταπολίτευση την εκπροσώπηση του Λαού μας στην Βουλή των  Ελλήνων και δυστυχώς απογοήτευσαν τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.

Ο Κώστας  Μπακογιάννης , από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ένα κίνημα που πρόδωσε τον Ελληνικό Λαό και εγκατέλειψε το Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό, υπήρξε Υποψήφιος Βουλευτής 1974,1977 και 1981.Υπήρξε δύο φορές θύμα και απώλεσε την βουλευτική κονκάρδα :
·   Το 1977 θύμα του εκλογικού Νόμου (Σούπερ ενισχυμένη αναλογική στις  διεδρικές εκλογικές περιφέρειες) που με 7.000 ψήφους δεν εξελέγη Βουλευτής και εξελέγη ο δεύτερος βουλευτής  της  Ν.Δ  με  3.500 ψήφους
·   Το 1985 όταν με το γνωστό πραξικόπημα του Ανδρέα Παπανδρέου κατηργήθη ο σταυρός προτιμήσεως και εφάρμοσε την λίστα του  ΗΓΕΜΟΝΑ, τοποθετώντας πρώτο στην λίστα τον Ε. Αλεξανδρή και δεύτερο τον Κ. Μπακογιάννη παρά την προτίμηση του Λαού της Φωκίδας. Τούτο αποτέλεσε ύβρη και περιφρόνηση του Λαού της Φωκίδας και τον Κώστα Μπακογιάννη , ο οποίος μη νομιμοποιώντας το πραξικόπημα του Ηγεμόνα απεχώρησε από το ψηφοδέλτιο.
Ο Ε. Αλεξανδρής κατεχωρήθη έκτοτε ως «κλέπτης της βουλευτικής κονκάρδας» στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μηδέποτε εκλεγείς Βουλευτής με την ψήφο του Λαού της Φωκίδος.
Πρώτος Σοσιαλιστής Κοινοτάρχης Ιτέας στην Μεταπολίτευση (1975-1979) και πρώτος Σοσιαλιστής  Βουλευτής Φωκίδας την περίοδο 1981-1985.
Συμπαραστάτης στους αγώνες των Μεταλλωρύχων της περιοχής μας και ολόκληρης της Ελλάδος και στους αγώνες του Λαού μας για ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΚΑΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου