Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Νίκος Καϊμάρας - " Να αποκατασταθούν τα λάθη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής”

Γράφει ο Νίκος Καϊμάρας
Ζούμε αναμφισβήτητα σε έναν μοναδικό και πλούσιο τόπο αλλά και σε μία πολύ δύσκολη εποχή.....

Με την εμπλοκή μου στα κοινά τα τελευταία χρόνια που επέστρεψα εδώ μου επιβεβαιώθηκε ότι μείναμε επί δεκαετίες από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας όχι τυχαία αλλά εσκεμμένα επειδή κάποιοι ευημερούσαν εις βάρος μας συντηρώντας με κάθε μέσω αυτή την φτώχια. Οι ακόμα δυσκολότερες εποχές που έρχονται δεν αφήνουν περιθώρια επιλογής. Ο τόπος μας θα αλλάξει. Εμείς θα αλλάξουμε. Εάν δεν το κάνουμε κατ’ επιλογή αύριο, θα μας αναγκάσουν οι συνθήκες μεθαύριο και θα είναι οδυνηρό. Θα αλλάξουμε προς το καλύτερο σίγουρα και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα αρχίζοντας από της ερχόμενες εκλογές και τις επιλογές μας. Αλλάζουμε τις κακές συνήθειές μας για να αλλάξει και η ζωή μας προς το καλύτερο. 

Αυτό που στηρίζω μέχρι σήμερα με την απασχόλησή μου στα κοινά ως απλός πολίτης και θα εξακολουθήσω να στηρίζω ως εκλεγμένος αιρετός είναι δύο άξονες που πιστεύω ότι καλύπτουν τα θεμέλια για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση. Την παραγωγική οργάνωση της οικονομίας του Δήμου Δελφών με ταυτόχρονη επιδίωξη με κάθε μέσο που διαθέτει ο Δήμος κανείς Δημότης του να μην στερηθεί τα βασικά κοινωνικά αγαθά, τροφή, ένδυση, υγεία, φροντίδα ηλικιωμένων κ.λ.π. εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχουν προκαλέσει κάποιοι στην χώρα. Ο δεύτερος άξονας όμως για να φτάσει πιο πέρα απ ότι μπορεί να προσφέρει ο εθελοντισμός και η ιδιωτική προσφορά απαιτεί οικονομικούς πόρους οπότε και από αυτό τον άξονα καταλήγουμε στην βασικότερη παράμετρο που λέγεται οικονομική παραγωγή του Δήμου Δελφών. Τα έργα θα πρέπει να αφορούν εξασφάλιση της λειτουργίας των δικτύων κοινής ωφέλειας (ποιοτικό νερό για όλους, αποχέτευση και ορθή λειτουργία βιολογικών καθαρισμών κ.λπ.) και μετά μόνο έργα οικονομικής ανάπτυξης βάση οργανωμένου σχεδίου. Είναι απαράδεκτο να έχουμε συνεχή μείωση του πληθυσμού που σημαίνει σίγουρη τελική εγκατάλειψη και εμείς να κάνουμε έργα εσωτερικής κατανάλωσης χωρίς καμία προοπτική οικονομικής ανταπόδοσης. Είναι σαν να λιμοκτονών τα παιδιά μιας οικογένειας και οι γονείς να ξοδεύουν χρήματα για να αλλάξουν καναπέδες. Αυτή η απαράδεκτη μικροπολιτική και συνάμα αυτοκαταστροφική στάση της σημερινής Δημοτικής αρχής πρέπει να τελειώσει. 

Πρώτο βήμα για να γίνει η οργάνωση του παραγωγικού μοντέλου του Δήμου Δελφών είναι να υπάρχει συγκεκριμένο όραμα και προτάσεις εφαρμογής. Ποιες δραστηριότητες, σε ποια μορφή και σε ποια έκταση Και εγώ προσωπικά και όσοι γνωρίζω από τον Συνδυασμό μας πιστεύω ότι για όποιον μας παρακολουθεί έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας και ότι έχουμε συγκεκριμένο όραμα και οι συνεχώς βελτιούμενες προτάσεις και με όλο και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής. Προτάσεις μορφοποιημένες σε πλήρη συνεργασία με την επιστημονική Κοινότητα που έχουν δημοσιευτεί τόσες φορές και σε τόσες μορφές που δεν νομίζω να αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για τον ρεαλισμό τους. 

Προαπαιτούμενο για την οργάνωση του παραγωγικού μοντέλου του Δήμου Δελφών να αποκατασταθεί στην Εθνική Νομοθεσία ο σωστός χαρακτήρας της περιοχή μας. Το ότι στο Νόμο του Εθνικό Χωροταξικό του Τουρισμού του που δημοσιεύτηκε μόλις πριν λίγους μήνες τον Δεκεμβρίου του 2013 δεν προβλέπεται Τουριστική ανάπτυξη στον Δήμο Δελφών, το ότι δεν αναφέρεται ούτε κάν το όνομα Δελφοί, το ότι το λιμάνι της Ιτέας δεν αναφέρεται ως λιμάνι κρουαζιέρας, μπορεί να συμπληρωθεί μόνο με τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας να θεωρηθούν ποιοτικά τα προϊόντα που παράγονται από μια επίσημα χαρακτηρισμένη βιομηχανική περιοχή. Αυτό δεν είναι κάτι άσχημο που θα μπορούσε να μας συμβεί αλλά αυτό που μας συμβαίνει. Είναι το πραγματικό έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και όλων αυτών που ξαναζητάνε την ψήφο μας για να εδραιώσουν για πάντα την φτώχια και την εγκατάλειψη. Εμείς έχουμε ήδη παράγει έργο στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης, έχουμε ήδη προσβάλει τις καταστροφικές αποφάσεις και χρειάζεται πλέον μόνο η εντολή σας να τις ανατρέψουμε. 

Το παραγωγικό μοντέλο που στηρίζω. Πρωτογενής τομέας ποιοτική αγροκτηνοτροφική παραγωγή και ορθά ασκούμενη μεταλλεία, δευτερογενής τομέας τυποποίηση και συσκευασία αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, τριτογενής τομέας Τουρισμός και εμπόριο προϊόντων απευθείας στους επισκέπτες και στις τελικές διεθνής αγορές από τοπικές επιχειρήσεις.
Αναλυτικότερα σε βήματα. Πρώτα απ’ όλα αποκατάσταση των τραγικών λαθών της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, διόρθωση των Εθνικών Νόμων σχετικά με τον χαρακτήρα της περιοχής. Όλος ο Δήμος Δελφών είναι πρώτα απ’ όλα Τουριστικής προτεραιότητας και η ομαλή συνύπαρξη με την μεταλλεία θα γίνει σύμφωνα με το ήδη πετυχημένο τρόπο που εφαρμόστηκε στο Νησί της Μήλου. Άμεση στήριξη της κρουαζιέρας που έχει απόδοση σε μόλις ένα έτος και οργάνωση της προώθησης προϊόντων μας από τον πρώτο επισκέπτη ακόμη και χωρίς τυποποίηση αρχικά. Η υπεραξία πώλησης στον τελικό αλλοδαπό καταναλωτή προσφέρει ήδη πολλαπλασιασμό της υπεραξίας που αποδίδουν σήμερα τα προϊόντα μας στηρίζοντας σημαντικά κεφαλαιακά την ανάπτυξη μονάδων τυποποίησης και συσκευασίας. Προώθηση του διαμένοντος τουρισμού μέσα και από την κρουαζιέρα και προβολή με ότι άλλους πόρους μπορούμε να διαθέσουμε. Απ’ αρχής ταυτόχρονη τοπική Χωροταξική οργάνωση των περιοχών μας για ανάπτυξη Τουριστικών Μονάδων και οικισμών με διαχωρισμό από τις μεταλλευτικές περιοχές. Από την πρώτη στιγμή στήριξη της πλήρους επαναλειτουργίας των ήδη υπαρχόντων υποδομών σε Δελφούς, Γαλαξίδι, Ιτέα Άμφισσα Χρισσό, ορεινό όγκο κ.λ.π. Σε αρκετά μεγάλο βάθος μπορώ να αναφέρω όσο λεπτομερώς χρειαστεί μεμονωμένα στοιχεία των συνολικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν από την επόμενη των εκλογών. Αυτό όμως που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι η δική σας εντολή. 

Νικόλαος Ηλ.Κα:ϊμάρας*
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας
Με τη Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου