Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δελτίο τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για τις τριπλές εκλογές του Μαΐου 2014

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πριν συνέλθουμε από την «ευλογία» του πρωτογενούς πλεονάσματος και τον προβληματισμό πως και που να  πρωτοξοδέψουμε το μέρισμα, έρχεται το  «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018»...
να «επιβεβαιώσει» τα καλά νέα. Δεν τα μάθατε; Βγαίνουμε από την κρίση. Γι’ αυτό αφήστε τη γκρίνια και τη μιζέρια και βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε, λόγους έχετε πολλούς:
·         Περικοπές για το 2014 σε μισθούς και συντάξεις   526,06 εκατ. € (σελίδα 42 του ν/σ)
·         Στον ίδιο Πίνακα 3.7 του Μεσοπρόθεσμου προβλέπονται απώλειες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία κύριας σύνταξης από τη μείωση των εισφορών 3,9% καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, ύψους 1 δις € περίπου, ενώ ΜΟΝΟ για το 2014 οι απώλειες αυτές θα ανέλθουν στα 428 εκατ. €, με άμεσο κίνδυνο για το μέλλον των κύριων συντάξεων!
·         Τα έσοδα του κράτους θα ανέλθουν σε εντυπωσιακά νούμερα. Τώρα αν αυτά προέρχονται από τον πολύ κόσμο (μισθωτούς, μικρομεσαίους, συνταξιούχους) και τα δήθεν προσωρινά χαράτσια, ας μην είμαστε μίζεροι! Θα αυξάνεται εξ άλλου το πρωτογενές πλεόνασμα.
·         Θα απαλλαγείτε επίσης από πολλά περιττά βάρη, όπως η δημόσια περιουσία. Τι τη θέλετε; Για μπελάδες; Ας την πάρουν κάποιοι ταλαίπωροι που θα τους τη φορτώσουμε. Δείτε τι τραβάει ο φουκαράς ο Λάτσης που τον κοροϊδέψαμε και του φορτώσαμε το Ελληνικό και κάτι άλλα μικροακίνητα.
·         Ε, και αν κλείσουν και μερικά Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία και γίνουν και πλειστηριασμοί στα σπίτια σας μη γκρινιάζετε! Να κοιτάτε το πλεόνασμα.
·         Αποχαιρετίστε τις παραλίες γιατί με νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την οριστική ιδιωτικοποίηση των παραλιών. Δε βαριέστε, ήλιος, ακτινοβολίες, κίνδυνοι στη θάλασσα. Άσε να τις πάρουν ιδιώτες.
Αν οι λόγοι αυτοί (και άλλοι αμέτρητοι) δεν σας κάνουν να χαμογελάτε και να αισιοδοξείτε γιατί βλέπετε ότι σας λένε ψέματα και σχεδιάζουν να συνεχίσουν επιθετικότερα τον πόλεμο ενάντια στην ήδη καθημαγμένη ελληνική κοινωνία και τη δημοκρατία, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Φοβισμένοι και σκυμμένοι οι ίδιοι ποντάρουν στο φόβο σας. Θα τους το επιτρέψετε;
Γι’ αυτό στις 18 και 25 Μαΐου ψηφίζουμε και για να φύγουν.
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι η απάντηση του ελληνικού λαού στο μονόδρομο που προσπαθούν να διαμορφώσουν και να επιβάλλουν οι ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές και τα πολιτικά τους ενεργούμενα. 
Στις περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε τον συνδυασμό  Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αποστόλου και Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας τον Γιάννη Αγγελέτο, για να βάλουμε και τη Φωκίδα στη νέα τροχιά.
Στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Δελφών ψηφίζουμε τον συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Μέγκο και στο Δήμο Δωρίδας τον συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Αρτινόπουλο για μια συνεπή αυτοδιοικητική πορεία και για τη διέξοδο από τη σήψη και την οπισθοδρόμηση των τελευταίων χρόνων .

                                                                            ΑΜΦΙΣΣΑ 04.05.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου