ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις της Α' Λυκείου – Χτυποκάρδια για 80.000 μαθητές

Οι βαθμοί της Α' Λυκείου θα “μετρήσουν” στις πανελλαδικές εξετάσεις
- Πως θα γίνει η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων της Α' Λυκείου
- Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιεύονται τα θέματα για όλα τα μαθήματα
- Τι πρέπει να κάνουν μαθητές και καθηγητές πριν τις εξετάσεις....Τα ... πειράματα συνεχίζονται στις πλάτες χιλιάδων μαθητών. Από φέτος αλλάζει για ακόμη μια φορά το σύστημα των εξετάσεων.

Οι μαθητές της Α' Λυκείου είναι εκείνοι που εγκαινιάζουν το νέο σύστημα με την τράπεζα θεμάτων.

Πλέον μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα τα θέματα των εξετάσεων τα οποία θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα θεμάτων.

Τα ερωτήματα που θα υπάρχουν στην τράπεζα θεμάτων ανά μάθημα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη Διαφάνεια.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις ο διευθυντής του κάθε γενικού λυκείου θα στείλει στο υπουργείο το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Μια ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα “ανοίγει” το κεντρικό σύστημα της τράπεζας των θεμάτων. Ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα σε κάθε τμήμα μέσω ενός ειδικού κωδικού που θα έχει θα μπαίνει στην τράπεζα θεμάτων ώστε να γίνει η κλήρωση του 50% των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές.

Στη συνέχεια ο καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα και θα ξεκινάει η εξέταση.
Η βαθμολόγηση θα γίνεται από τον καθηγητή της τάξης.

Ο βαθμός θα μετράει στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα δίδουν οι μαθητές στην Γ' Λυκείου.

Με τον νέο τρόπο επιλογής των θεμάτων οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μια εβδομάδα πριν να βλέπουν το σύνολο των θεμάτων και έτσι να προετοιμαστούν καλύτερα.

Ταυτόχρονα σε κάθε σχολείο η θεματολογία θα είναι διαφορετική αφού ουσιαστικά θα γίνονται ξεχωριστές κληρώσεις, ενώ τα μισά θέματα θα είναι της επιλογής κάθε καθηγητή ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά στα μαθήματα επιλογής τα θέματα θα επιλέγονται στο σύνολό τους από τους καθηγητές κάθε τάξης και δεν θα υπάρχουν ερωτήματα από την τράπεζα θεμάτων.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.