Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ανατροπές και αλλαγές στον αριθμό των περιφερειακών συμβούλων - Τι αλλάζει στη Στερεά

Πού μειώνονται και πού αυξάνονται λόγω απογραφής...

Αλλαγές στον αριθμό περιφερειακών συμβούλων στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας προκύπτουν με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία καταγράφηκαν κατά την απογραφή του 2011.....



Κατά τις εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη αιρετών στις Περιφέρειες υπάρχουν διαφοροποιήσεις κυρίως στην κατανομή των περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν, σε σχέση με τις τοπικές εκλογές του 2010, οι οποίες είχαν διεξαχθεί βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων της απογραφής του 2001.


Με εξαίρεση την Κρήτη, στις υπόλοιπες 12 περιφέρειες λόγω αύξησης ή μείωσης του πληθυσμού ανατρέπονται τοπικά, πολιτικές ισορροπίες, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Έτσι, ήδη τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει... χαρτί και μολύβι, κάνοντας υπολογισμούς με δεδομένο ότι αλλού «χάνονται» περιφερειακοί σύμβουλοι και αλλού ενισχύονται σε αριθμό.
 
Στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με 51 συνολικά αιρετούς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Εύβοιας αυξάνονται κατά έναν (19 από 18) ενώ της Φθιώτιδαςμειώνονται αντίστοιχα (14 από 15). Παραμένει ίδιος ο αριθμός των συμβούλων της Βοιωτίας (11), της Ευρυτανίας (3), της Φωκίδας (4).
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου