Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις ευλογίες των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και μες στον κουρνιαχτό των γαλαζοπράσινων δήθεν «ανταρτών του γάλακτος», επιχειρούν νέο χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Ρίχνοντας στη χύτρα του «πολυνομοσχεδίου» ...και τη «διαθεσιμότητα» όλων των οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων των Δημόσιων Νοσοκομείων. Αμέσως τα κυβερνητικά μεγάφωνα «εξέπεμψαν» πως δήθεν η κίνηση γίνεται για «μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών», μέσα από το ΕΚΑΒ.

Είναι άθλιοι ψεύτες. Ας θυμίσουμε μόνο ότι μόλις πριν δύο μήνες (31/01/2014) με απόφαση του υπουργού Υγείας μειώθηκε κι άλλο ο ΚΑΕ 2324 του Υπουργείου (προς ΕΚΑΒ για δαπάνες διαμετακομιδής βαρέων ασθενών), από 3.000.000€ στα 2.500.000€.

Η «διαθεσιμότητα» των οδηγών και πληρωμάτων του ΕΣΥ είναι ένας σταθμός στη ρότα που έχουν χαράξει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις για τη διάλυση του Νοσοκομείου Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας της Φωκίδας. Στον τόπο μας ειδικά, με το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, όχι μόνο δεν περισσεύουν οδηγοί και πληρώματα, αλλά χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού, για να καλύπτονται υποτυπωδώς οι ανάγκες.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας και των κατοίκων της Φωκίδας, μαζί με τους οδηγούς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων χτυπιέται συνολικά η Υγεία μας. Διεκδικούμε:

- Καμιά «διαθεσιμότητα».
- Καμιά ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε υπηρεσίας του Νοσοκομείου και γενικότερα της Υγείας στη Φωκίδα.
- Αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών Υγείας στη Φωκίδα, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότησή τους.
- Αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ.
- Αντικατάσταση και ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων με άμεση παροχή σύγχρονων εργαλείων για την επιτέλεση του Έργου του (Τηλεματική, κ.α.)
- Πρόσληψη νέου προσωπικού, από τη δεξαμενή των περισσότερων από 2.500 αποφοίτων του ΙΕΚ ΕΚΑΒ καθώς και άλλες απαιτούμενες ειδικότητες όπως Τεχνικοί, Διοικητικοί κ.λπ.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, ενωμένοι να δώσουμε κοινό αγώνα για τη Δημόσια Υγεία στη Φωκίδα.


ΟΧΙ ΣΤΗ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ «ΑΔΙΑΘΕΤΑ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου