Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' : ΤΟ ''ΕΝΝΟΜΟ'' ΣΥΜΦΕΡΟΝ...

Τα καθέκαστα,
τα αναμενόμενα.

    Είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, ότι από το Εφετείο Λαμίαςέχει εκδοθεί βούλευμα, (απόφαση Δικαστικού Συμβουλίου), σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε τακτική δικάσιμη διαδικασία, κατηγορούμενοι για κακούργημα....όσοι έχουν εμπλακεί στην γνωστή υπόθεση με τον γενικό τίτλο ''Τουμπανάρια''.
Επίσης είναι γνωστό σε ολίγους όμως, ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί και ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις, δεν είναι ανακοινώσιμες μέσω των ΜΜΕ ή των ενδιαφερομένων, στο ευρύ κοινό.  Το οποίον σημαίνει ότι, μέχρι να επισημοποιηθεί η απόφαση αυτή της παραπομπής των κατηγορουμένων, δεν υπάρχει καμμιά επίπτωση στα δικαιώματά τους, όσον αφορά  το ''εκλέγειν'' και το ''εκλέγεσθαι''.
   Σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς και σε εφαρμογή του Καλλικρατικού Νόμου 3852/2010, το πρόβλημα σε όποιον από τους κατηγορουμένους και υπόδικους πλέον, θα ήθελε να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, θα δημιουργηθεί εφ' όσον η απόφαση (το βούλευμα) υπογραφεί και κοινοποιηθεί μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στα Πρωτοδικεία τα οποία αναγορεύουν και τους τελικούς υποψηφίους.   
   Ο προηγούμενος νόμος έδινε το δικαίωμα σε υπόδικους να συμμετέχουν σε εκλογές κανονικά και να έχουν κώλυμα μόνον, μετά από την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη τους για κακουργηματικές πράξεις.  Αυτό ήταν και το αντικείμενο της τελευταίας φημολογίας, για το εάν και κατά πόσον ο Υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης, θα επανέφερε ως τροπολογία σε σχέδιο Νόμου, την δυνατότητα του ''εκλέγεσθαι'' σε υπόδικους εν ενεργεία ή εν αναμονή Δημάρχους.  Το ενδιαφέρον βεβαίως, για μια τέτοια εξέλιξη, ήταν εξαιρετικά έντονο για τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις εδώ σε εμάς, στον Δήμο Δελφών.
        Η εξέλιξη είναι γνωστή.  Ο Υπουργός ''πέρασε'' από την Βουλή (γνωρίζουμε ποιοί το ψήφισαν) νομοσχέδιο, περίπου ίδιο με αυτό το περί ευθύνης Υπουργών, απαλλάσσοντας Δημάρχους από ευθύνες για κακοδιαχείριση δημοτικών έργων, αλλά δεν ''τόλμησε'' να επαναφέρει την εκλογιμότητα των υποδίκων.   Συνεπώς και όσον αφορά τον νυν Δήμαρχό μας  Νικ. Φουσέκη, ο οποίος εμπλέκεται με την υπόθεση ''Τουμπανάρια'', το μόνον το οποίο εκκρεμεί πλέον είναι, εάν η υπογραφή του βουλεύματος, γίνει μέχρι την τελευταία ημέρα της ανακήρυξης των υποψηφίων από το Πρωτοδικείο Αμφίσσης.  Εάν καθυστερήσει δηλαδή, έχει την δυνατότητα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, όπως έχει δηλώσει ότι θα κάνει.  Εάν όμως εντός των επομένων 45 (σαράντα πέντε) ημερών, δημοσιοποιηθεί το παραπεμπτικό βούλευμα, τότε ατύχησε.  Και τούτο γιατί η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την ανακήρυξη των υποψηφίων σε αυτές τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, λήγει 30 (τριάντα) ημέρες πρό των Εκλογών, δηλαδή, παραμονές του Πάσχα.

    Σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στις όποιες Πολιτικές Φιλοδοξίες του Δημάρχου.   Σύμφωνα με τον Ν 3852/2010(Καλλικράτης), αν κάποιος Αιρετός Αυτοδιοικητικός, οποιασδήποτε βαθμίδος, έχει παραπεμφθεί επίσημα για κακούργημα, τότε εντός 30 (τριάντα) ημερών από την γνωστοποίηση της παραπομπής του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκπίπτει του αξιώματός του.
Δηλαδή και για να γίνει αντιληπτό, από την στιγμή κατά την οποία θα φτάσει στην Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεά Ελλάδος το βούλευμα της παραπομπής του Νικ. Φουσέκη, η Γ.Γ. Καλλιόπη Γερακούδη, είναι υποχρεωμένη να τον καθαιρέσει από το αξίωμα του Δημάρχου και να τον θέσει σε αργία, μέχρι την τελεσίδικη δικαίωσή του, εάν  και εφ' όσον δικαιωθεί!!!...

Και για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες και προσδοκίες από μια ενδεχόμενη ολιγωρία, από μια τυχαία καθυστέρηση και την φυσιολογική γραφειοκρατεία του Δικαστικού Συστήματος της χώρας, απλώς να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ήδη έχουν υποβληθεί 2(δυο) τουλάχιστον αιτήσεις στο Εφετείο Λαμίας από ενδιαφερόμενους, για την παραλαβή του βουλεύματος.  Ο ένας μάλιστα εκ των αιτούντων, ...ασμένως και ακαριαίως με την παραλαβή του, θα το κοινοποιήσει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση!...
Σε εμάς δεν επετράπη να υποβάλλουμε αίτηση για λήψη αντιγράφου, ως μη εχόντων  ''έννομο''συμφέρον...
Υπομονή...

3 σχόλια:

  1. ΑΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ??? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ??? ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ??? ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......ήδη έχουν υποβληθεί 2(δυο) τουλάχιστον αιτήσεις στο Εφετείο Λαμίας από ενδιαφερόμενους, για την παραλαβή του βουλεύματος. Ο ένας μάλιστα εκ των αιτούντων, ...ασμένως και ακαριαίως με την παραλαβή του, θα το κοινοποιήσει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANTE NA ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΟΠΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή