ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Κατατεθείσα ερώτηση για την προσωρινή μετακίνηση αστυνομικών από το Α.Τ. Γραβιάς

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Σχετικά με την προσωρινή μετακίνηση αστυνομικών από το Α.Τ. Γραβιάς....


Στις 26/02/2014 και μετά από προφορική διαταγή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε., η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας με το υπ΄ αριθ΄ 54185/14/337611 από 26/02/2014 έγγραφό της, ζήτησε αποκλειστικά και μόνο από το Αστυνομικό Τμήμα Γραβιάς να αναφέρει στοιχεία Αστυνομικών της υπηρεσίας του, που τυχόν επιθυμούν να μετακινηθούν προσωρινά και για διάστημα ενός (1) μηνός, αδαπάνως για το Δημόσιο, στους Αστυνομικούς Σταθμούς Γαλαξιδίου και Ερατεινής Φωκίδας. Να σημειωθεί ότι μια ενδεχόμενη μετακίνηση των αστυνομικών από την μία άκρη του Νομού στην άλλη και μάλιστα αδαπάνως για το Δημόσιο, αυτομάτως συνεπάγεται την σωματική και οικονομική εξαθλίωση αυτών και των οικογενειών τους.
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Γραβιάς απάντησαν ότι ουδείς επιθυμεί, απάντηση η οποία αποτυπώθηκε και στο υπ΄ αριθ΄ 5429Α/14/339907 από 27/02/2014 έγγραφο-απάντηση του Α.Τ. προς την Α.Δ. Φωκίδας. Επίσης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Α.Δ. Φωκίδας δήλωσε προς την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ένωσης των αστυνομικών που συναντήθηκε μαζί του την Παρασκευή 27/02/2014 για το ανωτέρω θέμα, ότι αυτό έχει παγώσει μέχρι νεωτέρας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Γιατί η Δ/γή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε δεν έγινε και γραπτή ως είθισται και ποιος ο φέρων την ευθύνη της έκδοσής της;
-Γιατί η Δ/γή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε απευθύνεται και στοχοποιεί αποκλειστικά το Α.Τ. Γραβιάς;
-Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι η υπάρχουσα δύναμη του Α.Τ. υπολείπεται σημαντικά της οργανικής;
-Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη η μεγάλη σε έκταση, ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή που καλείται να αστυνομεύσει το Α.Τ. Γραβιάς που με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει το καταφέρνει αυτό χάρις στην αυταπάρνηση και τις φιλότιμες προσπάθειες αυτού;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία μετακίνηση προσωπικού;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης


Τσουκαλάς Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου