Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΦΩΚΙΔΑ... Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη ΝΔ; Από τη νεολαία οι πρώτες παραιτήσεις!

Έκρυθμη τείνει να καταστεί - αν δεν έχει καταστεί ήδη - η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ στη Φωκίδα μετά την επιλογή Ράμμου για την Αντιπεριφέρεια από τον Κώστα Μπακογιάννη..... Εξέλιξη που δείχνει να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του "Αντάρτη" της συντηρητικής παράταξης, κ. Γιαννόπουλου, ο οποίος ήδη κινείται στην κατεύθυνση της κεφαλαιοποίησης των φυγόκεντρων δυνάμεων στην περιοχή που αποδεσμεύει η χτεσινοβραδινή κίνηση Μπακογιάννη.
 
Αντιδράσεις ιδιαίτερα οξείες κι ασύμμετρες εκδηλώνονται από το πρωί στους κόλπους των στελεχών του κόμματος. Ορισμένοι θεωρούν εαυτόν ριγμένον από το "άδειασμα" όπως θεωρούν, που υπέστησαν από το νεαρό Ευρυτάνα πολιτικό, μιας και τους είχε αποκλείσει με γνώμονα την ηλικιακή ανανέωση που επαγγελλόταν. Παράλληλα, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους προς την τοπικό οργάνωση του κόμματος, φέρνοντας σε δύσκολη θέση ως και τα κεντρικά της ΝΔ, που εν μέσω μιας κρίσιμης προεκλογικής εκστρατείας που διαρκώς φουντώνει, αναγκάζονται να θέσουν σε προτεραιότητα τη Φωκίδα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα πολύ πιο φλέγοντα ζητήματα σε άλλους πολύ πιο κρίσιμους Δήμους και Περιφέρειες, τρέχοντας να σβήσουν τις φωτιές που άναψε η άκριτη, όπως θεωρούν, επιλογή Μπακογιάννη κι ο αμφιλεγόμενος παρασκηνιακός ρόλος του απερχόμενου Δημάρχου Δελφών, που, εν πολλοίς, επέβαλε στο Δήμαρχο Καρπενησίου πρόσωπο της επιλογής του.
 
Ταυτόχρονα, ανάλογες και σοβαρότερες είναι οι αντιδράσεις στη Δωρίδα. Κι αυτό γιατί, όπως και χτες είχαμε επισημάνει, εκλαμβάνουν το πρόσωπο του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας ως επιλογή τελείως μη αντιπροσωπευτική της περιοχής τους και - τουλάχιστον προφορικά ως αυτή τη στιγμή - εκδηλώνουν μαζικά προθέσεις καταψήφισης του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές δηλώνοντας ότι θα παράσχουν υποστήριξη στην υποψηφιότητα Γιαννόπουλου.
Εξελίξεις που τις έχει ήδη πληροφορηθεί κι ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Amfissaface, και που, όπως είναι πασιφανές, τον προβληματίζουν ιδιαίτερα. Κι ιδίως για την έλλειψη συνοχής που παρουσιάζει το στελεχιακό δυναμικό κι η κομματική βάση στη Φωκίδα, μιας κι είχε διαφορετικές διαβεβαιώσεις, προκειμένου να ενδώσει στην επιλογή στην οποία προέβη, ότι δηλαδή η κατάσταση θα είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες που διαρρέουν από Αθήνα είναι ότι η επιλογή είναι ανεπίσημη και περισσότερο διαρροή παρά τετελεσμένο γεγονός, τονίζοντας με νόημα ότι η ανακοίνωση των υποψηφίων είναι για τη Δευτέρα κι όχι για το σαββατοκύριακο.
 
Επιπρόσθετα, δυσφορία επικρατεί και στην κοινή γνώμη της περιοχής. Κατ αρχάς από τη διαφαινόμενη ανακολουθία Μπακογιάννη για τα κριτήρια επιλογής των επικεφαλής ανά Περιφερειακή Ενότητα. Κίνηση ανερμάτιστη, που κινδυνεύει να "κάψει" από νωρίς την υποψηφιότητα Μπακογιάννη στο Νομό, ιδιαίτερα όταν προστίθεται στον προβληματισμό για την άγνοιά του για τα προβλήματα της περιοχής και τη βαρύτητα που προτίθεται να δώσει σε αυτά. Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες που διαρκώς έρχονται στο φως -που είναι στη διάθεσή μας και που δεν είναι διαψεύσιμες- για τις συνθήκες και το παρασκήνιο που οδήγησε στην επιολογή του κ. Ιωαν. Ράμμου, ιδιαίτερα όταν ενεργό ρόλο υποστήριξης των ενεργειών του κ. Φουσέκη φέρονται να έχουν διαδραματίσει θεσμικά πρόσωπα στο Νομό, που κατά τα άλλα είναι -ή εμφανίζονται- να υποστηρίζουν και να συντάσσονται με την αντίπαλη προς την παράταξη του Δημάρχου δημοτική κίνηση. Την οποία, ως γνωστόν, ο κ. Φουσέκης τη θεωρεί προδοτική και διασπαστική της δικής του παράταξης. "Διαδρομές" που δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν και να υποστηριχθούν, έστω και στοιχειωδώς, πειστικά.
 
Οι εξελίξεις τρέχουν διαρκώς και ως αυτή τη στιγμή. Στο σημείο που τίποτα να μην είναι προβλέψιμο. Ήδη το επιτελείο του κ. Μπακογιάννη από το πρωί μελετά όλα τα διαθέσιμα σενάρια αναστροφής της σχηματισθείσας βαριάς κατάστασης εις βάρος του. Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι μπορεί η Φωκίδα να μην έχει τη βαρύτητα της Φθιώτιδας π.χ., αλλά σε μια εκλογική αναμέτρηση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός "ντέρμπι" δεν υπάρχουν πολυτέλειες να αγνοηθούν παράμετροι που μπορεί να βαρύνουν καταλυτικά την τελική έκβαση...
 
Η παραίτηση του κου Ευάγγελου Κυριακόπουλου
 
Ευπάλιο Δωρίδας 15 Μαρτίου 2014
Για ακόμη μια φορά η περιοχή μου, η Δωρίδα ο τόπος που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ, θεωρείται από κάποιους περιοχή δεύτερης ταχύτητας στον ίδιο το νομό. Αρνούμενος να δεχτώ την απαξίωση που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν στην περιοχή μου, αρνούμενος να δεχτώ την απαξίωση απέναντι στους νέους και στις υγιείς δυνάμεις της περιοχής, υποβάλλω την παραίτηση μου από Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δωρίδας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ως ένδειξη δυσαρέσκειας.
Πιστεύοντας πως δεν χρειάζονται θέσεις και αξιώματα για να βοηθήσεις το τόπο σου αλλά μόνο πραγματική αγάπη.
Ευάγγελος Κυριακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου