Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ

Φίλοι και φίλες
Την Τρίτη 28-1  στην πρώτη συνεδρίαση (2014) του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Δελφών η «κουρασμένη και βουβή»  πλειοψηφία του, κομματικοί & άρτι “ανεξάρτητοι”, υποκλίθηκαν άλλη μια φορά στην εταιρεία. 
Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα

Η απόφαση του Δ. Συμβουλίου στάθηκε «αντάξια» της προηγούμενης πορείας του, αυξάνοντας σε υπερθετικό βαθμό την αλαζονεία, τη μικροπολιτική, την απέχθεια έναντι όσων έχουν διαφορετική άποψη & γνώμη.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ & ΠΟΙΟΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
 Κ Δήμαρχε!!! Όλοι εκεί μέσα  είσαστε – είμαστε – ήταν  μειοψηφίες. Άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες, αλλά πάντως μειοψηφίες. Οι καταγραμμένες «πλειοψηφίες» είναι αποτέλεσμα εκλογικών νόμων. Οι πραγματικές πλειοψηφίες γίνονται και ευρίσκονται  μόνο και αποκλειστικά στην κοινωνική έκφραση των πολιτών. Αυτούς τους πολίτες ΖΗΤΑΜΕ να ενημερώσετε και να λάβετε υπόψη σας. Αυτοί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ αποφασίζουν.
Για αυτό ζητάμε δημοψήφισμα στις κοινότητες που αφορούν οι μεταλλευτικές εργασίες. (ερευνητικές εργασίες και εξορύξεις).
 Οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται άμεσα από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, από την προκλητική αυθαιρεσία που αποπνέουν τα εγκαταλειμμένα ορυχεία, δεν είναι άχρηστες μειοψηφίες όπως τους θεωρείτε. 
Όσοι ενδιαφερόμαστε για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ, όσοι μιλάμε για αποκαταστάσεις, άρα για δημιουργία θέσεων εργασίας, για ουσιαστικό έλεγχο, για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων, για ενεργοποίηση της υπνούσας και συνένοχης «στο έγκλημα» δημόσιας διοίκησης, για ανάπτυξη στην περιοχή με προτεραιότητα σε επενδύσεις εντάσεως εργασίας, ΔΕΝ είμαστε μειοψηφία .
Δεν είναι μειοψηφία:
 Όσοι ενδιαφέρονται για πραγματικές περιβαλλοντικές μελέτες και κοινωνική αποτελεσματικότητα.
Όσοι απορρίπτουμε τον δρόμο που οδήγησε σε ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΙΚΟΝΟ-ΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ, ΑΝΕΡΓΙΑ & ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Ζητούμενο πρέπει να είναι η κοινωνική ανταποδοτικότητα και όχι η δια της κοινωνικής συνενοχής ενοχή.   
Η ζωή και η ποιότητά της  δεν μπορεί να μετράται και να αποτιμάται με τόνους και κιλά. Αυτός ο τρόπος ανάπτυξης έχει τελειώσει.
Υποθηκεύετε τον τόπο. Δημιουργείτε την ασθένεια και μετά πουλάτε το φάρμακο. Μόνο που –τι σύμπτωση!- το φάρμακο είναι χειρότερο από την ασθένεια.
κ.κ Αυτοδιοικητικοί μαυρογιαλούροι,
Από αύριο, αυτό που ελπίζετε να αλλάξει θα είναι σωρεία κατευθυνόμενων αιτήσεων στην εταιρεία, με την προσδοκία της δήθεν εργασίας και την υποσημείωση «δια ενεργειών μας…» έναντι ψήφου.  Αρκετά!
Ελπίζετε ακόμη στην «κοινωνία της συνήθειας» του κόσμου να τρέχει στα γραφεία σας και να εκλιπαρεί για αυτά που δικαιούται: για μια θέση εργασίας, ένα επίδομα, μια άδεια, μια μεσολάβηση…!
Εσάς, σας κόφτει η συνέχιση μιας τέτοιας κοινωνικής συμπεριφοράς! Σας βόλεψε τόσα χρόνια και ελπίζετε να σας βολέψει και τώρα!
Εμάς μας νοιάζει η κοινωνία που συμμετέχει, που αγωνίζεται, που διεκδικεί!   Η κοινωνία της αλληλεγγύης.
Απαιτούμε: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ!
Υστερόγραφο. Στις παρακάτω διευθύνσεις βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο.
http://youtu.be/HYWYYQTkI9o εισηγήσεις πολιτών
http://youtu.be/csxsZnpdEaI ομιλία Μέγκου Δημοψήφισμα
http://youtu.be/mFw3fd3_oKM ερωτήσεις απαντήσεις
http://youtu.be/Nbmb_k0YzM0 η αντίδραση των πολιτών
http://youtu.be/RTdbe2zX-74 κλείσιμο των εκπροσώπων πολιτών
http://youtu.be/1VLdgnTiEag ψηφοφορία

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου