Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος του Τ.Σ Αμφίκλειας - Απαιτούμε την ανάκληση του θέματος« περί παραχωρήσεως χώρου για στέγαση γραφείου κοινωνικής ασφαλίσεως ».


Προς τον Πρόεδρο, τον Δήμαρχο και τα μέλη του ΔΣ. 
Όταν πριν από καιρό εμείς οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αμφικλείας εκπροσωπώντας τα συμβούλιά μας και τις  τοπικές μας κοινωνίες....
αξιώναμε με κοινή γραπτή μας δήλωση από το Δημοτικό μας συμβούλιο , την λήψη επιτέλους απόφασης για την στέγαση του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης στην Αμφίκλεια και αυτό τελικά γινόταν πράξη , θεωρούσαμε λογικά πως το ζήτημα είχε πλέον επιλυθεί οριστικά.
Παίρνοντας όμως στα χεριά μας την πρόσκληση με την ημερησία διάταξη των θεμάτων για το συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης 5/02 /2014 , διαπιστώσαμε πως το θέμα αυτό περιέργως επανέρχεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης και μάλιστα υπό τον ίδιο προηγούμενο τίτλο « περί παραχωρήσεως χώρου για στέγαση γραφείου κοινωνικής ασφαλίσεως ».
Είναι προφανές ότι κάτι εδώ δεν πάει καλά .
Δεν ξέρουμε ποιος ή ποιοι επιθυμούν να παίξουν με τους θεσμούς , τις διαδικασίες και τις δημοτικές αποφάσεις , αλλά εμείς δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να συνηγορήσουμε σε αυτή τους την επιλογή .
Γιαυτό και ζητάμε με την σημερινή μας παρέμβαση , την άμεση εκτέλεση της ήδη ειλημμένης προ καιρού και εγκεκριμένης από την Περιφέρεια δημοτικής εκείνης απόφασης για τη στέγαση του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης στην Αμφίκλεια , καθώς και την συμμόρφωση των δημοτικών υπευθύνων με τις κανονιστικές διατάξεις  που διέπουν τη λειτουργία τους και καθορίζουν τις θεσμικές τους υποχρεώσεις .
Αυτό συνεπάγεται την αποστολή άνευ άλλης καθυστερήσεως , εκείνης δυστυχώς της ξεχασμένης έως τώρα δημοτικής αποφάσεως στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αθήνα , για την τυπική πλέον συμφωνία έναρξης λειτουργίας του γραφείου αυτού , που μέχρι σήμερα και με αποκλειστική ευθύνη της δική μας πλευράς , αδικαιολόγητα βεβαίως καθυστερεί .
Καλούμε τον κύριο Δήμαρχο και τον κύριο Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, ανεξάρτητα με το τι έγινε και κυρίως με το τι δεν έγινε έως τώρα , να αναλάβουν αμέσως πλέον οι ίδιοι πρωτοβουλίες και να επιβλέψουν προσωπικά την άμεση αποστολή της δημοτικής εκείνης απόφασης προς το ΙΚΑ , όπως και να φροντίσουν κάθε σχετικό με την διαδικασία προετοιμασίας λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής .
Προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και διαδικασία , πλην αυτής που επιβάλλεται από τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις και την κοινή λογική και που αναφέρουμε στην επιστολή μας , θα εκληφθεί από όλους εμάς και τις τοπικές μας κοινωνίες , ως παρελκυστική και εχθρική προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας , με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ευθυνών για τους αρμοδίους
Γιαυτό  απαιτούμε την ανάκληση του συγκεκριμένου θέματος που κακώς και άνευ λόγου περιλαμβάνεται εκ νέου στην μεθαυριανή ημερήσια διάταξη , και την άμεση υλοποίηση της προυπάρχουσας σχετικής με αυτό το θέμα απόφασης , που για καιρό τώρα εκκρεμεί περιέργως και ανεξήγητα , με επιπτώσεις σε βάρος του τόπου και των συμπολιτών μας .
Ως εκπρόσωπος των τοπικών συμβουλίων και των Προέδρων τους
                                            Ο  Πρόεδρος του Τ.Σ Αμφίκλειας
                                                       Γεώργιος  Ποζιός
 3 / 02  / 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

Συμπαρατασσόμαστε  θερμά με  τις προσπάθειες των προέδρων των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων μας , για τη άμεση λειτουργία του γραφείου κοινωνικής ασφαλίσεως στην Αμφίκλεια .
Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους και απαιτούμε όλοι μαζί από τη Δημοτική Αρχή , να μην κωλυσιεργεί πλέον περαιτέρω και να στείλει αμέσως την εγκεκριμένη δημοτική απόφαση στο ΙΚΑ . Ώστε να επισπευστεί η λειτουργία του γραφείου αυτού  που θα μας διευκολύνει πολύ στα ασφαλιστικά μας ζητήματα και θα μας απαλλάξει από περιττές ταλαιπωρίες και επίπονες για μας μετακινήσεις .

Η διαδικασία νέων αποφάσεων για το θέμα αυτό, και για θολούς και αδιευκρίνιστους λόγους όπως λέγεται  , απλώς θεωρούμε πως θα παρατείνει ακόμη περισσότερο την εκκρεμότητα με την λειτουργία του γραφείου, και επομένως δεν μπορεί να αποτελεί κάτι άλλο παρά μια εντελώς περιττή και επιζήμια  δημοτική ενέργεια .
Δεν ξέρουμε τι επιδιώκεται και τι μεθοδεύεται έτσι , ούτε και ποιοι τα δημιουργούν όλα αυτά . Αλλά εκείνο που ξέρουμε καλά είναι , ότι εμείς επί τόσους μήνες τώρα αγωνιούμε γιατί ταλαιπωρούμαστε και αν αυτό συνεχισθεί θα είναι ακόμη πιο επιβαρυντικό κυρίως για μας τους συνταξιούχους και απόμαχους της δουλειάς .
Γι αυτό και σας παρακαλούμε να αφήσετε κατά μέρος τους εγωισμούς και τις σκοπιμότητες ο καθένας σας και να κοιτάξετε ανεξάρτητα με τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα , να προωθήσετε σύντομα την προηγούμενη απόφαση σας εκεί που πρέπει, ώστε να έρθει στον τόπο μας η υπηρεσία αυτή και να διευκολυνθούμε όλοι.
Αυτό πρέπει να πράξετε και όχι να ξαναπαίρνετε καινούργιες και αχρείαστες αποφάσεις με νέες διαδικασίες που αυτό που θα κάνουν , είναι να επιμηκύνουν χρονικά το πρόβλημα χωρίς λόγο και αιτία και να απομακρύνουν τη λύση του.
Σκεφτείτε όμως και μας και τους άλλους πολλούς συμπολίτες σας που άδικα μέχρι τώρα ταλαιπωρούμαστε, και αποφασίστε σωστά για τις ενέργειες σας .
Για το σύλλογο συνταξιούχων      ΙΚΑ 
                                     
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου