Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"Επείγουσα αποκατάσταση αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου - Μανάγουλης

Πρόοδος εργασιών στο έργο «Επείγουσα αποκατάσταση αστοχιών στα πρανή επί του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου – Μανάγουλης» προϋπ. 2. 392.000,00€....

Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου – Μανάγουλης του Δήμου Ευπαλίου.
Στην περιοχή που βρίσκεται στην έξοδο του οικισμού Μοναστηρακίου επί της επαρχιακής οδού Μοναστηράκι – Μανάγουλη – Μαλάματα, υπάρχουν έντονα κι επικίνδυνα προβλήματα καταπτώσεων τα οποία εκδηλώνονται σε συνολικό μήκος 500m περίπου. Αποτέλεσμα αυτών των καταπτώσεων είναι να εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς.

Τα φαινόμενα καταπτώσεων προκλήθηκαν λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που υπήρξε το 2010 στην περιοχή σε συνδυασμό με τις τότε έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις.
Για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων κατασκευάζεται ήδη τοίχος τύπου βραχοπαγίδας μήκους 350 μ., επίσης θα κατασκευαστεί στέγαστρο μήκους 50μ. το οποίο από την πλευρά της θάλασσας θα έχει ανοίγματα ώστε να εισέρχεται φυσικό φως εντός του τεχνικού. Η θεμελίωση και των δυο κατασκευών θα γίνει επί πασσάλων. Μάλιστα, έχει ήδη κατασκευαστεί το 60% περίπου των απαιτούμενων πασσάλων. Σαν ένα επιπλέον μέτρο ασφάλεια και αντιμετώπισης των κατολισθήσεων θα τοποθετηθούν αγκυρώσεις οι οποίες θα ξεκινούν από το τοιχίο και θα καταλήγουν στο εσωτερικό του βουνού σε ικανοποιητικό βάθος.
Οι εργασίες στην περιοχή αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2014.
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου