Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σε λειτουργία ο νέος ο αναβατήρας της Σαχάρας σήμερα στο Παρνασσό!


Ασφαλώς η λειτουργία του νέου αναβατήρα Σαχάρα ήταν το θέμα της ημέρας! Και φυσικά πολλοί ήταν οι φίλοι που επισκέφθηκαν την περιοχή της Σαχάρας....
για να εγκαινιάσουν τον καινούριο συρόμενο ο οποίος έχει μήκος 800 μέτρα και μεταφορική δυνατότητα 900 άτομα την ώρα. Ο καιρός σήμερα ήταν πολύ καλός (με λίγο κρύο αργά το μεσημέρι) ενώ το χιόνι άριστο! Οι πίστες καλοπατημένες ενώ τα απάτητα σημεία του βουνού… προκαλούσαν με τις πούδρες τους!!! 
Στα αρνητικά της ημέρας οι συχνές διακοπές του αναβατήρα Δίας. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης στη λειτουργία του νέου αυτού αναβατήρα τα οποία θα φανούν σύντομα. Μέχρι τότε ζητούμε την κατανόησή σας! 
Για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των χιονοδρόμων δόθηκε μία ώρα παράταση σε όλους τους αναβατήρες του ΧΚΠ και στο τέλος της ημέρας όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι!!!



Αύριο και μεθαύριο περιμένουμε κάποιες νεφώσεις, με ασθενείς ανέμους οπότε το ΧΚΠ θα λειτουργήσει κανονικά. Νέες χιονοπτώσεις αναμένουμε την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Και μην ξεχνάτε ότι έχουμε ακόμη σχεδόν 3 μήνες χιονοδρομίας στον Παρνασσό, χάσαμε μόνο ένα μέρος της σεζόν αλλά το μεγάλο μέρος είναι ακόμη μπροστά!!!
ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΚΠ:Σε λειτουργία ο νέος αναβατήρας Δίας και η νέα πίστα με τον μικρό συρόμενο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Μία πίστα εύκολη (πράσινη), 200 μέτρων μήκους, εξαιρετική για αρχαρίους και παιδιά! Μόλις το βουνό φορτώσει από χιόνι θα λειτουργήσει και ο νέος αναβατήρας της πίστας Σαχάρα, μήκους 800 μέτρων!
LiveMeteoCamστο ΧΚΠhttp://www.snowreport.gr/snowcam/parnassos/live.html
Συνεργασία με το snowreport, λειτουργεί μία MeteoCam στα Κελλάρια. Χάρη σε αυτήν ερχόμαστε πιο κοντά στο βουνό και τη φύση, παρατηρούμε τις συνεχείς αλλαγές των καιρικών φαινομένων, τη χιονόπτωση, το πέρασμα της ομίχλης, το βαθμό χιονοκάλυψης των πιστών, την κίνηση των χιονοδρόμων και την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων. Όσοι δεν έχουν σχέση με τα χειμερινά σπορ και το βουνό, μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτήν τη συνολική εμπειρία. H MeteoCam είναι μια πρωτοποριακή ολοκληρωμένη λύση που ενσωματώνει Ελληνική τεχνογνωσία.


 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος, Ήρα, Παν, Πυθία και baby1 & 2.
και
οι πίστες:
Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος, Ήρα, Παν, Πυθία και πλατό αρχαρίων 1950.

Αύριο θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος, Παν, Πυθία και baby2.
και
οι πίστες:
Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος, Παν, Πυθία και πλατό αρχαρίων 1950.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα νεφώσεων! Οι άνεμοι ήταν μέτριοι ΝΑ και προς το μεσημέρι ισχυροί και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -3˚ C έως +1°C.
Για αύριο προβλέπονται
νεφώσεις, μέτριοι ΝΑ άνεμοι και θερμοκρασία από -4˚C έως 0°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου