Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: Σε κανονική λειτουργία αύριο αφού αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων!

Κλειστό ήταν σήμερα το ΧΚ Παρνασσού λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στο βουνό, ενώ το μεσημέρι έριξε και μια πασπάλα χιόνι
Αύριο περιμένουμε σταδιακή εξασθένηση των ανέμων οπότε το ΧΚΠ θα ανοίξει κανονικά εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες!....



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πίστες οι οποίες δίνονται σε χρήση στα Κελλάρια έχουν ιδανική ποσότητα χιονιού για ασφαλή χιονοδρομία! Τα μικρά προβλήματα με πέτρες υπάρχουν μόνο στις αφετηρίες των αναβατήρων Ηρακλής και Αίολος.

ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΚΠ:Σε λειτουργία ο νέος αναβατήρας Δίας και η νέα πίστα με τον μικρό συρόμενο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Μία πίστα εύκολη (πράσινη), 200 μέτρων μήκους, εξαιρετική για αρχαρίους και παιδιά! Ιδανική για μέρες σαν την σημερινή με ζέστη, γιατί λόγω υψομέτρου κρατάει την ποιότητα του χιονιού σε πολύ καλή κατάσταση! Μόλις το βουνό φορτώσει από χιόνι θα λειτουργήσει και ο νέος αναβατήρας της πίστας Σαχάρα, μήκους 800 μέτρων!
LiveMeteoCamστο ΧΚΠhttp://www.snowreport.gr/snowcam/parnassos/live.html
Συνεργασία με το snowreport, λειτουργεί μία MeteoCam στα Κελλάρια. Χάρη σε αυτήν ερχόμαστε πιο κοντά στο βουνό και τη φύση, παρατηρούμε τις συνεχείς αλλαγές των καιρικών φαινομένων, τη χιονόπτωση, το πέρασμα της ομίχλης, το βαθμό χιονοκάλυψης των πιστών, την κίνηση των χιονοδρόμων και την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων. Όσοι δεν έχουν σχέση με τα χειμερινά σπορ και το βουνό, μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτήν τη συνολική εμπειρία. H MeteoCam είναι μια πρωτοποριακή ολοκληρωμένη λύση που ενσωματώνει Ελληνική τεχνογνωσία.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Κανείς.
και
οι πίστες:
Καμία.

Αύριο θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, baby2 και babyΠροφήτη Ηλία.
και
οι πίστες:
Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, πλατό αρχαρίων 1950 και πλατό αρχαρίων Προφήτη Ηλία.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε νεφώσεις, και ασθενείς χιονοπτώσεις!. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις ΝΔ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από 0˚ C έως +2°C.
Για αύριο προβλέπονται
ηλιοφάνεια, ισχυροί ΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από -1˚C έως +2°C.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις πίστες υπάρχουν αρκετές πέτρες. 

parnassos-ski.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου