Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ - Πρόσκληση για Συνέλευση 13/1/2014

Η εθελοντική κίνηση «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ» πραγματοποιεί την πέμπτη ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Ε.), Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος....

Προσκαλούμε στη συνέλευση όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές, καθώς και τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν με την κίνηση.
Τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:
1) Ενημέρωση - Απολογισμός 2013
(Ενημέρωση για τις πρώτες επτά διαθέσεις, τις παράλληλες δράσεις και συζήτηση πάνω στον απολογισμό του 2013, Ενημέρωση για την 3η πανελλαδική συνάντηση κινήσεων «Χωρίς Μεσάζοντες», που προγραμματίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου στην Κατερίνη)
2) Διεύρυνση της κίνησης - Αύξηση εθελοντών
3) Διαθέσεις προϊόντων - Άλλες δράσεις αλληλεγγύης
4) Εκλογή νέας συντονιστικής ομάδας
Το «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ» ιδρύθηκε στις 8 Απριλίου 2013 και είναι μέλος του πανελλαδικού δικτύου πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες». Από τις 11 Μαΐου μέχρι το τέλος του 2013 οργάνωσε 7 απευθείας διαθέσεις προϊόντων. Σ’ αυτές υλοποιήθηκαν 3.300 παραγγελίες προϊόντων και διατέθηκαν στους συμπολίτες μας 88,5 τόνοι ελληνικών ποιοτικών προϊόντων απ' ευθείας από τους παραγωγούς. Συνολικά πάνω από 1.600 οικογένειες στήριξαν αυτή την προσπάθεια κάνοντας έξυπνες αγορές.
Σε όλες τις διαθέσεις έγινε συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο και οι παράλληλες δράσεις συνεχώς διευρύνονται με τη συλλογή πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα και σχολικών ειδών σε συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών.
Ποσότητες τροφίμων και απορρυπαντικών, που δωρήθηκαν από τους παραγωγούς στα πλαίσια συμφωνίας ή προήλθαν από ανταλλαγή τηγανέλαιου, παραδόθηκαν στα Ορφανοτροφεία Αρρένων και Θηλέων και στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λαμίας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.).
Η μέχρι τώρα συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή στις διαθέσεις (με παραγγελίες προϊόντων) καθώς και τα θετικά σχόλια γι’ αυτές, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Όμως χρειάζεται, όσο το δυνατόν περισσότεροι, να διαθέσουμε με συστηματικό τρόπο λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας για να διασφαλίσουμε τόσο τη μακροπρόθεσμη προοπτική όσο και τη βελτίωση της κίνησης.
Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση. Οι παραγωγοί, που πρώτοι θα επωφεληθούν από αυτή, μπορούν να βοηθήσουν με την απευθείας διάθεση σε λογικές τιμές των προϊόντων τους.
Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της συνέλευσης, περιμένουμε προτάσεις στο  XMLamias@gmail.com.
Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου