Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Oμαδική προσευχή στον Άγνωστο Στρατιώτη της Μίζας και της Διαπλοκής

Aπό τον S. Iemens
Γρηγόρης Ψαριανός, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Μπέζος, Αθηνά Δρέττα (η μακελάρισσα μισθών και συντάξεων, πρώην γραμματέας του υπ. Εργασίας), ήταν ανάμεσα στις τιτανοτεράστιες πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία των 58....




Eπιτέλους στα προσωπά τους οι φλεγόμενοι στα μαγκάλια συμπολίτες μας είδαν την ελπίδα να επιστρέφει. Όχι, δεν τέλειωσαν όλα σ΄αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της χάρη στον Γρηγόρη Ψαριανό και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο με την καθοδήγηση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος κρατάει αναμμένο το φανάρι σε ρόλο ξεναγού στους λαβυρίνθους της εγχώριας διαπλοκής.
 Τι μέρα και η χθεσινή αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά. Ένας διανοούμενος που σέβεται τον εαυτό του δεν είχε σε ποια εκδήλωση να προλάβει να δώσει το παρόν. Από την παρουσίαση του Αποτυπώματος του Παναγιωτόπουλου- στην διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει τις συμβουλές του Αντώνη Λιβάνη, για το τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου εάν ήταν σήμερα πρωθυπουργός- έπρεπε να φύγεις τρέχοντας για να προκάμεις την εκδήλωση της κεντροαριστεράς. 
Η συγκεκριμένη σύναξη ξύπνησε γλυκές αναμνήσεις στους πάσης φύσεως μιζαδόρους και βολεμένους του συστήματος Σημίτη. Αυτό δεν ήταν συγκέντρωση αλλά ομαδική προσευχή στον άγνωστο Θεό της μίζας, της ρεμούλας, της αρπαχτής, των κολλητών. Ήταν μια ελεγεία στον Άγνωστο Νταβατζή, όπως λέμε Άγνωστο Στρατιώτη την οποία θα μπορούσε να είχε διοργανώσει και η Siemens ή η ΜΑΝ, ή τέλος πάντων κάποια γερμανική εταιρεία όπως η κατασκευάστρια των υποβρυχίων που γέρνουν. Όχι μην ετοιμάζεστε να κατηγορήσετε του Γερμανούς για τα υποβρύχια που γέρνουν.
Απλά οι δικοί μας μιζαδόροι του υπουργείου Άμυνας για να αυξήσουν το περιθώριο της μίζας ζήτησαν από τους Γερμανούς να κάνουν μια βιαστική προσθήκη σε ένα συγκεκριμενο μοντέλο υποβρυχίου που οι Γερμανοί είχαν πουλήσει στην μισή τιμή  σε πολλές χώρες ανάμεσά τους και η Τουρκία.
Οι Γερμανοί σχεδιαστές πιεσμένοι χρονικά από τα λαίμαργα πιράνχας του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, δεν υπολόγισαν σωστά κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να δικαιολογούν την προκλητική υπερτίμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ε, λοιπόν χθες τα πιράνχας του υπ. Άμυνας αλλά και οι πάσης φύσεως κρατικοδίαιτοι εγχώριοι επιχειρηματίες ένιωσαν να ανάβει μέσα τους η σπίθα των χαμένων μεγαλείων- όχι πως σήμερα δεν κάνουν δουλειές.
Είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες οι οποίοι προσπάθησαν με την Χρυσή Αυγή να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Τώρα έχουν σημάνει γενική επίθεση. Από όλες τις μπάντες. Επιχειρούν με τον Σημίτη να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ενώ τα βράδια φιλοξενούν στις βίλες τους τον αριστερό Λαφαζάνη της δραχμής, μέσω του οποίου ελέγχουν ασφυκτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο ελεγχόμενο από τους ίδιους κομματικό τοπίο επιχειρούν να επαναφέρουν τον Σημίτη σε κεντρικό ρόλο. Η αγωνία τους είναι να μην ξεσπάσει ένα γνήσιο, ακηδεμόνευτο και ανόθευτο-έστω και στην αρχή λαικό κίνημα-το οποίο θα μπορούσε να συμπαρασύρει τους πάντες στο φούσκωμά του. Όποιοι παρακολούθησαν την χθεσινή εκπομπή του Χατζηνικολάου διαπίστωσαν από τα οργισμένα λόγια του κοινού πως η κοινωνική έκρηξη πλησιάζει και τότε αλίμονο στους κατασκευασμένους ηγέτες της διαπλοκής...

28 σχόλια:

  1. Εντάξει για τα περί "Ελιάς. Αυτό για τον Λαφαζάνη και τη δραχμή από πού προκύπτει; Δεν γνωρίζει ο αρθρογράφος (το γνωρίζει, η ερώτηση είναι ρητορική) ότι οι επιχειρηματίες που στήριξαν το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό και που επιχειρούν τώρα ανασύνταξη των πολιτικών πτωμάτων ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ μέσω της ...κεντροαριστεράς (εδώ γελάει το παρδαλό κατσίκι, περί νεοφιλελεύθερων χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας πρόκειται) είναι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ μέσω των οποίων κατατρομοκρατούν τον κόσμο για τη δραχμή; Δεν γνωρίζει ότι όλοι αυτοί οι κύριοι που παρευρίσκονταν στο Ακροπόλ είναι συνεχώς στα κανάλια MEGA, ANTENNA, SKAI, STAR των βασικών μετόχων-νταβατζήδων και που σε αγαστή συνεργασία με τους μεγαλοδημοσιογράφους-φερέφωνα τρομοκρατούν κι αυτοί τον κόσμο με την ...υπόνοια επιστροφής στη δραχμή; Δεν γνωρίζει ότι όλοι αυτοί αναμασούν τον κίνδυνο από το "λόμπυ της δραχμής"; Όλοι τους, αλλά εδώ λόγω στενότητας χώρου θα παραθέσουμε μόνο την οργίλη αντίδραση του ...εμψυχωτή της κίνησης της "Ελιάς".
    Κ. Σημίτης, ομιλία στο ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, Βερολίνο 23-1-2011 :
    «…Και ποιος προσπαθεί σήμερα στην Ελλάδα να ξαναφέρει τη δραχμή; Οι λαϊκιστές. Αυτοί που έχασαν λεφτά. Υπάρχει μια παράταξη επιχειρηματιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πτωχεύουν και που όλοι αυτοί θέλουν τη δραχμή. Διότι με τη δραχμή θα αποπληρώσουν αμέσως τα χρέη τους διότι έχουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό… …Μια προπαγάνδα (!!!!!), που γίνεται από κάποιους, οι οποίοι βρίσκονται στο περιθώριο της οικονομίας, γιατί ήταν οι χειρότεροι επιχειρηματίες. Αυτοί που δούλευαν με απάτες. Αυτοί που ζουν στη διαφθορά (!!!!!)». http://www.youtube.com/watch?v=qOgHLUxCpI4
    (στο 3':25'').
    Δεν πιστεύω να νομίζει κανένας ότι ο Σημίτης προωθείται από αυτούς που καταγγέλλει, δηλαδή από "την παράταξη επιχειρηματιών... οι οποίοι βρίσκονται στο περιθώριο της οικονομίας, γιατί ήταν οι χειρότεροι επιχειρηματίες. Αυτοί που δούλευαν με απάτες"... Αντιθέτως προωθείται από αυτούς που καταγγέλλουν το λόμπυ της δραχμής, τον ΔΟΛ,το MEGA, ton SKAI-Καθημερινή κλπ., δηλαδή τους ισχυρούς της οικονομικής ελίτ. Οπότε; Τι θέλει να μας πει ο ποιητής S-iemens; Ο Μπόνιος από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του είναι γνωστό ότι παίζει έναν πολύ σκοτεινό ρόλο: αυτόν της αποδιοργάνωσης της σκέψης μέσω του πλασαρίσματος μιας ψευδο-είδησης ανάμεσα σε άλλες αληθείς - ώστε να γίνεται και το ψεύδος εύπεπτο και αποδεκτό. "Τροφοδότηση" με αντιπερισπασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτελους! θα συμφωνησω φιλε μαζι σου και ας μην ειμαι και πολυ αρεστος εδω μεσα! αυτες ειναι μερικες απο τις χιλιαδες αληθειες που πρεπει να λεγονται γιατι παραπεμπουν στα κακως κειμενα που μας εφεραν εδω. αυτα τα προσωπα και αυτα τα κομματα που εχουν ονοματεπωνυμο, θα πρεπει να περασουν την πορτα των φυλακων και να αποδοθουν ευθυνες και στους τριγυρω απο αυτους και απο αυτα. αυτο ειναι σχολιο σωστο και οχι ποιηματακια και ωδες και διθυραμβους για νεοταξιτες πολιτικους και υποταγμενα αμερικανοσιωνιστικα κομματα. ποιος αλλος; για την ιστορια των λογων και των εργων... Νικολαος Μαλλισιωβας.

      Διαγραφή
  2. ΒΡΕΕΕΕ......ΚΑΛΩΣΤΟΝΑ.ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΡΕ..... ΜΑΛΛΙΣΙΩΒΑ...ΝΙΚΟΛΑΕ?
    ΑΝΤΕ ΝΤΕ ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ.ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ....ΛΕΓΕ ..ΦΩΤΙΣΕ ΜΑΣ ...ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ .... ΑΡΧΗΓΟΣ.... ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ......
    ΜΑ-ΛΛΙ-ΣΙΩΒΑΣ.........ΜΑ-ΛΛΙ-ΣΙΩΒΑΣ......ΜΑ-ΛΛΙ-ΣΙΩ-ΒΑΣ.....

    "ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ"

    *ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΣΕ ΦΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ Σ ΑΛΛΑΖΩ
    ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΟΛΗΤΟ ΜΟΥ ΡΟΥΧΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ*
    ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν χαθηκα ρε αγαπουλα, εδω ειμαι και παρακολουθω τα τεκτενομενα. εσυ αντι να σχολιασεις το αρθρο η την απαντηση του πρωτου φιλου, την ολοσωστη, καθεσαι και ασχολεισαι με μενα. ξερω οτι εχω φανατικους οπαδους, ξερω οτι εχω και φανατικους εχθρους. αφου λοιπον συνεχιζεις με ποιηματακια και τραγουδακια, αντι να μιλησεις επι της ουσιας, στο ριχνω και εγω στην ποιηση και εχουμε: "Μικρος ο τοπος, δασκαλε, δυσκολευεται να στερξει τις μεγαλες ψυχες των φτερων το πεταγμα του νου το εκτοπισμα." επισης σου αφιερωνω ενα λαικο δημοτικο, μιας και ειμαι της παραδοσης και οχι της ηλιθιας συγχρονης ελληνικης ποπ μουσικης: "Ο κοσμος φκιανουν εκκλησιες, φκιανουν και μοναστηρια, φκιανουν και πετρογεφυρες, για να περναει ο κοσμος. Και μεις κανα καλο δεν καναμε, καλο για την ψυχη μας." κλεινοντας εξαιρετικα αφιερωμενο σε σενα: "Βαρει μου, συ, να σου βαρω, κρουε μου, να σε κρουω! Σαν αστραπη το ματι μου και σα βροντη η φωνη μου."

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ.....
    ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ...
    ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ! ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ .ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ....ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ...ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣ ?ΧΑΤΗΡΙ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΕΓΩ?

    "«Μπήκαν τα γίδια στο Μαντρί »


    Μπήκαν - μωρέ - μπήκαν τα γίδια στο μαντρί
    Τα πρόβατα στη στρούγκα Χρυσούλα κι αδερφούλα
    Κι η Χρύ - μωρέ - κι Χρύ σω δεν εφάνηκε
    να ροβολάει στη στάνη μαζί με το Γιουρντάνι.
    Ρωτά - μωρέ - ρωτά τε τους τσομπάνηδες
    και τους τσομπαναραίους βλάχους κι βλαχαραίους
    Μην ει - μωρέ - μην εί - δατε τη Χρυσαυγή ;
    Τη Χρύσω τη Χρυσούλα και τη σταυραδερφούλα;

    ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ........

      Διαγραφή
  4. Ε.... ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ!!ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ!
    Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΛΑΜΠΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .... ΟΠΩΣ Π.Χ
    ..........ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Η Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ * ΕΛΛΑΔΟΣ* ....ΑΥΤΟΣ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ.....Α ΞΕΧΑΣΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ Χ.Α Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ... * ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ* ΤΟΥ 1967........


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.... ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!!

      Διαγραφή
    2. απαντηση στον 12/12/2013 και ωρα 4:59. αφου Νικολαο με βαφτισαν, γιατι να γραφω το ονομα μου Νικος η Νικολακης; σε ενοχλησε και αυτο; Νικολαος Μαλλισιωβας.

      Διαγραφή
  5. α)αργησα αλλα το καταλαβα οτι στα τοσα τεκμηριωμενα που αναφερω απαντηση δεν λαμβανω γιατι ξυνω πληγες και επειδη καποιοι οταν αντιμετωπιζουν την αληθεια και ξεβρακωνονται,απαντουν με τρελιτσα ή υβρεις. β)το δημοτικο ασμα περαν των αλλων να σου υπενθυμισει οτι μεγαλωσες σε στανες και αναμεσα σε προβατα και στην υπεροχη Ελληνικη επαρχια,και οχι μεσα σε πολυπολιτισμενη κοινωνια με δημοκρατικο συνταγματικο τοξο που οδηγησε την χωρα σε αυτην κατασταση κτλ κτλ κτλ. αλλα στο ονομα του φρεντο καπουτσινο και της ελευθεριας του λογου;;; ξεχασαμε αρχες,αξιες και αξιοπρεπεια.ειναι με ποια δεδομενα μιλαει καποιος,τι και ποιον εκπροσωπει και τι καβαντζες εχει.αλλο να πεινας και αλλο να εχεις πατησει επι πτωματων για να μιλας σημερα εκ του ασφαλους. γ)καποια ονοματα πρωην δημοκρατων πρωθυπουργων με γαλαζοπρασινα κοστουμια δεν τα αναφερεις γιατι εχει πιπερι.οπως και τα κοκκινα παλτα που χρονια τωρα κοροιδευουν τον κοσμο δουλευοντας με πρακτοριστικο τροπο σε βαρος της χωρας.σου εχεις κολλησει και θεωρεις οτι το πρωτο και μεγιστο προβλημα της χωρας ειναι αν εκλασε ο κασιδιαρης ή φτερνιστηκε ο μιχαλολιακος την ωρα και την στιγμη για παραδειγμα,που ο νομος αρχικοροιδο περι μη ευθυνης υπουργων,ακομα υπαρχει. υγ.1)το οπλοστασιο που βρισκεται ρε παιδια αυτων των φασιστων; υγ.2)εχεις ενα θεμα ρε ανωνυμε με το ονομα μου.γι'αυτο καντε την βραδια ποιησης και τραγουδιου για να σου αποδειξω και απο κοντα οτι... υπαρχω!!! αυτο ειναι αλλωστε και το δικο μου τραγουδι που αφιερωνω σε οσους προσκυνησαν τους δοσιλογους,βολευτηκαν και τωρα ρητορευουν εκ του ασφαλους. το ''υπαρχω'' του ενος και ανεπαναληπτου. υγ.3)αφιερωνω και ολα τα τραγουδια των σφακιανακη και γονιδη επισης,σε ολους οσους το παιζουν θολοκουλτουρες και εκσυγχρονιστες και ηταν,ειναι και θα παραμεινουν,απλα θεραπαινιδες και ποντικομαμηδες,που καποια στιγμη θα λογοδοτησουν... Νικολαος Μαλλισιωβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ...ΣΥΡΙΖΑ?12 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:54 μ.μ.

    Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΟ 2001 ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ*

    Με εκκεντρικά γυαλιά, λευκό χοντρό πουλόβερ, χαμηλούς τόνους, ο Νότης Σφακιανάκης το 2001 δήλωνε μετ ' επιτάσεως αριστερός και εξηγούσε γιατί είναι αντιδεξιός στην εκπομπή που είχε τότε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Mega.
    Δήλωνε μεταξύ άλλων στο Ενώπιος Ενωπίω "Για μένα αριστερός είναι ο άνθρωπος που έχει κοινωνική σκέψη και είμαι αντιδεξιός γιατί η δεξιά έχει ενοχλήσει την πατρίδα μας στο μέγιστο βαθμό, έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλο κακό και επειδή ο πατέρας μου άνηκε στην ΕΔΑ και κυνηγήθηκε από τη δεξιά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ *ΤΟ "ΥΠΑΡΧΩ" ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ.12 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:13 μ.μ.

    ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΥΠΑΡΧΩ "ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΠΟΥ"

    Συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους τραγουδιστές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
    Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1931 στη Νέα Ιωνία και πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 2001 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Μητέρα του ήταν η Γεσθημανή (Χατζίδαινα). Ο πατέρας του Χαράλαμπος, χτίστης στο επάγγελμα ήταν στα χρόνια της κατοχής ενεργός στην Εθνική Αντίσταση, οργανώθηκε στις τάξεις του ΕΛΑΣ και δούλεψε για την Επιμελητεία του Αντάρτη (ΕΤΑ). Στα χρόνια του εμφυλίου δολοφονήθηκε από παρακρατικούς αντικομμουνιστές.[1] Ο έφηβος Καζαντζίδης αναγκάζεται να κάνει πολλές δουλειές για να βγάλει το μεροκάματο. Δουλεύει σε εργοστάσια, υφαντουργεία, πουλάει τσιγάρα και κρύο νερό σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Άσχημη εμπειρία για τον Καζαντζίδη η στρατιωτική του θητεία στο Διόνυσο Αττικής. Κατά τη στρατιωτική του θητεία ορίστηκε υπεύθυνος σε τάγμα μουλαράδων
    (γιατι άραγε ?αυτό δικό μου...)και εκεί μια κλωτσιά στα γεννητικά του όργανα, του στέρησε την πατρότητα.
    (Μέρος από την επίσημη βιογραφία του)

    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΝΤΕΦΙ"

    *Ο Καζαντζίδης είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει πει ταξικά τραγούδια. Όταν λέει ότι τραγουδάει τους καημούς του κοσμάκη και τις πίκρες του και τις αδικίες του, είναι ταγμένος με την εργατική τάξη.
    Τα «Μουντζουρωμένα χέρια» δεν τα ’πε για κανένα κουλτουριάρη. Τις «φάμπρικές», «Στον Καναδά, στη Βραζιλία, «Το ψωμί της ξενητειάς», δεν τα τραγούδησε ούτε για βιομήχανους ούτε για επιχειρηματίες. Τα τραγούδησε γι’ αυτούς που μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο, γι’ αυτούς που τους διώχνει ο κάθε άπληστος επιχειρηματίας και τραβάνε… για του Βελγίου τις στοές.
    Ο κόσμος λοιπόν που απευθύνεται το λαϊκό έργο του Καζαντζίδη είναι οι εργάτες και γενικά οι εργαζόμενοι. Αυτοί πιάνουν τα μηνύματά του. Απ’ αυτό τον κόσμο αναβλύζει μια τρομακτική δημοτικότητα που δεν σβήνει.


    ΚΑΙ Τ Ε Λ Ο Σ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις παθει τρελο κοκομπλοκο. στο εχω ξαναγραψει,με αρχη,μεση και τελος και υφακι ανετο δεν πειθεις. δεν ξερω τι ηταν ο νοτης και τι δεν ηταν. ξερω οτι φοραει παντελονια και απεναντι στο συστημα δηλωνει εθνικιστης. γιατι το να υποστηριζεις την πατριδα σου ανιδιοτελως δεν συναδει με τα φρεντο καπουτσινο της πολυτισμικοτητας του σημερα και που στο βωμο της ιδιοτελειας εχουν ισοπεδωθει τα παντα. επειδη δεν ειμαστε σιχαμενες θεραπαινιδες,νενεκουποδολοι και χαχολοι δεν σημαινει οτι δεν εχουμε τα δικαια με το μερος μας. τι σχεση εχει η αριστερα,το κεντρο και η δεξια με τον εθνικισμο; δεν αλλαξε ο νοτης. αλλος τα αλλαζει καθε τεταρτο, μεσα στο €, εξω απο το €, ο φιλος σου το αμερικανακι ο νεος ανδρικος. οσο για τον Στελαρα,γνωστη η τακτικη. υπογεια και υπουλη παραχαραξη των γεγονοτων. παντα η αριστεραντζα βρωμουσε υπο την ανοχη της δεξιας και καπηλευε μεχρι και ανθρωπινες ζωες. ο Στελαρας τραγουδησε για την Μανα και την Πατριδα και εσυ μεινε στα γιδια στο μαντρι.

      Διαγραφή
  8. εχεις καποιο αγχος και καποιο τρεμουλο και δεν μου περνας τα σχολια;υπαρχει καποιος πονος ή καποιος πονοκεφαλος;το τελος σημαινει ηττα και οτι δεν μπορειτε να αντεξετε τον διαλογο;να ξερω γιατι μην ξεχνας οτι η παρουσια μου εδω μεσα εκανε το blog θεμα συζητησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν φίλε ...ανώνυμε είχα αυτά που αναφέρεις τότε το blog θα ήταν ανάξιο να το επισκέπτεσε, έστω και για κάποιους ιδαίτερους λόγους.
      Όταν όμως υπάρχουν υβριστικά σχόλια αυτά θα κόβονται.
      Θα μπορούσα βέβαια να τα ελέγχω πρώτα και αν το κρίνω ότι δεν είναι υβριστικά ή χυδαία να τα δημοσιεύω, όπως κάνουν τα περισσότερα blogs και καλό θα ήταν να το εκτιμήσεις,

      Διαγραφή
    2. φιλε Polydrosos Parnassou, εαν και εφοσον θεωρεις οτι το σχολιο που μου εκοψες, ηταν υβριστικο, τοτε κατι δεν παει καλα. ουδεμια υβρης. μη αρεστο σε σενα, το αντιλαμβανομαι, αλλα οχι και υβριστικο. μην τρελαθουμε εντελως. το Blog το επισκεπτομαι οχι για να το κρινω αν ειναι ικανο η ανικανο, καλο η κακο, αλλα γιατι πρεπει να ακουστει και η αλλη αποψη. εκτιμω οτι μου περνας τα σχολια. αλλα αυτο που δεν εκτιμω ειναι οτι τα δικα μου σχολια μενουν αναπαντητα, στα οσα τεκμηριωμενα γραφω και αντι αυτου μου απαντουν με ποιηματακια και λιγο ειρωνεια. βεβαια μικρο παραπονο ειναι αυτο και το εκφραζω δημοσια. το κατανοω λογω της ελειψης επιχειρηματων, ΑΛΛΑ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕ και τα λεμε... ΥΓ:τι θελεις να κανω για να σου αποδειξω οτι δεν ειμαι ανωνυμος. το οτι δεν με ξερεις εσυ, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχω. το ονομα μου ειναι το πραγματικο. προτεινω λοιπον ομορφα και ωραια, να γινει καποια συγκεντρωση των φιλων του blog, ουτος ωστε να γνωριστουμε απο κοντα και να ανταλλαξουμε τις αποψεις μας κατ'ιδιαν και οχι πισω απο τα απροσωπα πληκτρολογια. τι αλλο να κανω για να πεισω οτι ειμαι ο Νικολαος Μαλλισιωβας. ευχαριστω!

      Διαγραφή
    3. Επειδή φίλε μου θέλεις να το συνεχίσεις.
      Στο σχόλιό σου 13-12 στις 9.11 λες ότι έκοψα το σχόλιο γιατί είχα άγχος και διάφορα ότι δηλαδή επειδή δεν μου άρεσε.
      Στο σχόλιό σου 13-12 στις 6.59 λες ότι …… ΄΄εκτιμω οτι μου περνας τα σχολια΄΄…
      Έχω την άποψη ότι φάσκεις και αντιφάσκεις.
      Το εάν λέγεσαι Μαλισιώβας δεν με απασχολεί απλά εγώ έγραψα ότι τα σχόλια που γράφει οποιοσδήποτε επώνυμος ή ανώνυμος αν κρίνω ότι πρέπει να διαγράφονται θα διαγράφονται.
      Τέλος δεν είναι η δουλειά μου να οργανώνω συγκεντρώσεις και να ελέγχω πια επιχειρήματα μένουν αναπάντητα.
      Τα υπόλοιπα που αναφέρεις ότι πρέπει να μπαίνεις στο blog για να ακούγεται η άλλη άποψη………………δεν με απασχολεί αυτή η υποχρέωσή σου.
      Εδώ νομίζω εξαντλήθηκε το θέμα (τουλάχιστον από την πλευρά του blog).

      Διαγραφή
    4. α)εγραψα οτι εκτιμω οτι μου περνας τα σχολια αλλα αυτο δεν σημαινει κιολας οτι δεν μπορω και δεν πρεπει να καυτηριασω οτι δεν μου περασες ενα σχολιο επειδη δεν σου ηταν αρεστο. γιατι υβριστικο σιγουρα δεν ηταν. εκτος αν τα ονοματα βουλευτων που ανηκουν σε ενα κομμα που δεν γουσταρουμε,αποτελουν απο μονα τους απαγορευμενες λεξεις. που ειναι λοιπον η φαση και που ειναι η αντιφαση; β)η αναφορα για το ονομα μου απευθυνεται σε αυτον και σε οποιον τελοσπαντων τρωγεται με το ονομα μου και ρωταει περα δωθε, αν ειναι υπαρκτο αυτο το ονομα. μην τα ξαναλεμε. γ)για την συγκεντρωση και την βραδια ποιησης και τραγουδιου, ασφαλως και δεν αστιευομαι και το εθεσα σαν προταση για οποιον μπορει να επιθυμει να πραγματωσει.δ)εγραψες οτι θα διαγραφεις τα σχολια αν πιστευεις οτι πρεπει να διαγραφουν. ακομα και αν δεν ειναι υβριστικα και ειναι απλα μη αρεστα; γιατι ακουγεται καπως αυταρχικο και η λογοκρισια δεν συναδει με τα τωρινα δεδομενα. ε)για τα αναπαντητα επιχειρηματα μου αναφερομαι σε οποιον μου απανταει με τραγουδια και ποιηματα. στ)βεβαιως και δεν ειμαι υποχρεωμενος να μπαινω σε κανενα σαιτ. δεν παρακαλαω και πιστεψε με δεν με ενδιαφερει αν σε απασχολει η οχι σε αντιθεση με το Blog που το απασχολει καθ'οτι υπαρχει εντονη "κινητικοτητα" και παραφιλολογια για μενα, εκτος του πληκτρολογιου. Νικολοας Μαλλισιωβας.

      Διαγραφή
  9. οσο για τον Στελαρα δεν λεμε κατι διαφορετκο.τραγουδησε επαναλαμβανω γιθα την Μανα,την φτωχεια,την Πατριδα και οχι κομματια ποπ,ραπ και φαπ. ας σταματησει η καπηλεια τι δηλωσε ο ενας και τι δηλωσε ο αλλος γιατι αρκει που τον εχουμε ακουσει ζωντανα ο ιδιος να μιλαει για ολα.ασε που υπαρχει οπτικοακουστικο υλικο που αν σου σταλει απο τον μη υπαρκτο για σενα Νικολαο Μαλλισιωβα και το ανεβασεις,θα γινεις και μουρη.καπου εκει διπλα του θα δεις ισως και αυτον που ψαχνεις με αγωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΛΛΙΣΙΩΒΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ. ΑΣΕ ΤΟΝ BLOGGER ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.enikos.gr/politics/199410,Bghkan_ta_maxairia_sthn_XA.html
    Βγήκαν τα μαχαίρια στην Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΛΛΙΣΙΩΒΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΓΚ Γ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ????
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΒΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΟΡΙΔΗ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΡΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ - ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ( ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπητε φιλτατε με ενημερωσαν οτι θα πρεπει να απαντησω και αν και ειμαι σε γαμο,καθομαι απο το τηλεφωνο να γραφω την απαντηση μου για να σου λυθουν οι αποριες.δεν θα με αφησετε σε ησυχια(αστειο).στο μοναδικο μπλογκ που γραφω ειναι αυτο και μαλιστα τωρα τελευταια.δεν λιβανισα κανεναν εκτος εαν η αληθεια που γραφω ενοχλει.παντως πρεπει να εχεις ταλεντο αφου και κρεοπωλης φαινεται οτι εισαι γνωριζοντας απο σαπια κρεατα και υπαλληλος του υγειονομικου παραλληλα αλλα και ασφαλιτης συγχρονως ξεροντας για μπραβιλικια ή ποιους εχω φιλους.εγω να δεις πως δεν γουσταρω τους ανωνυμους φιλτατε ιωαννη σωτηριου. Νικολαος Μαλλισιωβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Ν Μ
    Η ΧΑ καποτε ηταν στο 0.00000000000% τοτε ησουν Χ.Α ???...χμμμμ επειδη μαλλον δεν ησουν μπορεις να μας πεις αν ησουν στο "παλιο πασοκ" ή στην δεξια του κωστακη???
    Σ .Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παντα ψηφιζα γραφοντας ΕΛΛΑΣ στο λευκο ψηφοδελτιο.σε ικανοποιει ή οχι αυτη ειναι η πραγματικοτητα,εσυ δεν μας ειπες τι ησουν.κωστακης playstation,''μακετο'' ο αμερικανοεβραιος,τζεφρι ο ''Ελληνας'',αλεξ ο γιος του εργολαβου της χουντας με την βιλα στον διονυσο διπλα στην εκαλη,με τι τελοσπαντων.αν πιαστηκες κοροιδο απο καποιον απο ολους αυτους μην νομιζεις οτι πιαστηκαμε και ολοι. Ν.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπον το ιδιο ψηφιζαμε και οι δυο ΕΛΛΑΣ, μονο που εγω δεν χαιρετουσα ουτε και επικροτουσα το ναζιστικο χαιρετισμο!
    Αν και εσυ δεν το επικροτεις προς τι η διαφωνεια μας??
    Σ.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε – αν και μόνο για το συγκεκριμένο θέμα δεν σχολιάσατε- , και λογικό είναι να σταματήσει εδώ.
    Ο διαχειριστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή