Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Επικείμενη κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας Β.Κυριακάκης, Βοιωτίας Γ.Σταθάς, Εύβοιας Β.Αποστόλου και ο υπεύθυνος Φορολογικής Πολιτικής της ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Λάρισας Δ.Γελαλής κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Το κείμενο της ερώτησης:...

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Επικείμενη κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας»

Την ίδια στιγμή που οι πολίτες βιώνουν την βαρβαρότητα μιας άδικης και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής, προβληματισμός δημιουργείται από κινήσεις του Υπουργείου  Οικονομικών όσο αφορά την αναδιάρθρωση των Φορολογικών Υπηρεσιών και τη στόχευση του να πατάξει την φοροδιαφυγή και τις εστίες διαφθοράς που αυτή δημιουργεί.
Συγκεκριμένα προβληματισμό και απορία προκαλεί το ενδεχόμενο κατάργησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, υποβάθμιση της σε τμήμα και ένταξης αυτού στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπως έχει αναδειχθεί σε πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου.
 Η Περιφερειακή Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας εποπτεύει και επιχειρεί σε μια Περιφέρεια με έντονη και πολυποίκιλη οικονομική δραστηριότητα και μεγάλο γεωγραφικό εύρος. Αναμενόμενη και λογική θα ήταν μια αναβάθμιση και υποστήριξη σε προσωπικό και υποδομές ώστε επιτελέσει πιο αποτελεσματικά το έργο της και όχι η υποβάθμιση της σε απλό τμήμα.
Η  φημολογούμενη κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας θα έρθει να προστεθεί σε σειρά καταργήσεων-μετακινήσεων  εδρών σημαντικών υπηρεσιών της κρατικής δομής από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μια εξέλιξη που συμβάλλει στην απαξίωση και υποβάθμιση της Περιφέρειας.

Με αφορμή τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.       Ισχύουν τα δημοσιεύματα στον Τύπο περί υποβάθμιση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας σε τμήμα και η ένταξη του στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας; Παρακαλούμε να μας διαβιβαστεί  το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων ΣΔΟΕ.
2.       Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας ΣΔΟΕ πανελλαδικά, υποβαθμίζοντας σειρά Περιφερειακών Διευθύνσεων;
3.       Συγκεκριμένα με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η υποβάθμιση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας σε τμήμα και η ένταξη του στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας;
4.       Έχει υπάρξει μελέτη σκοπιμότητας και έχει ελεγχθεί αν θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος ή ζημία από την υποβάθμιση σε τμήμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας; Παρακαλούμε όπως μας διαβιβαστεί.
5.       Ποια η σειρά κατάταξης σε οικονομικό αποτέλεσμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας συγκριτικά με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Διευθύνσεις; Παρακαλούμε όπως μας διαβιβάσετε ποιοί στόχοι (ποιοτικοί και ποσοτικοί) είχαν τεθεί ,τα αποτελέσματα επίτευξης τους καθώς επίσης το συνολικό σκοπό που επιθυμούσατε να εκπληρωθεί σε όλες τις  Περιφερειακές Διευθύνσεις  ΣΔΟΕ για τα έτη 2012-2013.


Οι ερωτώντες βουλευτές
Βασίλης Κυριακάκης
Γιάννης Σταθάς
Βαγγέλης Αποστόλου
Δημήτρης Γελαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου