Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα στις στάχτες

Στα βάσανα μπήκε η κυβέρνηση χριστουγεννιάτικα, την ώρα που όλοι οι Έλληνες προσπαθούσαν να συνέλθουν από το ξεσάλωμα, τα ρεβεγιόν, τις κρεπάλες και τον λουλουδοπόλεμο.
Αφορμή στάθηκε η αιθαλομίχλη από τα τζάκια, η οποία δεν λέει να φύγει πάνω από τα κεφάλια των πολιτών για να καταφέρουν να χαρούν ξέγνοιαστοι τις γιορτές, την γαλοπούλα, τα γουρουνόπουλα και τη γέμιση με κοκουνάρες και σταφίδες....



Ο Γιάννης Στουρνάρας, παρέα με τους Γεωργιάδη και Μανιάτη, συμφώνησαν ομόφωνα πως για την κάπνα των τζακιών δεν φταίει το πανάκριβο πετρέλαιο, αλλά το ότι ο κόσμος δεν είναι αρκετά φτωχός για να δικαιούται το επίδομα θέρμανσης.

Ο υπουργός Οικονομικών κάνει τα πάντα για να μη μείνει ούτε ευρώ στην τσέπη του νοικοκυραίου ούτως ώστε να διατεθεί το πρωτογενές πλεόνασμα σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, γι' αυτό και η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση.

Οι υπόλοιποι άτυχοι υπουργοί των Χριστουγέννων εξακολουθούν να τονίζουν ότι η καθαρή ενέργεια είναι αυτή που θα σώσει τους ξεπαγιασμένους. Παρόλα αυτά, η μόνη καθαρή ενέργεια που μπορεί να αγοράσει ο κόσμος είναι οι κουβέρτες και οι βελέντζες.

Υπάρχει βέβαια το πολύ σημαντικό ζήτημα του λαθρεμπορίου πετρελαίου. Ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι αναβολές σε όλες τις δίκες των λαθρεμπόρων που στηρίζουν την κυβέρνηση, γιατί με αυτόν τον τρόπο το δικαστικό σύστημα δεν θα προφταίνει να καταδικάζει όσους χρωστούν 500 ευρώ στην εφορία.

Δυστυχώς, ο στρατηγός άνεμος δεν βοηθά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της βαριάς υγρασίας, όμως ο Βύρων Πολύδωρας -ο μοναδικός κυβερνητικός που θα παραδεχόταν κάτι τέτοιο- δεν είναι πλέον στην κυβέρνηση. Σκάβει με τα νύχια του τα χωραφάκια του κοσμάκη.

Από την άλλη, πάντα υπάρχει τρόπος να βρεις τα χρήματα για το πανάκριβο πετρέλαιο: Να το κάνεις σαν τον Τομπούλογλου. Να μπεις από μικρό παιδί στη Νέα Δημοκρατία, να γίνεις από βλαχοδήμαρχος, διοικητής νοσοκομείου, να παίρνεις μίζες, και να δηλώνεις μετά ότι πιστεύεις στον Θεό και πως για κάθε ευρώ που κλέβεις, τα 20 λεπτά θα πηγαίνουν στα παιδικά χωριά ΣΟΣ, αφού και η λαμογιά θέλει τη δική της πολιτική κοινωνικής ευθύνης.

polyfimos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου