Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ

Είμαστε αυτό που ψηφίζουμε. Ακούγεται ίσως λίγο αυτονόητο, αλλά αν γινόταν δημοσκοπική έρευνα με το ερώτημα "ποιος φταίει", είμαι βέβαιος ότι πολλοί λίγοι θα απαντούσαν... 
"εγώ"....

Η βασιλεία θέτει την ευθύνη στον βασιλιά. Η ολιγαρχία στους ολιγάρχες. Η δικτατορία στον δικτάτορα. Η δημοκρατία σαν σύστημα θέτει την τελική ευθύνη στον ψηφοφόρο πολίτη. Αν εκλέγουμε (επανειλημμένα) Λιάπηδες, δεν φταίει ο κάθε Λιάπης. Ξέραμε όλοι πολύ καλά τι ψηφίζαμε τα τελευταία 40 χρόνια, και τώρα απλά ήρθε ο λογαριασμός.

Το κλασσικό παράδειγμα ειναι οι εκλογές του 2009. Ο τότε πρωθυπουργός, ξέροντας ότι η χώρα είχε ουσιαστικά χρεοκοπήσει, και μη θέλοντας να χρεωθεί την χρεοκοπία αλλά ούτε και το βάρος οδυνηρών μέτρων βγήκε και είπε την αλήθεια στους ιθαγενείς: ότι δεν μπορούμε να δανειζόμαστε άλλο, και ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα (υπάρχει και σε προεκλογική ομιλία  του 2009 στο YouTube). Ήξερε ότι ο έλληνας πελάτης ψηφοφόρος θα αγνοούσε το μήνυμα  και την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεδιπλώνονταν γύρω του και  θα στρεφόταν προς τον "λεφτά υπάρχουν ", και έτσι θα την έκανε αξιοπρεπώς ώστε να μπορεί τώρα να μας λέει "εγώ σας τά´λεγα αλλά εσείς.." Ήξεραν και οι μεν και οι δε ότι η Ελλαδα δεν είναι Καναδάς η Αυστραλία, όπου ο ψηφοφόρος ψηφίζει όποιον υπόσχεται να κόψει τις δημόσιες δαπάνες όταν χρειάζεται γιατί ξέρουν ότι οι δημόσιες δαπάνες πληρώνονται στο τέλος μέσω φόρων.....απο τον πολίτη!. Εμείς πιστεύουμε ότι κάπου βρέχει λεφτά, η ότι υπήρχε ενα μαγικό κουτί κάπου στις Βρυξέλλες που παράγει όσα ευρώ θες.

Η περίοδος απο τον Β´ Π.Π. και μετά έχει υπάρξει καταστροφική για την Ελλαδα. Καταστροφικός  εμφύλιος. Καταστροφικη φυγή απο την χώρα εκατομμυρίων ελλήνων την δεκαετία του ´50 και του ´60 με αποτέλεσμα να έχουμε την μοναδική ίσως ιδιαιτερότητα όπου οι μισοί Έλληνες να ζουν εκτός της χώρας. Καταστροφική  πολιτική αστάθεια που οδήγησε σε δικτατορία και το Κυπριακό. Και μια ολική οικονομική καταστροφή. Έλληνες, δε μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, θα σβήσουμε απο τον χάρτη, θα απωλέσουμε αυτό το αγαθό που μας ήρθε ουρανοκατέβατο μετά απο 2000 χρόνια κατοχής, επειδή οι σύμμαχοι αποφάσισαν να βυθίσουν τον Τουρκικό στόλο στο Ναβαρίνο το 1827: την εθνική μας ανεξαρτησία και ελευθερία.

Η Ελλάδα θα παει μπροστά, μόνο όταν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Οσο κι αν βρίζουμε ως υπεύθυνα τα κοράκια η το μαύρο κουτί στις Βρυξέλλες που έπαψε να παράγει ευρώ, τα κοράκια δεν πλησιάζουν αν δεν δουν πρώτα πτώμα.

Καλές γιορτές σε όλους, καλά ξεμπερδέματα και καλό μυαλό.

Με εκτίμηση...
ο Γ. Παναγόπουλος
Για το  Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου