Μάλιστα το ένα στα πέντε - για την ακρίβεια 1.278 είδη - δεν απαντώνται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
Οι γερμανοί ερευνητές σε συνεργασία με έλληνες και δανούς συναδέλφους τους μελετούσαν επί τρία χρόνια τα είδη βλάστησης της Ελλάδας στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή της ελληνικής χλωρίδας, καταγράφοντας με λεπτομέρειες ποιοι τύποι φυτών απαντώνται σε κάθε περιοχή.
Για παράδειγμα, η πορτοκαλί, κίτρινη ή κόκκινη τουλίπα του Ορφανίδη (Tulipa orphanidea) αναπτύσσεται μόνο στην Πελοπόννησο, σε υψόμετρα 700-1.600 μέτρων.
Το λείριο το μάρταγο (Lilium martagon) είναι ένα από τα πέντε είδη κρίνων στην Ελλάδα, ενώ απαντάται σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας. Επίσης, ενδημικό στη χώρα μας είναι και το ένα από τα μόλις δύο είδη φοινίκων της Ευρώπης, ο Κρητικός Φοίνικας (Phoenix theophrastii).
Ο Κρητικός Φοίνικας (Phoenix theophrastii).
Πηγή : naftemporiki.gr
ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ,ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ,ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΘΕΣΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ),ΧΑΖΟΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΥΤΑ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.-
ΑΚΟΜΑ 5-6 ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ (πχ ΑΔΩΝΗΣ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ)ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ.Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,