Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Υποκατάστημα της πρώην ΑΤΕ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - Αποκαθήλωση........


Οι αλλαγές στις πινακίδες πρόσοψης, ήταν με τη σειρά: Αποκαθήλωση, επιτάφειος θρήνος και ανάσταση! - ανάρτηση  με διαφορετικό όνομα και όλα αυτά σε λίγες ώρες..
Δ.Ι.Κ.
















 


6 σχόλια:

  1. 1. Το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας, η διατήρησή της υπό κρατικό έλεγχο, περιλαμβανόταν στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο 2012: • Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=463892
    Και καλά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπόσχονταν οτιδήποτε για να μην χάσουν την εξουσία μέσω της οποίας ισοπέδωσαν τη χώρα και την παρέδωσαν γυμνή και ημιθανή στους γύπες της τοκογλυφίας, και ήταν ηλίου φαεινότερο πως, ό,τι και να υπόσχονταν, δεν επρόκειτο σε τίποτα να τους δεσμεύσει. Αμ, ο κ. Κουβέλης, της ...υπεύθυνης "αριστεράς", που δεν θα γινόταν το "δεκανίκι" τους και το "αριστερό άλλοθί" τους; Όχι μόνο δεν αντέδρασε όταν, αμέσως, τον Αύγουστο 2012!!!! ξεπουλήθηκε η Αγροτική και παραδόθηκε στον κ. Σάλλα - το υγιές κομμάτι της, το "κακό" μάς έμεινε και θα το ξεχρεώσουμε όλοι εμείς, τα συνήθη υποζύγια - αλλά λίγους μήνες μετά δημοσιεύτηκε - και ποτέ δεν διαψεύστηκε - η είδηση ότι συναντιόταν με τον κ. Σάλλα στο Παλαιό Φάληρο!!!!!! : "...Iδιωτική, κρυφή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, είχε χθες το βράδυ ο Φώτης Κουβέλης... ...Η Πειραιώς με πρωτοφανείς πολιτικές μεθοδεύσεις στις οποίες συναίνεσε η ΔΗΜΑΡ, πήρε την κρατική ΑΤΕ σε τιμή που αντιστοιχεί στην αγορά ενός μόνο ακινήτου της «πωληθείσας» Τράπεζας...". http://www.koutipandoras.gr/33636 ... ... ...
    Η χώρα μεθοδικά παραδόθηκε στους νέους οικονομικούς κατακτητές, με τη διευκόλυνση της εσωτερικής διαπλοκής της οικονομικής ελίτ με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Με τις παλιές μεθόδους της παραμόρφωσης της πραγματικότητας, όχι μόνο από τους ξένους οικονομικούς γύπες αλλά και από τους ημεδαπούς συνεργάτες τους που επαναλάμβαναν μονομανιακά τις κατηγορίες ("Με δανεικά ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας", "μαζί τα φάγαμε, "εμείς τρακάραμε το αυτοκίνητο", "το ΑΕΠ μας είναι μικρότερο από της Γερμανίας, αλλά έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατά μέσο όρο από όλους τους Βορειοευρωπαίους - οπότε "Ναι"... "Θα σας πάρουμε τα σπίτια"!!!) και επιδόθηκαν με πάθος στην κατασυκοφάντηση της κοινωνικής βάσης με τη μέθοδο της γενίκευσης (τεμπέληδες, άχρηστοι, χαραμοφάηδες, βολεμένοι (δείτε τις αντίστοιχες-πανομοιότυπες κατηγορίες των γερμανών κατακτητών για τον ελληνικό λαό στην Κατοχή 1941-44, σε κείμενο του Δ. Γληνού, "...Κι αφού μας αφαιρέσανε όλα τα μέσα της δουλειάς και μας λιμοκτονούνε, μας κατηγοράνε γιατί είμαστε, λέει, τεμπέληδες, καφενόβιοι κι αεριτζήδες και θα μας βάλουνε, λέει, αυτοί να δουλεύουμε όπως ξέρουν αυτοί να βάζουνε τους σκλάβους να δουλεύουνε...", εδώ: http://www.ramnousia.com/2012/03/blog-post_2870.html#.Uo0lV12Ts1I )................... (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......συνέχεια
    2. Η καθ' όλα προετοιμασμένη και ενορχηστρωμένη αυτή επικοινωνιακή επίθεση, η υποβολή ενοχικού συνδρόμου στον ελληνικό λαό, είχε τελικό σκοπό, και αυτός ήταν η άμβλυνση της διάθεσης αντίστασης - αυτό ενισχύθηκε με τον φόβο που ενστάλαξαν στις καρδιές των αντιδρώντων με το κάψιμο των υπαλλήλων της Μαρφίν και αργότερα την πυρπόληση και τον βανδαλισμό νεοκλασικών κτιρίων της Αθήνας - μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, η δημιουργία ενός προτεκτοράτου και ο απόλυτος έλεγχός του - που, για να "ξεχρεώσει" (ποτέ βέβαια δεν θα ξεχρεώσει...), παραδίδει "εθελούσια και πρόθυμα" ιδιωτικό και δημόσιο πλούτο στους "καλούς" δανειστές... που μας έδωσαν τα χρήματά τους... που τους τα φάγαμε, και τώρα, ...δικαίωμά τους, τα θέλουν πίσω... (καλή η προσπάθεια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα : "ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Γερμανία κέρδισε από την κρίση 40,9 δισ. ευρώ" http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113094867 και Bild: "Η Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στη Γερμανία" http://www.akous.gr/post.asp?uid=8986 )
    Γι' αυτό, το τελευταίο άρθρο του Γ. Δελαστίκ, για την υπερχρέωση της Ελλάδας μέσω των δανείων «σωτηρίας» από την ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι απολύτως διαφωτιστικό: http://kostasxan.blogspot.gr/2013/11/blog-post_378.html?showComment=1384954373093
    Όπως και αποκαλυπτικό είναι το άρθρο του οικονομολόγου - οικονομικού αναλυτή Β. Βιλιάρδου: Οι πλειστηριασμοί και η αρπαγή γης http://www.analyst.gr/2013/11/19/4684/
    Η αποκαθήλωση των πινακίδων της Αγροτικής Τράπεζας Αμφίκλειας και η αντικατάστασή τους από εκείνες της Τράπεζας Κρήτης συμβολίζει πολλά... μας γεννά αίσθημα συντριβής αλλά είναι και υπόμνηση των μεγάλων ευθυνών μας για το κακό που μας έχει καταλάβει και αφήνουμε να μας μαυρίζει τη ζωή μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.
    - Από το 2009 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 5,5% και το προσδόκιμο ζωής από τα 81 έτη μειώθηκε κατά 3-4 χρόνια... Μόνο μέσα σε 4 χρόνια εφαρμογής της πολιτικής των "σωτήρων" μας... Γενοκτονία εν εξελίξει, εν καιρώ ειρήνης... Μεγαλύτερη οδύνη, ακόμα και από τα τραγικά στατιστικά για τις αυτοκτονίες συμπατριωτών μας, είναι αυτή: η μείωση των γεννήσεων λόγω οικονομικής ανέχειας, τα παιδιά που ήταν να γεννηθούν και δεν θα έρθουν ποτέ στον κόσμο, γιατί οι "γονείς" τους θα αδυνατούσαν να τα μεγαλώσουν - αφού η ανεργία σκαρφάλωσε πάνω από 30% και, στους νέους μέχρι 25 ετών, ξεπέρασε στο 60%. Τα χειρότερα έρχονται, το αποδεικνύει η ακκιζόμενη παράκρουση στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που από την θεσμική θέση υπουργού, από την οποία θα έπρεπε να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό, δηλώνει ότι αυτός υπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών!!! και που, περιχαρής, αναλαμβάνει προσωπικά την "δόξα" της απόλυσης εργαζομένων, καταγελώντας ακόμα και τον απελπισμό της κοινωνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση : ...σωστή η παρατήρηση και ευχαριστώ για την επισήμανση τον φίλο αναγνώστη (8:34), εκ παραδρομής γράφτηκε "Τράπεζας Κρήτης" αντί του σωστού "Τράπεζας Πειραιώς".

      Διαγραφή
  3. να διορθωθεί η προτελαυταία παράγραφος (δεύερη σειρά ) απο Τράπεζα Κρήτης στο ορθό τράπεζα Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!21 Νοεμβρίου 2013 στις 10:15 π.μ.


    Μπράβο μας ορέ Έλληνες!!!!
    Μπράβο και πάλι μπράβο για τις βαθυστόχαστες αναλύσεις μας,τις διαπιστώσεις μας και κυρίως τους νέους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες μας!!!
    Οι μάχες εκ του συστάδην συνεχιζονται καθημερινά και λυσαλέα....πληκτρολόγιο με πληκτρολόγιο απο τους αναπαυτικούς κανπέδες μας.

    *ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΑ ΒΟΛΙΑ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
    ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ
    ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ!*
    ........παραφρασμένο απο αντιστασιακό τραγούδι
    του μεγάλου απελευθερωτικού αγώνα 1940-44(τότε δεν είχαν υπολογιστές...) .

    *ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή