Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τη στήριξη των σεισμόπληκτων σε Φθιώτιδα και Φωκίδα



Μπήκαν οι υπογραφές που εκκρεμούσαν για την πίστωση χρημάτων στους σεισμόπληκτους της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στα σπίτια τους από την παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. ...

O Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών,  κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε σχετικά:
1ον: Υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 2/85399/0025 για την «Παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες για πιστωτικές διευκολύνσεις προς αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 7ης Αυγούστου 2013 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Φωκίδας».
Με την απόφαση ρυθμίζεται η χορήγηση δανείων, για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων που προκάλεσε ο σεισμός της 7ης Αυγούστου 2013 στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας και του Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και των Τ.Κ. Πολύδροσου και Τ.Κ. Λιλαίας της Δ.Ε. Παρνασσού και των Τ.Κ. Γραβιάς, Τ.Κ. Καστελλίων και Τ.Κ. Μαριολάτας της Δ.Ε. Γραβιάς του Δήμου Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
2ον : Συνυπέγραψε με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «Επιδότηση ενοικίου για την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Φωκίδας που επλήγησαν από το σεισμό της 7ης Αυγούστου 2013».
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται οι δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου, οι προθεσμίες, οι γενικοί όροι της επιδότησης και ο τρόπος χορήγησής της.
Πρόκειται για αποφάσεις που έρχονται ως συνέχεια των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί, μετά την φυσική καταστροφή της 7ης Αυγούστου 2013, και την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 30ης Αυγούστου 2013 (ΦΕΚ 2215/Β'/2013) για την «Οριοθέτηση των περιοχών και τις πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό».
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου