Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αποχή από τη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης αποφάσισαν οι βενζινοπώλες

Να μην διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτή, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου.....

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ, έλαβε αυτή την απόφαση «λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρει, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα» και προσθέτει ότι, «οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε».
«Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης», σημειώνει.
Η ΟΒΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, καθώς και κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, «το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».
Υπενθυμίζεται, ότι η περίοδος θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, αναμένεται περίπου στο 1,3 ευρώ το λίτρο.
Ερώτηση 26 βουλευτών της ΝΔ προς τον Γ. Στουρνάρα
Αν θα δοθεί πετρέλαιο θέρμανσης στις ποσότητες που έχουν καθοριστεί για όλα τα νοικοκυριά με την προ της εξίσωσης φόρου τιμή, ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών 26 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Γ. Καρασμάνη.
Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον κ. Στουρνάρα, ζητούν επίσης να μάθουν αν θα διευρυνθεί η Α΄ γεωγραφική ζώνη με όλες τις περιοχές που χαρακτηρίστηκαν παραμεθόριες ή προβληματικές και ζητούν να δοθεί, άμεσα, εντολή για εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών στη διακίνηση πετρελαίου.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου