Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί με προηγούμενα Δελτία Τύπου, μετά την αποχώρηση των δύο Νεφρολόγων από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν Άμφισσας και το εξ αυτής προκύψαν θέμα, με παρέμβαση της βουλευτή του Νομού ο τότε Υπουργός Υγείας...
κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου να ενισχύσει το Νοσοκομείο Άμφισσας προκήρυξε δύο, (2), θέσεις επικουρικών γιατρών, (Ειδικού Παθολόγου και Νεφρολόγου). Οι θέσεις, αυτές αν και προκηρύχτηκαν άμεσα, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο σχετικός διαγωνισμός απέβη άγονος, δηλαδή δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος γιατρός για να υπηρετήσει στο Νοσοκομείο της Άμφισσας. Στη συνέχεια οι θέσεις αυτές επαναπροκηρύχθηκαν για δεύτερη φορά, τον περασμένο Ιούνιο, με το ίδιο, δυστυχώς, αποτέλεσμα αφού κανείς ενδιαφερόμενος γιατρός δεν συμμετείχε.
Κατόπιν, αυτού την Τρίτη, 16 Ιουλίου, η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση για το ζήτημα με το νέο Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Συνάντηση και διερεύνηση του θέματος πραγματοποιήθηκε ξανά την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτής συνάντησης ο Υπουργός ανέθεσε ειδικά το θέμα του Νοσοκομείου της Άμφισσας στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Καλλίρη, προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Στην εκ νέου συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την 4η Σεπτεμβρίου 2013, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα και της Βουλευτή αποφασίσθηκαν τα εξής: 1) Να επαναπροκηρυχθούν, για τρίτη φορά, οι θέσεις των Επικουρικών γιατρών για το Νοσοκομείο της Άμφισσας, 2) Να διερευνηθεί το θέμα συγκεκριμένης Νεφρολόγου που υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Λέρου και επιθυμούσε να έρθει στην Άμφισσα. Σημειώνεται, ότι τη γιατρό αυτή είχε εντοπίσει, μετά από έρευνά της, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Άμφισσας, κα Δήμητρα Καραγεώργου, και 3) Να γίνουν οι αναγκαίες επαφές μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο της Άμφισσας, προκειμένου να δοθεί λύση από το ιατρικό δυναμικό της Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Γ.Ν Άμφισσας.
Δεδομένου ότι δεν ήταν εφικτή η λύση της αποσπάσεως της γιατρού που υπηρετεί  στη Λέρο για νομικούς λόγους αφού, αφενός, δεν συναινούσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λέρου και, αφετέρου, η συγκεκριμένη γιατρός δεν διέθετε τις προϋποθέσεις της εντοπιότητας ή της συνυπηρέτησης με τον σύζυγό της, δόθηκε έμφαση στην προαναφερόμενη υπό τον αριθμό 3) λύση.
Με τη συνεργασία, λοιπόν, του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Υγείας, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και της Βουλευτή, σήμερα δόθηκε η καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα, με μετακινήσεις γιατρών προς το Νοσοκομείο Άμφισσας και μάλιστα με τη μέγιστη χρονική τρίμηνη διάρκεια που προβλέπεται από το Νόμο.
Ειδικότερα:
Α. Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ6/13584/23-9-2013 απόφαση του Διοικητή 5ης ΥΠΕ Στερεάς και Θεσσαλίας αποφασίσθηκε η μετακίνηση της ιατρού, κας Δεληστάθη Αγλαϊας, Διευθύντριας Γενικής Ιατρικής του Γ.Ν - Κ.Υ Καρύστου στο Γ.Ν Άμφισσας. Με την μετακίνηση αυτή θα ενισχυθεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άμφισσας.
Β. Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13583/23-9-2013 απόφαση του Διοικητή 5ης ΥΠΕ Στερεάς και Θεσσαλίας αποφασίσθηκε η εκ περιτροπής μετακίνηση όλων των Νεφρολόγων που υπηρετούν στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν Λιβαδειάς στο Γ.Ν Άμφισσας. Η εποπτεία των γιατρών αυτών και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού θα ασκείται από την κα Γεναδίου – Σπαντίδου Μαρία, Διευθύντρια Νεφρολογίας του Γ.Ν Λιβαδειάς.

Η Βουλευτής εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη, καθώς και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Λάζαρο Μακρή.
Ασπασία Π. Μανδρέκα
   Βουλευτής Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου