Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Βαρβιτσιώτης : «Πουλήστε τα σπίτια σας»



Μία ... φαεινή ιδέα είχε την Τρίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κάλεσε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια, να πουλήσουν το σπίτι τους. Δηλαδή να το «χαρίσουν» αφού η αγορά έχει πατώσει.
 
Μια… φοβερή και πάνω απ’ όλα «δίκαιη» ...
λύση βρήκε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για όσους δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα χαράτσια που βάζει η κυβέρνηση σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 συμβούλεψε τις οικογένειες να βάλουν αγγελία πώλησης στην περιουσία τους, αν δυσκολεύονται να πληρώσουν τον επερχόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Πάρα πολύ ωραία. Με την αγορά ακινήτων «παγωμένη» και τις τιμές πώλησης σπιτιών και καταστημάτων να «βουτάνε» καθημερινά, η πρόταση παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Τότε που οργίαζαν οι «μαυραγορίτες» και ολόκληρες περιουσίες άλλαζαν χέρια για ένα ντενεκέ λάδι.
Κάθε παρόμοια ιδέα όχι μόνον δεν προσφέρει απολύτως τίποτε. Απεναντίας θεωρείται επικίνδυνη για πυροδότηση κοινωνικής έκρηξης.
Εδώ και τέσσερα χρόνια οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν στερήσει από τους Έλληνες το μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους. Την εργασία τους, την δημόσια υγεία και περίθαλψη, τις συντάξεις και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της νεολαίας.
Τώρα, θέλουν να «βάλουν» στο χέρι και τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί.
Πριν το επαναλάβουν ας το ξανασκεφτούν…

Ανδρέας Μορφόπουλος
bam.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου