Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Β.Κυριακάκης: διαλύετε την αποκατάσταση σεισμοπαθών και την παραδίνετε σε ιδιώτες

 Στην τοποθέτηση του, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις δημόσιες συγκοινωνίες,   ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης επέκρινε σφόδρα την κυβέρνηση ...
για την καταστροφική πολιτική της στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων καίριων τομέων του Δημοσίου, ενώ προέβη σε μια πολύ σημαντική επισήμανση που αφορά το ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της αποκατάσταση των σεισμοπαθών περιοχών.
Χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κυριακάκης ανέφερε ότι η Γ.Γ Δημοσίων Έργων υπεύθυνη για την επίβλεψη των υπό εξέλιξη έργων του Δημοσίου, των Αυτοκινητοδρόμων και της αποκατάστασης σεισμοπλήκτων οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο ενώ ήδη το 25% των 1800 υπαλλήλων της βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.
345 έμπειροι υπάλληλοι της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ενώ έρχεται χειμώνας και ενώ υπάρχουν σεισμοπαθείς περιοχές όπως η Αμφίκλεια, η Ελάτεια, το Ρεγγίνι κ.α που πλήττονται ακόμα και τώρα από τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα.
Ο Βασίλης Κυριακάκης αναρωτώμενος ποιος θα αναλάβει την αποκατάσταση σε αυτές και άλλες σεισμοπαθείς περιοχές, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας της ότι η επιλογή αυτή ανοίγει το δρόμο στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στον τομέα αυτό που θα λειτουργούν ως ελεγκτές και ελεγχόμενοι ταυτόχρονα.

Δείτε ολόκληρο το πρακτικό της ομιλίας εδώ

και το βίντεο της τοποθέτησης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου