Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κίνηση αλληλεγγύης κατά των κατασχέσεων & των πλειστηριασμών

Στη Λαμία σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι – Αυτοκινητιστές – Ραδιοταξί – Συνταξιούχοι...
που συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας , στα πλαίσια Πανελλαδικών Κινητοποιήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας, Όθωνος 3 Λαμία, με κεντρικό άξονα συζήτησης τα παρακάτω θέματα :

Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και των νέων μέτρων.
Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, Φορολογικό.

Τω ψήφισμα της συγκέντρωσης
Στη Λαμία σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι – Αυτοκινητιστές – Ραδιοταξί – Συνταξιούχοι, που συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας , στα πλαίσια Πανελλαδικών Κινητοποιήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας, Όθωνος 3 Λαμία, με κεντρικό άξονα συζήτησης τα παρακάτω θέματα :

Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και των νέων μέτρων.
Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, Φορολογικό.Διαπιστώσαμε και αποφασίσαμε όπως :

Η θέση μας ως κοινωνία και μικρές επιχειρήσεις, συνεχώς χειροτερεύει. Όλα τα μέτρα που εξαγγέλλονται από την Κυβέρνηση είναι άδικα – αντιλαϊκά – φορομπηχτικά, εξοντώνουν τις μικρές επιχειρήσεις και οδηγούν την κοινωνία στην κατάθλιψη.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι ανάλγητη και εμπαιγμός για την Ελληνική Κοινωνία και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Μαζί μας συντάσσεται η εκκλησία και το σύνολο των εργαζομένων.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης είναι τραγικές η φτώχεια μεγαλώνει, η ανεργία καλπάζει, ενώ η πολυσυζητημένη ανάπτυξη δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, γι αυτό
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ E

Α) Μια νέα γενναία ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ, χωρίς προσαυξήσεις και εξόφληση σε 100 μηνιαίες δόσεις.

Β) Να υπάρξει πάγωμα των οφειλών προς ΟΑΕΕ και κεφαλαιοποίησή τους τουλάχιστον για 5 χρόνια.

Γ)Να υπάρξει ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από τον ασφαλισμένο για όσο διαρκεί η κρίση.

Δ) Να υπάρξει θεώρηση όλων των βιβλιαρίων του ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικά ενήμερους και μη ενήμερους και φυσικά να έχει το δικαίωμα ο ασφαλισμένος ανεξάρτητα οφειλής, να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα.

Ε) Να υπάρξει αφαίρεση του ποσού ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από εκπρόθεσμες οφειλές.

Στ) Να υπάρξει αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής ασφαλ. Εισφορών.

Ζ) Να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η) Να ανακληθούν όλα τα ειδοποιητήρια με απειλές λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, για εκπρόθεσμες οφειλές.

Σ΄ ότι αφορά το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ διαπιστώνουμε ότι:

Η φορολογία με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, η κατάργηση του αφορολόγητου, το μεγάλο ποσοστό προκαταβολής φόρου εισοδήματος, ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ, ο ο υψηλός συντελεστής στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, τα χαράτσια, οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις σε αφανισμός και την κοινωνία μας στην εξαθλίωση, γι αυτό

Από την Κυβέρνηση και την Διοίκηση του ΟΑΕΕ να δώσουν άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας, διαφορετικά ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ σαν μια γροθιά, να αντιδράσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ για να αποτρέψουμε την πολιτική εξόντωσής μας.

Μετά την ολοκλήρωση του ψηφίσματος οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα και αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας να επιδώσει το ψήφισμα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στον Περιφερειακό Δ/ντή ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, στον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, στον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, στην Δ/τρια ΟΑΕΕ κα Γιώτα Κωτίδου, στη ΓΣΕΒΕΕ, στις Ομοσπονδίες ΕΒΕ Μέλη ΓΣΕΒΕΕ, Συλλόγους Μέλη της Ομοσπονδίας μας και στα ΜΜΕ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Λούκας Ιωάννης Μπέλλης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου