Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανησυχία είναι μεγάλη στα χωριά γύρω από το ρήγμα

Στο χορό των μετασεισμών η Φθιώτιδα
Μπορεί τη χθεσινή νύχτα να την πέρασαν σε αυτοκίνητα ή σε κάποιους συγγενείς τους όμως δεν ξέρουν που θα περάσουν τη νύχτα που έρχεται καθώς ο Εγκέλαδος συνεχίζει να επισκέπτεται ...
αδιάλειπτα την περιοχή και να υπενθυμίζει την παρουσία του. Οι επιστήμονες στο σύνολό τους είναι καθησυχαστικοί όμως εκείνο που προβληματίζει τους κατοίκους στα σεισμόπληκτα χωριά είναι η βεβαιότητα των επιστημόνων ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί ακόμη.

Οι διαπιστώσεις των μηχανικών τη σημερινή μέρα αποτύπωσαν και επίσημα ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες. Σπίτια που ήταν «πράσινα» από τους προηγούμενους σεισμούς τώρα χαρακτηρίζονται «κόκκινα» και συστήνεται στους ιδιοκτήτες τους να μην μένουν μέσα σε αυτά. Στους ελέγχους εντοπίζουν «τραύματα» ακόμη και σε καινούργιες οικοδομές. Παρά τις συστάσεις να απομακρυνθούν ορισμένοι από τους κατοίκους αψηφούν ακόμη και τις συμβουλές καθώς μη μπορώντας να περάσουν τη νύχτα μέσα στο κρύο επιλέγουν είτε κάποια ισόγεια κτίσματα δικά τους ή συγγενών τους για να κοιμηθούν με τις οικογένειές τους.

«Είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει κάποιος το σπίτι του παρά το γεγονός ότι ο δήμος είχε εξασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία των Καμμένων Βούρλων» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Ταξιάρχης Φακίρης. Σημειώνει ακόμα ότι συνολικά μετακινήθηκαν την περασμένη νύχτα και κοιμήθηκαν σε ξενοδοχεία 19 άτομα «καθώς οι περισσότεροι ήθελαν να μείνουν κοντά στα σπίτια τους».

Την ίδια στιγμή ο σύλλογος ξενοδόχων των Καμμένων Βούρλων σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι διαθέτει δωρεάν δωμάτια στα ξενοδοχεία για να περάσουν τα βράδια τους οι σεισμόπληκτοι της περιοχής.

Στην Κόμνηνα, το Ρεγγίνι, τη Δρυμαία, στους Ξυλικούς, την Μενδενίτσα, το Τιθρόνιο, το Καλλίδρομο και την Ανάβρα που είναι τα χωριά γύρω από το ρήγμα που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο, αρκετοί από τους κατοίκους δεν εγκαταλείπουν την περιοχή είτε επειδή έχουν ζώα στο σπίτι τους είτε επειδή έχουν κοπάδια και πρέπει να είναι κοντά τους.

«Η ανησυχία είναι μεγάλη. Ούτε λεπτό δεν σταμάτησε να τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μας» σημειώνει ο πρόεδρος της Δρυμαίας Βασίλης Μανδώνης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποτυπώσει την κατάσταση που ζουν οι συγχωριανοί του.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου