Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ: ΑΙΔΩΣ!! ΔΗΜΑΡΧΕ

Αμφίκλεια 19.08.2013
ΑΙΔΩΣ!   ΔΗΜΑΡΧΕ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας Θεόδωρου Ντούρου, ο οποίος στιγμάτισε χωρίς λόγο... 
την υπέροχη κατά τα άλλα εκδήλωση «Σεργιάνι στην παράδοση» του Λαογραφικού & Χορευτικού  Συλλόγου  Αμφίκλειας http://www.kentrolaografias.gr/default.asp?V_DOC_ID=2224 «Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»  στις 17.08.2013, στην Αμφίκλεια.  
Διαβεβαιώνουμε τους φιλοξενούμενους και όλο τον κόσμο, πως οι ανιστόρητες απόψεις που ακούστηκαν δεν εκφράζουν κανέναν πολίτη του τόπου μας εκτός απ’ αυτόν που ετσιθελικά τις εξέφρασε.
Κανένας δεν αρνείται στον οποιονδήποτε να έχει τις προσωπικές του απόψεις αλλά σαν Δήμαρχος δεν είχε κανένα δικαίωμα ούτε προφανώς εξουσιοδότηση να τις εκφράσει δημόσια.
Οι ανιστόρητες, ανεύθυνες, εξωθεσμικές και επικίνδυνες απόψεις του Δημάρχου πέραν των άλλων, προσβάλουν και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, την ιστορία του και καταπατούν βάναυσα τις πατροπαράδοτες αξίες του σεβασμού και της φιλοξενίας, που χαρακτηρίζουν τους πολίτες της Αμφίκλειας.
Κηλίδωσαν άσχημα μια εκδήλωση για την οποία κόπιασαν πολλοί συμπολίτες μας, τη στιγμή μάλιστα που σαν Δήμος και ιδιαίτερα ως Δήμαρχος, απουσιάζει μόνιμα και ουσιαστικά από όλα τα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του τόπου μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τέτοιες ρατσιστικές, αντιδημοκρατικές απόψεις και πρακτικές του στυλ “αποφασίζουμε και διατάσουμε” είναι ένας από τους λόγους που μας έχουν οδηγήσει στο σημείο που βιώνουμε σαν λαός σήμερα. Ξεπερνώντας κάθε έννοια μισαλλοδοξίας προχώρησε από τη διάκριση μεταξύ Ελλήνων και ξένων, στη διάκριση καθαρόαιμων Ελλήνων από τη μία και μη καθαρών Ελλήνων από την άλλη, κάτι  που έχει πληρώσει με πολύ πόνο και αίμα ο τόπος μας στο παρελθόν.
Οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη από όλους και κυρίως από τους προσκεκλημένους για την εκτός του θεσμικού του ρόλου, ακραία και προσβλητική στάση του. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση για το συμβάν, διότι σιωπή ίσον αποδοχή.  

Ρίγκ έγινε η Πλατεία Αμφίκλειας ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου