Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Απαράδεκτη συμπεριφορά κ. Δήμαρχε.Τα γεγονότα με την ματιά του ΄΄Amfiklia΄΄

Δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε σχόλιο μετά τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία της Αμφίκλειας, στην εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου, με αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτό τον κ. Δήμαρχο....

Καταρχήν να εξιστορήσουμε τα γεγονότα όπως τα ζήσαμε και εμείς άλλωστε.Το Σάββατο το βράδυ στην Πλατεία της Αμφίκλειας ο πολιτιστικός και χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας «Δαδιώτικη Εστία» οργάνωσε μια πολύ όμορφη γιορτή με χορούς από όλη την Ελλάδα και συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα από την Υπάτη, την Αμφίκλεια, τον Μώλο , τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Ελάτεια και το Κυριάκι Βοιωτίας.
Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την στιγμή που οι εκπρόσωποι από το Κυριάκι ανήγγειλαν ότι το χορευτικό τους θα χορέψει Αρβανίτικους χορούς που είναι παράδοση για την περιοχή τους.
Τότε επενέβη ο Δήμαρχος κ. Ντούρος και επέκρινε τους εκπροσώπους του Κυριακίου τονίζοντας ότι αυτοί οι χοροί δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και δεν πρέπει να χορεύονται σε εκδηλώσεις ελληνικής παράδοσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ ήρθαμε να δούμε ελληνικούς χορούς και όχι Αρβανίτικους»!
Στον κ. Δήμαρχο απάντησε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπάτης οι Αινιάνες κ. Λαϊνά επικρίνοντας τις απόψεις του κ. Ντούρου, ότι αυτά που είπε είναι διχαστικά αφού αρκετοί κάτοικοι της Βοιωτίας και της Αττικής έχουν αρβανίτικες ρίζες αλλά έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και ζουν αρμονικά εκατοντάδες χρόνια.
Στην κα Λαϊνά ανταπάντησε από το μικρόφωνο αυτή την φορά ο κ. Ντούρος , λέγοντας πάλι τα ίδια και μπερδεύοντας στα λεγόμενα του και μετανάστες και λαθρομετανάστες, (μόνο αυτός κατάλαβε που κόλλαγε αυτό αλλά τι να πούμε εμείς), με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από τους θαμώνες της εκδήλωσης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση μεταξύ συνεργάτη αυτοδιοικητικού του κ. Ντούρου, με πρώην αυτοδιοικητικό της Αμφίκλειας με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή μεταξύ των δυο ανδρών.
Ευτυχώς που το όλο επεισόδιο έγινε στο τέλος της εκδήλωσης και δεν κατέστρεψε την ομολογουμένως ωραία εκδήλωση σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία.

Τώρα όσον αφορά το σχόλιο μας.Κ. Δήμαρχε η συμπεριφορά σας το Σάββατο το βράδυ ήταν Απαράδεκτη και άκρως προσβλητική προς τους ανθρώπους που ήταν φιλοξενούμενοι στην πόλη μας και ήρθαν να χορέψουν τους χορούς τους.
Επίσης θα μου επιτρέψετε να πω ότι ήταν και ολίγον ανιστόρητη η συμπεριφορά αυτή.
Μέγιστη απρέπεια εκ μέρους σας αυτά που είπατε. Αν ήμουν εγώ στην θέση των ανθρώπων που προσβάλλατε με αυτόν τον τρόπο για την Ελληνικότητα τους, ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα.
Γιατί στην ουσία με τα λεγόμενα σας αυτό κάνατε. Αν θεωρείτε ότι οι Αρβανίτες δεν είναι Έλληνες τότε………… ειλικρινά δεν έχω λόγια……
Μπορεί οι μακρινοί πρόγονοι τους να μην ήταν όντως Έλληνες, αλλά μιλάμε για ανθρώπους που έζησαν 300-500 χρόνια πίσω (13ος-16ος αιώνας).
Και φυσικά ΟΛΟΙ οι σημερινοί Αρβανίτες είναι Έλληνες 100% και δεν μπορείτε εσείς και κανένας άλλος να τους προσβάλλει κατάμουτρα για την Ελληνικότητα τους, μπροστά σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία.
Απαράδεκτη (επιεικώς), και φυσικά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά προς φιλοξενούμενους στην πόλη μας.
Αν εσείς δεν θέλατε να παρακολουθήσετε τους χορούς θα μπορούσατε να σηκωθείτε και να φύγετε, όμορφα και απλά.
Αλλά να σηκώνεστε και να λέτε αυτά που είπατε είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ.
Και φυσικά τα όσα ελέχθησαν από εσάς δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο τους κατοίκους της Αμφίκλειας.
Εμείς από εδώ σαν blog AMFIKLIA θα θέλαμε να εκφράσουμε προς τα μέλη του χορευτικού συλλόγου του Κυριακίου μια πολύ μεγάλη συγνώμη για τα όσα ακούστηκαν από τον Δήμαρχο.
Και θα χαρούμε να σας ξαναδούμε στην πόλη μας στο μέλλον.
Για καθαρά ιστορικούς λόγους κ. Δήμαρχε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ:
 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%8… , για να διαβάσετε την ιστορία για τους Αρβανίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου