Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΒΙΤΣΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ



                                      Ο Δημ. Βίτσας στη Πολύδροσο
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΒΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ       



Στις 23 Αυγούστου 2013 ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Βίτσας επισκέφτηκε το νομό μας και ιδιαίτερα τα βόρεια διαμερίσματα του Δήμου Δελφών, τις Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς και Παρνασσού....

Το πρωί κινήθηκε στη ΔΕ Γραβιάς και ιδιαίτερα στα Καστέλλια, όπου με κλιμάκιο τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας συμμετείχε σε συζητήσεις με φορείς και  πολίτες και  του δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσει πτυχές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και να διευκρινήσει διάφορα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Το απόγευμα ο Δημήτρης Βίτσας επισκέφτηκε την Πολύδροσο όπου στην πλατεία του χωριού τον περίμενε κλιμάκιο στελεχών της Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ , εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.
Μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού κ. Θάνος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ.Μολιώτης, ο Δ.Σ. και πρώην Δήμαρχος Παρνασσού κ. Τζιβάρας,  ο πρώην Δήμαρχος κ. Γεωργούσης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κούσουλας κ.α.
Μετά το σύντομο καλωσόρισμα του Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Δημ. Κοΐβαρη, ο οποίος έθεσε το μεγάλο θέμα της πυρκαγιάς στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας και την απόπειρα μαγαρίσματος του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από Χρυσαυγίτες  πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας κι ανέπτυξαν αφενός μια σειρά τοπικών θεμάτων και αιτημάτων, όπως η αδειοδότηση του λατομείου ενάντια στην τοπική κοινωνία, η μεταφορά του Πυροσβεστικού κλιμακίου, η έλλειψη  βιολογικού καθαρισμού και η αμέλεια του Δήμου Δελφών να εντάξει το έργο στα διάφορα προγράμματα, οι ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς και ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως σεισμόπληκτης, το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου, η παραμέληση του χωριού από τον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών και το παράνομο κλείσιμο του Γυμνασίου και αφετέρου εξέφρασαν γενικότερους πολιτικούς προβληματισμούς με υποβολή ερωτημάτων όσον αφορά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ανάλυσε τις βασικές γραμμές της πολιτικής του κόμματος, τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ελληνικό Λαό και  την άμεση ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας  και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.
Επιπλέον εξήγησε ότι σχεδόν όλα τα παραπάνω προβλήματα έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας της αλόγιστης περιοριστικής – μνημονιακής  πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου καθώς και οι προηγούμενες , κινούμενες στο ίδιο μήκος κύματος, κυβερνήσεις Παπανδρέου και  Παπαδήμου κι εξέθεσε ότι όλα αυτά θα αλλάξουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ανατρέψει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του αλλοπρόσαλλου χωροταξικού σχεδιασμού του Καλλικράτη που ισχύει σήμερα και έχει επιφέρει τόσα δεινά, κυρίως στην Ελληνική ύπαιθρο και την αντικατάστασή του από ένα σχέδιο που θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών και της κάθε περιοχής.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

                                                Άμφισσα 24 Αυγούστου 2013

16 σχόλια:

  1. Επί του πρακτέου: αν ο κύριος αυτός πιστεύει ότι τα δεινά του τόπου είναι ο Καλλικράτης, τότε είναι επιεικώς ανεπαρκής ( όπως και το κόμμα του ). Επίσης ας εξηγήσει πώς θα βελτιώσει την αγροτική παραγωγή ( με στοιχεία... όχι με επιδοτήσεις που θα μετατραπούν σε αυτοκίνητα και σπίτια όπως στο παρελθόν. Και τέλος ας μας εξηγήσει πώς θα προχωρήσει η χώρα αυτή όταν όλα περιέλθουν στο κράτος ( όπως υποστηρίζουν ότι θα κάνουν )
    Επί συναισθηματικού: τρίζουν τα κόκκαλα των εκτελεσθέντων από το Ε.Α.Μ. και τους ντόπιους καπετάνιους... Στο Κλίμα άραγε πήγε;
    Η.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΤΕ (ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ) ΤΟ 1964...ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΝΤΡΙΒΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ(SIK . ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?)) ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
    ΤΟΥ * ΔΟΚΙΜΟΥ*.ΑΥΤΟ ΤΙ ΛΕΣ ?ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ? Η ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ?
    ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ(ΤΟ 64) ΤΗΝ ΕΔΑ (ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΚΕΝΤΡΩΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 30% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ * ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ* ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ (ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ...) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ (ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΜΟΛΙΣ 12%) ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΗΡΕ...... 52%!
    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ (ΑΥΤΑ ΑΦΘΟΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ) ΛΥΣΑΞΑΝ ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ(ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΟΘΩΝΙΑ) ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ....ΛΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΣΠΡΟ
    ΑΛΟΓΟ...ΤΡΟΜΑΑΑΑΑΑΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΣΚΑΡΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 1967 ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ..ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ *ΚΟΛΟΝΕΛΟΥΣ* ΚΑΙ ΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ 7 ΧΡΟΟΟΟΟΝΙΑ!!!
    ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ(ΕΑΜ) ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΔΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ Η ΞΕΝΗ ΑΚΡΙΔΑ(ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΤΕ ΕΑΜ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΔΟΛΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΕΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ....ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι την έγραψαν οι νικητές άλλα πήραν σύνταξη οι Κατσαπλιαδες που εσφαξαν τους Νικητες ...... Ξυπνατε ρεεεεεεε τ αποτελεσματα των Σοσιαλιστικων πειραματων των τελευταιων 40 χρονων βιωνουμε σημερα στο πετσι μας , δεν θελουμε αλλο Σοσιαλισμο , ουτε Εθνικοσοσιαλισμο , δεν θελουμε αλλα κλεισμενα εργοστασια απ τον κακο Συνδικαλισμο, θελουμε Δημοκρατια την οποια οι ακραιοι αριστεροι και δεν δεξιοι δεν μπορουν να προσφερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που απαντήσατε μόνο επί του "συναισθηματικού". Επί του πρακτέου φυσικά, τι να πει κανείς, για ένα μπουλούκι που προσπαθεί να συμμαζέψει ο νεαρός αρχηγός τους. Αυτός πέφτει από την μία γκάφα στην άλλη κι οι υπόλοιποι είναι κάθε άνθρωπος και διαφορετική άποψη. Συνήθως "Σοβιετικής απόχρωσης"
    Για τα υπόλοιπα. επιμένω. Στο Κλίμα πήγε; Να δει το μαυσωλείο... Για τον Ψαρρό και τους άντρες του ξέρει το τέλος τους;
    Η υπόλοιπη πολιτική σας ανάλυση ( πέραν των γεγονότων, τα οποία δεν θέλω να αμφισβητήσω: 1η παράγραφος μόνον ) όταν δεν μου φέρει αποστροφή λόγω λεξιλογίου είναι ανάλυση μικρού παιδιού, που ανυπομονεί όπως ο νεαρός αρχηγός του συνοθυλεύματος που προσπαθεί να ανέλθει στην εξουσία.
    Την καλημέρα μου στο όμορφο χωριό μας
    Η.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εγω που νομιζα οτι τοσα χρονια κυβερνουσε η καραδεξια με διαλλειματα παπανδρεου (ο κυνηγος των αριστερων)
    και εγω που νομιζα οτι εξορια πηγαιναν οι αριστεροι.
    και εγω που νομιζα οτι για να διοριστεις οπουδηποτε ηθελες πιστοποιητικο κοινωνικων φρονιματων.
    ακου κυβερνουσαν αλλα κουμαντο εκαναν οι συνδικαλιστες - αρα αχρηστοι?-
    και επειδη Η.Θ. εισαι απο την Σουβαλα μηπως γνωριζεις ποιοι ηταν οι κολητοι με τους ιταλους και τους γερμανους. μαλλον ετσι σου ειπαν αλλα δεν σου τα ειπαν ολα.
    την καλημερα μου και απο εμενα στο ομορφο χωριο μας που δεν χρειαζεται να συζηταμε τετοια πραγματα, γιατι αλλα ειναι τα προβληματα μας, και αν δεν εχεις δουλεια (που εσυ την εχεις σιγουρα, ενω εγω οχι)ειναι μεγαλυτερα.
    Σ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!
    ΚΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΣΩΝ ..ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑ
    ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΤΟΝΑ....ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ.

    ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ*Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΕΣΤΩ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΥΣΑΛΕΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ . ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΡΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ . ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΛΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ.....ΔΗΛΑΔΗ.
    Α ΞΕΧΑΣΑ .ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ?
    ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΑΜ*Ελληνες,Ελληνίδες,νέα γενιά.Παραμερίστε οτι σας χωρίζει.Ο σκοπός είναι ιερός.Θυμηθείτε τους αγωνιστές του 1821.27 Αυγούστου 2013 στις 11:03 π.μ.

    Η ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ

    Στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 γεννιέται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το ΕΑΜ. Τέσσερις Έλληνες πατριώτες, εκπρόσωποι κομμάτων, συναντώνται κρυφά σε ένα φτωχικό σπιτάκι στους πρόποδες του Λυκαβηττού. είναι ο Λευτέρης Αποστόλου από το ΚΚΕ, ο Ηλίας Τσιριμώκος από την ΕΛΔ (Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας), ο Χωμενίδης από το ΣΚΕ (Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) και ο Βογιατζής από το ΑΚΕ (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας).

    Στο ιδρυτικό τονίζεται ότι:

    "Γίνεται ισοτίμως δεκτό και κάθε άλλο κόμμα ή οργάνωση που δέχεται να εργαστεί για την επιτυχία των σκοπών του ΕΑΜ, ο κυριότερος των οποίων είναι η απελευθέρωση του έθνους μας από τον ζυγό και η απόκτηση της πλήρους ανεξαρτησίας της χώρας μας".

    Στο διάγγελμα που απευθύνει το ΕΑΜ στον ελληνικό λαό διαβάζουμε:

    "Έλληνες - Ελληνίδες - Νέα Γενιά

    Ενωθείτε - Οργανωθείτε - Αγωνισθείτε!

    Παραμερίστε ό,τι σας χωρίζει. Ο σκοπός είναι ιερός. Θυμηθείτε τους αγωνιστές του 1821.

    Έλληνες αξιωματικοί - υπαξιωματικοί - έφεδροι πολεμιστές. Προσφέρετε τις γνώσεις σας, την πείρα, τη δοκιμασμένη τόλμη σας στην οργάνωση των εθνικών δυνάμεων. Ακολουθήστε το παράδειγμα του Κολοκοτρώνη, του Υψηλάντη, του Μιαούλη, του Καραϊσκάκη, του Οικονόμου.

    Έλληνες αστυνομικοί, αξιωματικοί - αστυφύλακες - χωροφύλακες. Μην υπηρετείτε την κυβέρνηση των προδοτών, μη γινόσαστε όργανα των κατακτητών.

    Έλληνες ιερείς, οδηγηθείτε από το παράδειγμα του Παπαφλέσσα.

    Έλληνες αγρότες, κρύψτε την παραγωγή σας, μην την παραδίνετε στους κατακτητές. Ούτε ένα σπυρί σιτάρι στον εχθρό.

    Έλληνες αστοί - μικροαστοί, βοηθήστε οικονομικά τον αγώνα.

    Βιοτέχνες - δημόσιοι υπάλληλοι - διανοούμενοι - εργάτες, οργανωθείτε σε επιτροπές, αρνηθείτε υπηρεσία στον εχθρό, ενώστε τις δυνάμεις σας στον ιερό αγώνα!

    Νέοι και νέες, δώστε τον απέραντο ενθουσιασμό σας, το ηρωικό σας πνεύμα, την αυτοθυσία σας στον αγώνα του ΕΑΜ.

    Εμπρός για τον νέο εθνικό ξεσηκωμό!

    Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες, φρικτές. Αλλά η νίκη θα στεφανώσει τον κοινό μας αγώνα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας διαβάσει ο αγαπητός Η.Θ. τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο μήνες. Τον ενοχλεί το νεαρό της ηλικίας του κυρίου Τσίπρα; Όλες οι αποφάσεις παίρνονται μέσω διαλόγου και δημοκρατικών διαδικασιών; Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Ψαρρού, ας διαβάσει καλά την ιστορία μας κι όχι μονόπλευρα, γιατί γνωρίζουμε πόσους αριστερούς έστειλαν στα ξερονήσια τα πρωτοπαλλίκαρά του και τη συνεργασία του (Ψαρρού) με τους Άγγλους. Επιχειρήστε μία επίσκεψη στα Καλάβρυτα. Δε χρειάζεται τόσο μένος και ειρωνεία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ...άλλωστε 40 χρόνια τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα των υποστηρικτών σου.
    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουλ Η.Θ Δημοκρατία έχουμε ή μήπως δεν έχουμε?????????? Ήρθε ένας Πολιτικός από τον Σύριζα ο κ.Βίτσας ( καλώς ή κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση είναι) ήταν ευκαιρία λοιπόν να ακούσουμε το πρόγραμμά τους να του εκθέσουμε τα προβλήματα του χωριού μας... Απ’ ότι διάβασα κι έμαθα δεν έβρισε και κανέναν μια χαρά αξιοπρεπής άνθρωπος ήταν δεν ήρθε με τίποτα κουμπούρια και με κάποιο διχαστικό λόγο... και μια χαρά τα είπε…. Όσο για τις Ιστορικές αναφορές άστες πονάνε...... Και δυστυχώς για σένα η Ιστορία γράφτηκε υπάρχουν ντοκουμέντα μάρτυρες στοιχεία αυτά δεν μπόρεσαν οι νικητές να τα εξαφανίσουν….
    Αυτή τη στιγμή από αλλού ελλοχεύει ο κίνδυνος όχι από τους
    κομμουνιστοσυμμορίτες όπως θα έλεγες.... Κουλ λοιπόν Η.Θ Επιτέλους τα κόκκινα και τα μπλε καφενεία τελείωσαν ή μήπως όχι???? Αφτά τ' αφήσαμε πίσω τώρα κοιτάμε μπροστά. Όταν έπρεπε το 1821 το 1940 ο αγώνας δόθηκε ενάντια στον κατακτητή από τον ελληνικό λαό - βέβαια κάποιοι διάλεξαν στρατόπεδο κάποιοι πήγαν με τον κατακτητή - κάποιοι έκαναν περιουσίες και μέχρι σήμερα τα παιδιά των δωσίλογων και των ταγματασφαλιτών μας κυβερνούν - και κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους κι αυτός ο αγώνας σημάδεψε τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων τα γαλάζια και τα πράσινα παιδάκια που έπιαναν τις δουλίτσες στο δημόσιο οι σημερινοί βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι όπως τώρα τους αποκαλούν οι δικοί σου σου θυμίζουν κάτι??????? γι αυτό σου λέω Η.Θ κουλ ποιοι μας παρέδωσαν στα μνημόνια αυτοί που τόσα χρόνια μας κυβερνούν δηλαδή οι νικητές..... Όσο για τους άλλους άστους στην ουτοπία τους να νομίζουν πως παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο γιατί σίγουρα θα υπάρχει ένας καλύτερος κόσμος ..... κι αν ο λαός αποφασίσει με την ψήφο του πως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το παιδαρέλι ο Τσίπρας να διαχειριστεί όλο αυτό που μας βρήκε ας τον δοκιμάσουμε εξάλλου δημοκρατία έχουμε ή μήπως δεν έχουμε??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε πώς άλλαξαν τα πράγματα και στο χωριό μας... Ή μήπως όχι; ;) Διότι συνήθως η φασαρία είναι αντιστρόφως ανάλογη του πλήθους...
    Για το Ε.Α.Μ. κλπ δεν χρειάζεται να αναρτήσετε κάτι... έχω το 12τομο έργο με τις στρατιωτικές διαταγές του ( πολλές ήταν διαταγές σφαγής )... άρα το δασκαλίστικο ύφος περί "αμερόληπτης ιστορίας" αλλού...
    Πάντως, για κομμουνιστοσυμμορίτες δεν έγραψα πουθενά. Κι ας διαβάζω στο Αριστείο Ανδρείας "εναντίων των Κ/Σ" ( όχι φυσικά δικό μου )...
    Δημοκρατία έχουμε... συμφωνώ απόλυτα. Όπως επίσης συμφωνώ και στο ότι αν ο λαός αποφασίσει πως θέλει διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγώ το σέβομαι ( ίσως και τους ψηφίσω κι όλας, αφού θα ξεγυμνωθούν μία ώρα γρηγορότερα ). Εξ' άλλου, ο λαός δεν ήθελε και όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα; Ή... μήπως όχι; Τις προηγούμενες τις ήθελε ο ξένος παράγοντας ενώ τον νεαρό καταληψία ο λαός; χαχαχαχα...
    "Κουλ" ( υποθέτω: ψύχραιμος ) είμαι.. όπως φαίνεται από τα μηνύματά μου. Ούτε κεφαλαία ( φωνάζω ) ούτε βρίζω . . . Το ότι μου έκανε εντύπωση η επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν με καθιστά θυμωμένο, ούτε εκνευρισμένο...
    Δεν με ενοχλεί το νεαρό της ηλικίας του Α.Τ. Με ενοχλεί ότι: α. στην ζωή του ήταν ανεπάγγελτος ( όπως φυσικά κι οι: Α.Παπανδρέου, Κ. Καραμανλής (Α & Β ) κλπ... ) αλλά κυρίως β. καταληψίας ( είναι η μόνη περγαμηνή που έχει )

    Τέλος ( και με αυτό τελειώνει η παρέμβασή μου στην παρούσα είδηση ) από το 80 και μετά ( με μία μικρή παρένθεση :) ) κυβερνούν Σοβιετικά κακέκτυπα. Με ένα υπερτροφικό δημόσιο που προσελάμβανε όλα τα κομματόσκυλα ( από έξω αριστερά μέχρι δεξιά ), που δανειζόταν απίστευτα για να ταΐσει όλον αυτόν τον στρατό, που επιδοτούσε κομματόσκυλα "επιχειρηματίες" και που τα φόρτωνε όλα στην πλάτη των υπολοίπων ! Ε, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Αυτό είναι το μνημόνιο... Ο λογαριασμός, μετά το σπάσιμο των πιάτων και την ρίψη γαρδένιας με το στρέμμα, στην πίστα. Απ' ό,τι φαίνεται όμως, ο νεαρός καταληψίας θέλει αυτό να το συνεχίσει... Όταν με το καλό γίνει Πρωθυπουργός, θα επιστρέψω στο παρόν νήμα και θα γράψω μόνο ένα : "χαχαχαχαχαχαχα!!!" επειδή δεν θα μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να συνεχίσει τα μνημόνια. Καθ' όσον οι Κινέζοι έγιναν προδότες καπιταλιστές, η Κούβα πνέει τα λοίσθια, το "ξανθό γένος" ( χαχαχαχα ) μας πρόδωσε ( όπως και τους Κύπριους ) κι η Β. Κορέα δεν δανείζει... Α! Ξέχασα και την Βενεζουέλα η οποία όμως εσχάτως αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το χαρτί υγείας... Μα, τόσοι δημοκράτες ρε παιδί μου, δεν τα κατάφεραν; Κρίμα... Εμείς όμως έχουμε τον Αλέξη :)

    Η.Θ.

    Υ.Γ. Βάλτε και κανένα αρχικό κάτω από τις δημοσιεύσεις σας... τι φοβάστε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η.Θ εσύ που δεν φοβάσαι γιατί δεν γράφεις με Ονοματεπώνυμο τι δηλώνει το Η.Θ ???

    ΤΟ θου βου ας πούμε δηλώνει πράκτωρ 007 μήπως λοιπόν είσαι πράκτωρ Η.Θ???? και μάλιστα σε διατεταγμένη υπηρεσία !!!!!!

    ΥΓ Ευτυχώς που έχουμε χαρτί υγείας να σκουπιζόμαστε γιατί με τα ληγμένα που θα μας ταίζουν δεν θα προλαβαίνουμε να τρέχουμε από το κόψιμο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α ΡΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΩΙΚΑ!

    Καλαματιανό που χόρευαν οι τότε ηγέτες μας γιατί ο λαός χόρευε το ... καγκέλι*Ησαία χόρευε και όσο θέλεις πήδα* η το βαθύ τσάμικο *Εδώ σε θέλω κάβουρα πώς περπατάν στα κάρβουνα...*

    «Στις εικοσιμιά τ Απρίλη

    σηκωθήκανε έξι φίλοι

    της Ελλάδος οι φωστήρες

    και του έθνους οι σωτήρες.



    Να μας ζήσει ο στρατός,

    Σπαντιδάκης, Παττακός,

    Παπαδόπουλος ο Γιώργος,

    Κόλλιας ο πρωθυπουργός.

    Μακαρέζος, Αγγελής

    κι όλοι οι επιτελείς.



    Οι εργάτες και αγρότες

    που με αίμα και ιδρώτες

    Στη σκληρή δουλειά μοχθούνε,

    τώρα τη στοργή θα βρούνε.



    Να μας ζήσει ο στρατός,

    Σπαντιδάκης, Παττακός,

    Παπαδόπουλος ο Γιώργος,

    Κόλλιας ο πρωθυπουργός.

    Μακαρέζος, Αγγελής

    κι όλοι οι επιτελείς.



    Να μας ζήσει ο στρατός,

    Σπαντιδάκης, Παττακός,

    Παπαδόπουλος ο Γιώργος,

    Κόλλιας ο πρωθυπουργός.

    Μακαρέζος, Αγγελής

    κι όλοι οι επιτελείς.


    αι μιά Μαντινάδα από το Βραχάσι Μεραμβέλλου:

    «Χειρουργική επέμβασις επιτυχώς εδόθη

    και εκ βεβαίου θάνατου ο ασθενής εσώθη.

    Συγχαίρουμε τους χειρουργούς και αισιοδοξούμε

    πως τελική ανάρρωση στον ασθενή θα δούμε».

    ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ*
    Μ.Α. (ΜΕΜΟΣ ΑΧΛΑΔΟΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α ΡΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΩΙΚΑ!

    Ο... χειρουργός ηγέτης μας:

    «Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον».



    Ο χρόνος ανάρρωσης:

    «Είναι κάτι το οποίον εξαρτάται από την βαρύτητα του ασθενούς, την οποίαν αυτήν την στιγμή δεν θα ημπορούσα να είπω ότι γνωρίζω».

    (πρώτη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους του ελληνικού και ξένου Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στις 27 Απριλίου 1967)



    Προς δημοσιογράφους, στις 14 Φεβρουαρίου 1969:

    «Θα περάσετε κι εσείς από ένα κόσκινο, ποιοι θα έχετε το δικαίωμα να είσθε δημοσιογράφοι, βάσει προσόντων».



    Παραινέσεις και εντολές



    Προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου:

    «Προς Θεού, απαλλάξατε τα νέα παιδιά από την κρίσιν που διέρχονται μεταφερόμενα από την διδασκαλίαν της φυσικής εις την διδασκαλίαν των θρησκευτικών» (!)



    Στους επιστήμονες του «Δημόκριτου»:

    «Δυστυχώς, κύριοι, δεν επιτρέπεται εξ ανθρωπισμού να λύσωμεν το πρόβλημα διά προσευχής προς τον Υψιστον, ίνα παρέμβη να απαλλάξη τους νεώτερους ημών των πρεσβυτέρων. Θα ήτο απάνθρωπον να αναθέσωμεν και αυτήν την ευθύνην της λύσεως του προβλήματος εις τον Υψιστον» (!)



    Σε στρατιωτικούς της Λέσχης Αξιωματικών Καβάλας:

    «Θα αναμορφώσωμεν και τον καταστατικόν χάρτην της ανωτάτης παιδείας, διά να αντιμετωπίσωμεν τας λειτουργίας της περισσότερον προσηρμοσμένας προς τας ανάγκας της στιγμής, και πιστεύομεν ότι το ακαδημαϊκόν έτος 1969-1970 θα είναι έτος φωτός, εις τοιούτον σημείον, ώστε η προς τα οπίσω στροφή να φοβίση τον οιονδήποτε, διά να μη ομοιάσει προς τη γυναίκα του Λωτ που έστρεψε την κεφαλήν προς τα οπίσω και έγινε στήλη άλατος» (!)



    Και για όσους δεν είχαν πάρει χαμπάρι περί τίνος πρόκειται - σε ομιλία του ηγετη μας προς τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων:

    «Δεν ημπορείτε, κύριοι, έστω και αν δεν σας αρέσει, να μας ανατρέψετε».

    Και πιο κάτω, προς τους ίδιους, τους οποίους παροτρύνει να δραστηριοποιηθούν, όπως ένας ιππέας ιππεύει ένα άλογο, διότι «από το άλογον πέφτει ο καβαλάρης. Πεζός δεν έπεσε κανείς ποτέ από το άλογον» (!)



    Και κάτι άκρως επίκαιρο, που, φαίνεται, προβλημάτιζε :

    «...δεν θα υπάρξει η σημερινή διασπορά των Ταμείων. Θα οργανώσωμεν τους φορείς κατά τρόπον που να καλύπτη κατηγορίας ησφαλισμένων όχι εξ επόψεως μορφής εργασίας, αλλά εξ επόψεως εισοδήματος».

    ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
    Μ.Α(ΜΕΜΟΣ ΑΧΛΑΔΟΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΒΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK30 Αυγούστου 2013 στις 12:01 π.μ.


    ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΕΡΟΧΟΣ ΠΑΡΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΡΟΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΜΟΝΟς ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΙ ΚΟΥΜΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΜΕΓΑΛΕΩΔΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΟΜΕΤΩΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΙΝΔΙΝΟΥΣ: ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑς ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΖΟΡΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΡΙΖΟΝΤΑς ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΗΝ ΜΕΚΛΕΡ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΩΣ ΕΔΩ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Ο ΧΟΝΤΡΕΛΩ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ. ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΗ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΙΣΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή