Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παπούλιας – Σαμαράς: Ξανά σενάρια πρόωρων εκλογών

«Φωτιές» άναψε στα δημοσιογραφικά γραφεία η έκτακτη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη (2 μ.μ.) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, αναζωπυρώνοντας πάλι τα σενάρια για εκλογές.
Συναγερμός έχει σημάνει στα πολιτικά επιτελεία...
από τη στιγμή που έγινε γνωστό το αυριανό έκτακτο ραντεβού του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, ύστερα από αίτημα του Αντώνη Σαμαρά.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία υπήρχε εδώ και καιρό η πληροφορία για το απίθανο έως τώρα ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες μέσα στο φθινόπωρο.

Στις 2 μ.μ. της Τρίτης ο πρωθυπουργός θα περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου.

Η συνάντηση θεωρείται έκτακτη, αφού «κλείστηκε» την τελευταία στιγμή.

Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το ραντεβού, τα σενάρια της εκλογολογίας βγήκαν από το συρτάρι.

Παρ’ όλα αυτά, πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι πιθανότητες τρίτων εθνικών εκλογών το τελευταίο 18μηνο, δεν είναι πολλές.

Πάντως, το μέτωπο της οικονομίας «εγκυμονεί» εξελίξεις. Ως το τέλος του έτους πρέπει να έχουν απομακρυνθεί χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Νοσοκομεία, σχολεία, κρατικοί οργανισμοί και δημοτικές επιχειρήσεις, που σήμερα υπολειτουργούν, θα υποχρεωθούν και τυπικά να κλείσουν.

Αλλά η πιο «καυτή πατάτα» λέγεται δημόσιο χρέος. Με τη Γερμανία να απορρίπτει ασυζητητί κάθε ιδέα «κουρέματος», το επόμενο βήμα είναι η χορήγηση νέου δανείου ύψους 12-13 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσα στο 2014.

Αυτομάτως, θα συναφθεί νέο Μνημόνιο –το 3ο κατά σειρά, που μεταφράζεται στη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Και αυτό παρά τη μείωση κατά 60% των εισοδημάτων και τα δύο εκατομμύρια των ανέργων.

«Η χώρα στο θέμα διαπραγμάτευσης του χρέους, χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή μέσα στο φθινόπωρο» δήλωσε την Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Και πράγματι, σύμφωνα με εκτιμήσεις το ελληνικό δημόσιο χρέος, το 2013, θα διαμορφωθεί στο 179% του ΑΕΠ, δηλ. υψηλότερα απ’ όσο ήταν το 2009…

Ανδρέας Μορφόπουλος


inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου