Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν βιαστικά τις αποσκευές τους για να υπηρετήσουν σε άλλες σχολικές μονάδες από τον Σεπτέμβριο.....
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις στα δημοτικά σχολεία καθώς και για το πλεονάζον προσωπικό.
Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712 μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες συναφείς με τις θέσεις που προβλέπονται σε κάθε παράγραφο 1 ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Υπουργικής Απόφασης και σε κατηγορίες με τις θέσεις κάθε παραγράφου 2 ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καλούνται από την 14-8-2013 έως και την 23-8-2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.
Σύμφωνα με το «Έθνος», οι υπόλοιποι 1.316 που συνεχίζουν να πλεονάζουν μετά και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων των περιοχών τους.