Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η κρεμαστή γέφυρα των Άλπεων - φωτογραφίες

Η σκάλα στο.. πουθενά και η θέα που κόβει την ανάσα- φωτογραφίες


Με γκρεμό σχεδόν 400 μέτρων κάτω από τα πόδια σου, το να βαδίσεις κατά μήκος αυτής της κρεμαστής γέφυρας με γυάλινο «δάπεδο» σε θέρετρο του παγετώνα Dachstein στις Άλπεις δεν ενδείκνυται αν κάποιος είναι υψοφοβικός. ....

Η γέφυρα άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και προσφέρει στο κοινό εντυπωσιακή θέα των Άλπεων από ύψη για λίγους. Οδηγεί σε δεκατέσσερα σκαλιά κάτω από ένα βράχο, που καταλήγουν σε μια γυάλινη πλατφόρμα με πανοραμική θέα των γύρω βουνών.

Υπάρχει βέβαια και ανταμοιβή για τους γενναίους: η αίσθηση της ελευθερίας που σου χαρίζει το να στέκεσαι πάνω από το κενό σε ύψος 400 μέτρων και να απολαμβάνεις τις αδρές γραμμές των Αυστριακών Άλπεων.

Η γέφυρα έχει μήκος εκατό μέτρα. Χρειάστηκαν έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και είναι η ψηλότερη στην Αυστρία.

«Είμαι ενθουσιασμένος που καταλήξαμε σε συμφωνία με την αρχή προστασίας του περιβάλλοντος κι έτσι οι επισκέπτες στο Dachstein μπορούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Karl Höflehner που είχε την εποπτεία του έργου.

Κάποιες ημέρες οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας γίνονταν εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών αλλά το πιο σημαντικό, τόνισε ο Höflehner, είναι πως ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.

Δείτε τις φωτογραφίες


















newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου