Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

«Δεύτερο κύμα» κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων

Αυστηρό μήνυμα αναμένεται να στείλει ο Πρωθυπουργός προς όλους τους υπουργούς προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το δεύτερο κύμα κινητικότητας το οποίο θα προσέλθει από τους οργανισμούς που εποπτεύουν τα υπουργεία.
Κατά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.....

 Ευ. Βενιζέλου του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη θα τεθούν όλα τα δεδομένα καθώς μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα 12.500 υπάλληλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει απ όλα τα κυβερνητικά στελέχη να στείλουν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστα με οργανισμούς που προτείνουν να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν, όπως επίσης προτάσεις για μείωση προσωπικού στα υπουργεία.
Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης είχε δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως οι υπουργοί δεν του έδιναν στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του δημοσίου.
Από το «δεύτερο κύμα» διαθεσιμότητας – κινητικότητας απουσιάζουν περίπου 4800 εργαζόμενοι, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 7.700 υπαλλήλους (σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) από τις 12.500 που είναι ο μνημονιακός στόχος.
Παραμονή της σύσκεψη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωράει στην αναδιάρθρωση τριών ζημιογόνων ΔΕΚΟ (ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ) προκειμένου να γίνουν βιώσιμες και στην συνέχεια - μέσα στο 2014 - να ιδιωτικοποιηθούν.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωσητων συγκεκριμένων εταιρειών.
Στόχος όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.
Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου