Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αίγιο: Ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για την παπαδιά και τον εραστή της

Μόνο ένας από τους επτά δικαστές ζήτησε την αθώωση της γυναίκας       
Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε τόσο στην παπαδιά όσο και στον εραστή της το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου και τους καταδίκασε πριν από λίγο και τους δύο.
Συγκεκριμένα σε ισόβια κάθειρξη και τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε...
ο 41χρονος εραστής της παπαδιάς για τον φόνο του ιερέα συζύγου της (και για τις κατηγορίες οπλοκατοχής, οπλοχρησίας, ναρκωτικών κ.λπ.) και σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η ίδια.
Λίγο νωρίτερα το Δικαστήριο είχε καταδικάσει ως ενόχους και τους δύο. Με ψήφους 7-0 για τον εραστή και 6 - 1 για την παπαδιά. Μόνο ένας δικαστής είχε προτείνει την αθώωση της γυναίκας. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό. Η δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου, έγινε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία.
Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή στην διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος, άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση, τόνισε ότι η παπαδιά δεν φταίει σε τίποτα και πως ο ίδιος, πάνω στη ζήλεια και τη θολούρα του, σκότωσε τον ιερέα, χωρίς να συμμετέχει σε καμία περίπτωση η παπαδιά στο έγκλημα.
Αυτό όμως δεν υπολογίστηκε από το δικαστήριο που έκρινε ότι είναι ένοχη και η γυναίκα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: 
"Η διαβολική δολοφονία του ιερέα, κατά τον χαρακτηρισμό του Εισαγγελέα της έδρας, τιμωρήθηκε αυστηρά από τη Δικαιοσύνη, δίνοντας έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ότι και οι πλέον καλοσχεδιασμένες ανθρωποκτονίες τελικώς οδηγούν στα ισόβια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου