Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΔΕΛΦΟΙ – ΧΡΙΣΣΟ… «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»

 Η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας διοργανώνει διήμερη εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».
Η εκστρατεία αυτή περιλαμβάνει.... δράσεις εκπαίδευσης των πολιτών στην κατανόηση και το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, με τελικό στόχο την αειφόρο ανάπτυξη στον πολιτισμό.
Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού στην εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Για το έτος 2013 στη Φωκίδα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέματα που αφορούν στη αρχαιολογία, την ιστορία και τη διαχείριση του δελφικού τοπίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί κατάβαση του αρχαίου μονοπατιού Δελφών – Κίρρας, έως το Χρισσό, με παράλληλη βιωματική προσέγγιση θεμάτων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν έγγραφη πιστοποίηση.
Τη δράση στηρίζει ο Σύλλογος Γυναικών Άμφισσας και η Δημοτική Ενότητα Δελφών, η οποία ευγενικά ανέλαβε τον καθαρισμό του μονοπατιού.
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου