Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ...ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ!

Μόνον εμείς ...λείπαμε!
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24-5-2013, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, η προγραμματισμένη Συνεδρίαση των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., στην όμορφη και μαρτυρική πόλη του Διστόμου.  Σε έναν φιλόξενο  και άρτια εξοπλισμένον χώρο... οι Σύνεδροι-Αντιπρόσωποι από τους πέριξ του Κορινθιακού Δήμους, είχαν την δυνατότητα, πέραν της δια ζώσης επαφής τους, να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να πληροφορηθούν και στο τέλος να αποφασίσουν για τις κοινές ενέργειές τους, προκειμένου να προστατεύσουν πρωτίστως την κοινή μας θάλασσα  και δευτερευόντως το περιβάλλον των πόλεων  και των χωριών μας. 
Ο κατάλογος με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είχε αποσταλεί σε 31 (τριάντα έναν) Αιρετούς 13 (δέκα τριών) παραθαλάσσιων περί τον Κορινθιακό κόλπο Δήμων, οι οποίοι είναι και  ενταγμένοι στον Σ.Π.Ο.Α.Κ..   Δεν είναι της παρούσης η αναφορά στην πάρα πολύ καλή και χρήσιμη Συνεδρίαση, τόσον από πλευράς θεμάτων, όσον και από πλευράς συμπερασμάτων και αποφάσεων.  
Αυτό το οποίο όμως είναι επιβεβλημένο να αναφέρουμε είναι ότι, από τον παραπλεύρως  δημοσιευόμενο κατάλογο των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., απουσιάζει το όνομα του Δήμου Δελφών. Ο Δήμος Δελφών δηλαδή, δεν είναι μέλος του Σ.Π.Ο.Α.Κ..  Και η εξήγηση είναι απλή :  Ο Δήμος Δελφών, δεν είναι παραθαλάσσιος!!!
Βλέπετε εσείς κάποια άλλη λογική εξήγηση;  
 Όταν ο Κορινθιακός βοά, όταν οι Δήμοι μαζί με τους Συλλόγους κινητοποιούν Επιτροπές της Βουλής και Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, όταν Κοινοτικοί Επίτροποι οργανώνουν Συνέδρια για την προστασία του Κόλπου, όταν η ρύπανση της θάλασσας δεν είναι ορατή παρά μόνον από τους πάσχοντες από αχρωματοψία και όταν υπάρχει ένα πλήθος εγγράφων και επιστολών από τον Σ.Π.Ο.Α.Κ. προς τον Δήμο μας ο οποίος αρνείται πεισματικά, όχι μόνον να εγγραφεί αλλά ούτε κάν να απαντήσει, τότε η εξήγηση είναι μία και απλή : 
Ο Δήμος Δελφών δεν είναι παραθαλάσσιος!...   
Οτιδήποτε άλλο θα ήθελε να φαντασθεί και να υποθέσει ο οποιοσδήποτε, θα είναι κακοήθεια και θα απαξιώνει το τεράστιο περιβαλλοντικό έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής.  Και τα έργα μιλούν από μόνα τους :  Σκίτσα, Λαρνάκι, Βιολογικοί Ιτέας, Δελφών, Άμφισσας και Γαλαξειδίου, Βαϊδερπός, Χωματερή Άϊ-Γιαννάκη, Βλαχοθανάσης, Αλεφάντω, Λατομείο Πολυδρόσου, Γκιώνα, Καμιώτισσα και τόσες άλλες τοποθεσίες των οποίων ''ούκ έστιν αριθμός''.  Φαντασθείτε να μήν είχαν ενταχθεί τα ''Τουμπανάρια'' στην Β' ζώνη!  Κόλαση θα είχε γίνει εκεί πάνω από το μπετόν.  Γλύτωσαν όμως, όπως γλύτωσαν και οι Γαλλικοί μώλοι, γιατί εκεί θα γίνει ενυδρείο.
Και βεβαίως, η απάντηση στο ερώτημα : ''Πού να τρέχουμε τώρα για προστασία στον Σ.Π.Ο.Α.Κ.;(!)'' είναι πανεύκολη : ''Μα δεν μας αφορά το θέμα, γιατί δεν έχουμε θάλασσα!...''

Πιστεύετε ότι είναι για γέλια;  Λάθος κάνετε!  Εδώ ελέχθη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι '' Η Ιτέα είναι από την φύση της μεταλλευτική περιοχή και έτσι θα παραμείνει!..'' και δεν γέλασε κανείς!  Ούτε αντέδρασε κανείς! Άρα είναι γεγονός.  Στον Σ.Π.Ο.Α.Κ. θα κολλήσουμε τώρα;...
ΠΗΓΗ :epikourositeas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου