Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έρευνα Για Τον Ορεινό Τουρισμό από το ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.

Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε) του Ε.Μ.Π για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών Ευρωπαϊκών πολιτισμών, διεξάγει έρευνα για τις προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού το καλοκαίρι πλησίον των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας μας, στα πρότυπα της Αυστρίας και άλλων χωρών.
Τα Χιονοδρομικά Κέντρα διαδραματίζουν...
περισσότερο ή λιγότερο, σημαντικό ρόλο για τις ορεινές περιοχές καθώς γύρω τους κινείται ένα μεγάλο τμήμα της τοπικής οικονομίας, έστω και για τους λίγους μήνες του χειμώνα. Η οικονομική κρίση ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση των επισκεπτών των περιοχών αυτών, καθώς η χιονοδρομία αποτελούσε και αποτελεί μια ακριβή δραστηριότητα αναψυχής και αθλητισμού.
Παράλληλα, η ενδεχόμενη μεταβολή στη διάρκεια της χιονοκάλυψης λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως έχει μελετηθεί στις αλπικές χώρες, έρχεται να ενισχύσει την ανάγκη της άρσης της εποχικότητας του ορεινού τουρισμού πλησίον των Χ.Κ και την διαμόρφωση νέων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών πλησίον αυτών (στα πρότυπα αλπικών και άλλων χωρών) προκειμένου τα Χ.Κ και οι ορεινές τοπικές κοινωνίες να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα.

Όμως, έχει ο Έλληνας την πρόθεση να πάει εκτός χειμερινής περιόδου στις ορεινές περιοχές και υπό ποιες προϋποθέσεις;
Ναταλί Δολόγλου
Βιόλογος/MSc Environmental Pollution Science
ΜΕ.Κ.Δ.Ε του Ε.Μ.Π

www.ntua.gr/MIRC 

snowclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου