Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο


Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση στο Woolwich του Λονδίνου, κοντά σε στρατόπεδο. Όπως μεταδίδει το BBC, η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές...
η αστυνομία αναφέρει ότι δράστες φώναξαν "Allahu Akbar" που σημαίνει στα αραβικά ότι "ο Θεός είναι μεγάλος".


Η Αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνδρες επιτέθηκαν σε ένα άτομο, με αποτέλεσμα ένας να πέσει νεκρός και δύο να τραυματιστούν.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «αληθινά σοκαριστικό».




Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον, πηγαίνει στο Παρίσι, για την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ. Πριν από τη συνάντηση, θα κάνει συνέντευξη Τύπου για την επίθεση, που έγινε πριν στις 14:20 ( 16:20 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τη Scotland Yard η επίθεση έγινε στο δρόμο John Wilson, στο Βορειοδυτικό Λονδίνο.

Πώς έγινε η επίθεση στο Λονδίνο

Ένας αυτόπτης μάρτυρας εξηγεί στο ραδιόφωνο του BBC, πώς έγινε η επίθεση. Λέει ότι είδε δύο άντρες να επιτίθενται σε έναν νεαρό περίπου 20 ετών. Το θύμα φορούσε μια στρατιωτική μπλούζα.
Λέει: "Αυτοί οι δύο τύποι ήταν τρελαμένοι. Ήταν σαν ζώα. Τον έσυραν από το πεζοδρόμιο στη μέση του δρόμου και τον άφησαν εκεί".
 Oi δύο δράστες πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από το μέσα ενημέρωσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι δράστες της επίθεσης ήθελαν φωτογραφίες

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, οι δύο δράστες του Λονδίνου που είναι λίγο πάνω από 20 ετών, κρατούσαν στα χέρια τους όπλα και μαχαίρια  και ζητούσαν από τους πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω τους, να τους τραβήξουν φωτογραφίες σαν να " ήθελαν να βγουν στην τηελόραση ή κάτι παρόμοιο".
Και ο αυτόπτης μάρτυρας συνεχίζει: " Έκαναν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Περισσότερο ανησυχούσαν για το αν τους βγάζουν φωτογραφίες και ανεβοκατέβαιναν το δρόμο συνεχώς".

ΦΩΤΟ-Ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Το κανάλι ITV μετέδωσε ένα βίντεο ενός εκ των δύο δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο. Ο άνδρας στο βίντεο φαίνεται να κοιτά μία κάμερα , κρατώντας ένα μαχαίρι στα ματωμένα χέρια του και πίσω από αυτόν διακρίνεται ο άνδρας που έχασε τη ζωή του από την επίθεση. 



Το μήνυμα του δράστη στην κάμερα

Στην κάμερα ενός περαστικού μίλησε ένας εκ των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα:
"Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε να σας πολεμάμε. Ο μόνος λόγος που το κάναμε αυτό είναι γιατί οι μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτός ο Βρετανός στρατιώτης είναι οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος. Ζητούμε συγγνώμη που έπρεπε να το δουν αυτό που έγινε σήμερα οι γυναίκες, αλλά στα μέρη μας, οι γυναίκες μας αναγκάζονται να βλέπουν τα ίδια. Δεν θα είστε ποτέ ασφαλείς. Διώξτε την κυβέρνηση σας. Δεν νοιάζονται για σας".

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου