Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ‘ Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


Με μεγάλη συγκίνηση  και ευλάβεια  μας αξιώνει και φέτος η χάρη του Θεού να γιορτάζουμε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας μας, το Άγιο Πάσχα. Αυτές τις μέρες ...
που το Θείο Δράμα κορυφώνεται  με τη θυσία του Κυρίου, η προσμονή της Ανάστασης και η λύτρωση που εμπεριέχει, περικλείουν το βαθύτερο νόημα της χριστιανικής πίστης.

Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα πρεσβεύει την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά  προς το συνάνθρωπο και την προσμονή για το καλύτερο. Σε αυτή την κορυφαία στιγμή της χριστιανοσύνης γεννιέται η ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων, επιβεβαιώνεται η νίκη της ζωής επί του θανάτου και ότι ο αγώνας για το δίκαιο και το σωστό  ποτέ δεν είναι μάταιος.

Είναι γεγονός πως η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη, με προβλήματα τα οποία σημαδεύουν τις προσδοκίες και τα όνειρά μας. Οι αντοχές, η υπομονή και οι δυνάμεις όλων μας δοκιμάζονται καθημερινά. Τα Θεία Πάθη, μας δείχνουν το δρόμο της υπομονής και της καρτερικότητας. Άλλωστε  η Ανάσταση, ο Θάνατος και το μαρτύριο,...είναι μέσα μας.
Το Άγιο Φως ας φωτίσει το νου και τις καρδιές μας και με τη δύναμη του Κυρίου Ιησού Χριστού μας,  να ξεπεράσουμε τις  δυσκολίες. 

Ευχόμαστε  από  καρδιάς η ανάταση του Κυρίου  να γίνει  αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα  για όλο τον κόσμο και να φωτίζει την ζωή μας, να μας δυναμώσει  με  θέληση,  φιλότιμο, αλληλεγγύη και με σύμμαχο τον εθελοντισμό να  αναστήσουμε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και να αναστηθούμε  ως κοινωνία.

Εκφράζουμε  από καρδιάς για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα τις θερμότερες  ευχές μας, για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, χαρά, πρόοδο και προκοπή.

Είθε αυτό το Πάσχα να αναγεννηθούμε πλήρως !!!
                                                                    Για το Δ.Σ του Λαογραφικού Συλλόγου
                                                                                             Ο πρόεδρος                                                                                                                                                                                                               
                                                                                  Αθανάσιος Ν. Αδαμάκος                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου