Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ε.Ο.Σ. Άμφισσας - Εναλλακτικές δραστηριότητες στην περιοχή της Άμφισσας ...

Εναλλακτικές δραστηριότητες στην περιοχή της Άμφισσας ...
ή αλλιώς τί μπορείτε να κάνετε όταν δεν σκαρφαλώνετε... στις “Πόρτες”

Εκτός από τα ωραία καφέ και τσιπουράδικα της πόλης μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο της Άμφισσας...

που στεγάζεται σε ένα όμορφο διατηρητέο κτήριο. Άγνωστο στο ευρύ κοινό και αν και μικρό, πολύ περιεκτικό.

Ακόμα μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, το οποίο φέτος βραβεύεται σαν το μουσείο της χρονιάς.

Αν πάλι είσαστε τύπος που σας αρέσει η θάλασσα, μια βόλτα στα παράλια του Δήμου Δελφών θα ικανοποιήσει την όρεξη για μπάνιο και ψαράκι. Πολλά και διάφορα τα σημεία από την Ιτέα μέχρι το Γαλαξείδι όπου μπορείτε να κολυμπήσετε.

Εμείς όμως θα σας προτείναμε να περιφερθείτε στην Άμφισσα και να γνωρίσετε τις ομορφιές της πόλης.

Από την κεντρική πλατεία της Άμφισσας ανεβείτε στην επάνω πλατεία, δείτε το παλαιότερο καφενείο της Άμφισσας, το Γιαλί Καφενέ, και μετά συνεχίστε για τον συνοικισμό της Χάρμαινας. Eκεί θα δείτε τα παλιά βυρσοδεψία και την παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας με το Τουλασίδι.

Εκεί δίπλα είναι και το μουσείο με τα Ανθύβολα του Παπαλουκά.

Λιγο παραπάνω είναι το Ενετικό Κάστρο της Άμφισσας το οποίο εμφανώς έχει χτιστεί πάνω σε ερείπια από τους αρχαιοελληνικούς χρόνους.

Από το κάστρο της Άμφισσας ανηφορήστε λίγο ακόμα και θα βρείτε τον βυζαντινό ναό της Σωτήρος.

Το αναρριχητικό πεδίο “Πόρτες” έχει έκθεση ανατολική που σημαίνει οτι ο ήλιος χτυπάει τα βράχια από το πρωί μέχρι της 13:00. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε το βραδυ τις ταινίες που θα προβάλει ο Παύλος Τσιαντός αλλά και να διασκεδάσουμε στα διάφορα καφέ που θα διοργανώσουν μουσικά events. Επιπλέον δεν απαιτεί αν ξυπνήσουμε πρωί και μπορούμε να απολαύσουμε ενα ήρεμο πρωινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου