Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης τα προσόντα υπαλλήλων σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ

Με εγκύκλιο ο Μανιτάκης ζητά καταστάσεις για την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων


Στην  αποτύπωση του εργασιακού προφίλ και στην  πλήρη καταγραφή των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία και στα εποπτευόμενα από αυτά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) αλλά και στους ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού προχωρά ...το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Κι αυτό στο  πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του Δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού.
Με έγγραφό του προς όλα τα υπουργεία και όλες τις γενικές και ειδικές γραμματείες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης ζητά να καταγραφούν τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάστασή των υπαλλήλων τους.  Μάλιστα, τους καλεί να προβούν στην επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των εργαζομένων, εντάσσοντας στοιχεία τα οποία συναρτώνται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
 
Οπως επισημαίνεται  σε εγκύκλιο του  υπουργείου (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ. 14888 ) «έχει  διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».
 
Ετσι,  σημειώνεται με έμφαση ότι  τα προσκομιζόμενα από τους υπαλλήλους στοιχεία, που συναρτώνται με την υπηρεσιακή και μισθοδοτική τους κατάσταση (π.χ.πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης Η/Υ κλπ.) πρέπει να είναι νομίμως επικυρωμένα, διαφορετικά δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται υπόψη.
Επιπροσθέτως, ζητείται από τις  Διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού των υπηρεσιών να συμπληρώσουν τα επισυναπτόμενα, ενδεικτικά υποδείγματα με τους υπαλλήλους, που κατέχουν και έχουν προσκομίσει στις υπηρεσίες τους τίτλους γλωσσομάθειας, και να τα αποστείλουν στους φορείς που εξέδωσαν τους σχετικούς τίτλους (κατά περίπτωση, το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο) προκειμένου να επιβεβαιωθεί η έκδοσή τους.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου